• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DALEEN: naše mladší taky furt blila ve velkém...živě si pamatuju, jak jsem kvílela u mudr kdy už to přestane....moudře se na mě podívala a pravila, že jedni její pacienti doma chovají ročního kluka v gumovém bazénku, protože neustále bleje....tak jsem usoudila, že na tom nejsme tak zle a hnedle mi bylo líp....a fakt se to potom začlo zlepšovat....
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Neboj, přejde to... Je to indivindi jako vše...ale třeba u nás se to začalo prudce zlepšovat po půl roce... Minimálně se zlepšilo to, že už nebyla poblitá sama, ale někam nablila... takže jsme furt chodili s ubrouskama a utírali podlahu... :-) A postupně odpadlo i to... Teď v jedenácti měsících už nezvrací (a když, tak je někde nějaký zádrhel) a připisuju to jednak tomu, že je větší a jednak tomu, že se už tak nepřežírá... a hlavně tomu, že se hýbe... :-)

    A souhlasím s TORUVIEL: ve věku maturitním se zvracívá fest...a není to nic příjemného... :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    DALEEN: :)) Neboj, do maturity zvracet nebudou. I když oba moji jsou experti, neskončilo to ani s příkrmama - u prvního si nepamatuju přesně kdy, ale určitě jsem likvidovala i oranžové zbytky, druhý má sedm měsíců a zvrací sice míň, ale pořád ještě. Oba vypadají zdravě a šťastně, takže jsem to zařadila do repertoáru prostředků, jak zocelit matku, a doufám v lepší příští:c)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIENNA: Vháníš mi naději do žil, že možná jednoho dne nebudu neustále poblinkaná :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Tak to se omlouvám...opravdu to nějak zašumělo... :-) Myslela jsem, že jsem byla nesrozumitelná...
    Taky jsem vždycky čekala minimálně půl hodiny...jinak jakmile jsem zvedla nožičky(a někdy ani to ne), tak to z Lenky začlo vytékat.... No, vyrostla z toho... Už není takový poblion...:-D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIENNA: Asi došlo trošičku k šumu :) Já jsem to pochopila a naprosto s tebou souhlasím. Mám dítko které blinká vždy a všude a pokaká se zásadně při kojení nebo těsně po něm. Většinou ale tak půl hodinky po krmení počkám,než ho přebalím.


    MALKE: Tak to mám asi podobný exemplář jako tvoje děti. Je schopný poblinkat se i těsně před kojením :) Ale přijde mi, že když ho těsně po krmení položím a chci přebalit, tak z něj vyteče velká část toho co do něj před chvilkou nateklo :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    DALEEN: Já jsem to pochopila, ale když se to dítě těsně po krmení pokaká, tak ho musím stejně přebalit:) A to dělá dost dětí, takže přebalovat před krmením je IMO kontraproduktivní. Blily mi obě děti, a blily nezávisle na tom, jestli jsem je přebalovala - upouštěly i několik hodin po krmení, takže jsem usoudila, že je to jedno a přebalovala po jídle.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Pracovala jsem v nemocnici na dětském přes deset let, takže si troufnu říct, že praxi mám a s manipulací nemám problém......přesto Lenka po jídle vytékala, pokud nebyla v klidu.... :-D
    To jsem nijak zle nemyslela.....myslela jsem to tak, že některé děti jsou prostě vylévací. Někdy k tomu přispěje i nevhodná manipulace.... což je důvod, proč se v porodnicích doporučuje přebalovat před jídlem.... Nicméně to není dogma a není to vytesáno do kamene a většina maminek si režim uzpůsobí, jak jim vyhovuje...např. i z důvodů, že dítě během jídla vykoná potřebu...zjistí, že jim více vyhovuje přebalovat po jídle, tak to tak dělají....U nás to vhodné např. nebylo:-)
    Jen jsem se snažila vysvětlit, proč se jako výchozí bod doporučuje přebalovat před jídlem.....:-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    INUSHKA: tak to benovi to vůbec nevadilo bej v pokaděný plíně, takže my jsme to prostě takhle nějakou dobu dělali, občas pokusně přebalili nějakou dobu po kojení a teď už to nějak nevadí, tak přebalujem podle pocitu. stejně na to má čuch a občas se mu podaří, že ho přebalíme z pročůraný plíny a on se do tý čistý krásně pokadí :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIENNA: No, malému jsou čtyři měsíce a myslím, že s manipulací nemám problém a stejně je věčně poblinkanej. A nebo máme doma nějaké skřítky, které na něj blinkají :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Přesně jak píše DALEEN: prostě to pak z nich lítá vrchem... ublinknutí je ještě to nejmenší.... Lenka byla jako malá vylévací miminko...čili přebalovat po jídle znamenalo, že ji budu muset celou převléct a to opakovaně...takže jsem to nedělala... i když měla naloženo...prostě až s odstupem... A jinak zažila jsem dost maminek u nás v nemocnici, které přišly s tím, že miminko zvrací a bylo to ne tak jistou manipulací po jídle... ale pomáhá čas - jednak miminka rostou...a jednak jsou maminky jistější a šikovnější.....:-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: Poblije se mi i bez přebalování :) Ale jo, pokud přebalím hned po nakojení tak jak zvednu nožičky tak blinká.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: J. od roka taky chodil tak cca 3x denne, nestravene zbytky i barva podle toho, co mel den předtím, bylo dle doktorky ok. Ale 10x denne u nekojeného dítěte me zarazilo...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DALEEN: Tomu nějak nerozumím. Jako že se při tom přebalování poblije?
    To M. dělala ze začátku taky, ale po kojení se prostě stejně přebalovat musela, jinak řvala. Od porodnice plnou plínu nesnáší a o přebalení si říká velmi důrazně. Před kojením bývá maximálně trochu počůraná a to jí nijak zvlášť nevadí, takže by to prostě byla zbytečná práce a zbytečná plína navíc.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MALKE: řekla bych, že jde spíš o blinkání. R často ublinkává, takže přebalovat po jídle je vyloženě kontraproduktivní.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: Nemá žádné problémy, jen nemá čas na to se pořádně vys. :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    NIENNA: Ale to z nich přece vyteče stejně? (Nakrmím - pokadí se - přebalím. Přebalím - nakrmím - pokadí se - přebalím. Přebalení po krmení se nevyhnu tak jako tak.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No to zrovna taky řeším, co je vlastně normální u dítěte na tuhé stravě. Jirka teda 10x ne, ale minimálně 3x jo, je to někdy pevnější, někdy řidší, ale vyloženě řídký průjem ne. Nestrávené větší kousky zeleniny asi normální zatím jsou a barva odpovídající tomu, co včera jedl asi taky?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: nemá nejake zazivaci problémy? To je preci dost často na dite na tuhe strave...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TAPINA: Moje dcerka (3,5mesice) je na tom podobne. Teda ten prvni mesic kadila fakt pri kazdym kojeni, ale i ted je to vetsinou pri kojeni nebo tesne po nem. Prebaluju taky az po kojeni, idealne tak po pul hodce. Ale teda jednou se mi stalo, ze jsem se pred tim do pliny nepodivala a to uz byla asi poradne pokajdena, takze pri kojeni tam poslala jeste druhou varku a to uz plina nepobrala, takze protekla pres zada, az skoro ke krku :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    INUSHKA: Ono se to doporučuje u uplně malých miminek rize z praktického důvodu - jsou maličká a při manipulaci z nich často vyteče to, co jsi do nich před tím nalila...z tohoto důvodu je lepší je přebalovat před jídlem...a pak vyřešit individuálně podle potřeb dítěte... :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BRUNA: Mně taky v porodnici učili přebalovat před kojením. To jsem opustila velmi rychle, neb to mělo za důsledek a) neutišitelný řev a následně problémy s přisátím, když se kojení odkládalo, b) dvojnásobnou spotřebu plínek.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    TAPINA: Mladsi syn to dela taky, bud pri jidle, nebo skutecne bezprostredne po nem. Ted chodi k jednomu panovi na hlidani a ten je asi z nakyho kurzu naucenej prebalovat deti pred jidlem. Takze ja vzdycky prijdu po obede a vyzvedavam ho podelanyho a pan se divi, ze jen pred deseti minutama prebaloval.

    No a jinak musim prispet k nocnikove debate. Myslela jsem, ze starsi kluk pujde s plinkou k maturite. Rok jsme ho s prestavkami ruzne motivovali a ukazovali, co a jak, nocniku a redukci na zachod mame nespocet, o Vanocich (kdy mu bylo temer 3,5 roku) se do vycviku zapojili i moji rodice. Nejen ze jej to nenaucili, ale D. skoro i prestal mluvit :-D Po Vanocich jsem ho proste nechavala na vikendy bez plen, ale nijak jsem ho nemotivovala, jen mu rekla, at si dava pozor. Po nejake dobe se byl schopny na zachode vycurat, ale bobky delal zasadne do pliny, klidne si i pockal na pondeli, kdy dostal plinu do skolky. No a asi mesic po Vanocich se mu asi nahodou povedlo se i vykadit, v pondeli uz sel do skolky bez pliny a od uterka bez pliny i spal. Nehody mel dve, ve skolce, prvni a druhy tyden, asi to nestihl. Takze skutecne, vsechny deti se to nauci. A pro me to ma jeste jedno ponauceni, ze fakt ten tlak u nej vede k opacnemu vysledku. Jak se boji, ze neco nezvladne, tak se mu to skutecne nedari. U mladsiho uz budu vic v pohode a plinku mu necham, dokud sam nebude chtit ji sundat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam