TAPINA: Mladsi syn to dela taky, bud pri jidle, nebo skutecne bezprostredne po nem. Ted chodi k jednomu panovi na hlidani a ten je asi z nakyho kurzu naucenej prebalovat deti pred jidlem. Takze ja vzdycky prijdu po obede a vyzvedavam ho podelanyho a pan se divi, ze jen pred deseti minutama prebaloval.
No a jinak musim prispet k nocnikove debate. Myslela jsem, ze starsi kluk pujde s plinkou k maturite. Rok jsme ho s prestavkami ruzne motivovali a ukazovali, co a jak, nocniku a redukci na zachod mame nespocet, o Vanocich (kdy mu bylo temer 3,5 roku) se do vycviku zapojili i moji rodice. Nejen ze jej to nenaucili, ale D. skoro i prestal mluvit :-D Po Vanocich jsem ho proste nechavala na vikendy bez plen, ale nijak jsem ho nemotivovala, jen mu rekla, at si dava pozor. Po nejake dobe se byl schopny na zachode vycurat, ale bobky delal zasadne do pliny, klidne si i pockal na pondeli, kdy dostal plinu do skolky. No a asi mesic po Vanocich se mu asi nahodou povedlo se i vykadit, v pondeli uz sel do skolky bez pliny a od uterka bez pliny i spal. Nehody mel dve, ve skolce, prvni a druhy tyden, asi to nestihl. Takze skutecne, vsechny deti se to nauci. A pro me to ma jeste jedno ponauceni, ze fakt ten tlak u nej vede k opacnemu vysledku. Jak se boji, ze neco nezvladne, tak se mu to skutecne nedari. U mladsiho uz budu vic v pohode a plinku mu necham, dokud sam nebude chtit ji sundat.