• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KATIA
    KATIA --- ---
    TULENI: jenom doplním, že roli hraje i příjem otce, takže jeden z rodičů musí dosáhnout na to minimum pro získání 11.500 nejvyššího rodičáku.
    TULENI
    TULENI --- ---
    PLANETA: co vim tak zpetne to nejde a nejvyssi mozna castka je 11400, na tu to ted zmenit muzes pokud na to dosahnes na zaklade predcjozich prijmu :) to co nevycerpas se nedoplaci..
    PLANETA
    PLANETA --- ---
    Ahoj, mam dotaz ohledne rodicovskeho prispevku, doufam, ze tu s tim nebudu otravovat;].
    Zvolila jsem si rodic. prisp. na 3 roky, ale skonci mi, kdyz bude dceri 2 a pul, protoze cekame druhe dite.
    Tedy jsem se chtela zeptat, zda mam narok si zazadat o vetsi rod. pr.?
    Rodicovs. prispev. se pocita az od 6 mesicu ditete? Pek se zacina odecitat z castky 220 000 kc?
    Ted me castka vychazi jeste pres 11500 Kc, mohu si o ni zazadat? Nedo spetne treba za 3 mesice?
    Dekuji mockrat, snad je to jasne:]
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Máte někdo zkušenost s Baby-led Weaning metodou? Tedy přikrmováním vedeném dítětem? Dost o tom uvažuju ale znám zatím jen jednu maminku. Díky. Kdyžtak info zde: http://www.baby-led.com/
    MALKE
    MALKE --- ---
    TORUVIEL: Většinou nikoliv na matku a nikoliv desetkrát denně. A ve věku maturitním, pakliže bude jejich mysl zatemněna a nezvládnou na to přijít sami, jedinou mou činností bude, pevně doufám, upozornění na lokaci uklízecího náčiní.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DALEEN: naše mladší taky furt blila ve velkém...živě si pamatuju, jak jsem kvílela u mudr kdy už to přestane....moudře se na mě podívala a pravila, že jedni její pacienti doma chovají ročního kluka v gumovém bazénku, protože neustále bleje....tak jsem usoudila, že na tom nejsme tak zle a hnedle mi bylo líp....a fakt se to potom začlo zlepšovat....
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Obvykle ovšem ne na matku. Na tu se v tomto věku spíš se*e. Z vysoka :-D
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Neboj, přejde to... Je to indivindi jako vše...ale třeba u nás se to začalo prudce zlepšovat po půl roce... Minimálně se zlepšilo to, že už nebyla poblitá sama, ale někam nablila... takže jsme furt chodili s ubrouskama a utírali podlahu... :-) A postupně odpadlo i to... Teď v jedenácti měsících už nezvrací (a když, tak je někde nějaký zádrhel) a připisuju to jednak tomu, že je větší a jednak tomu, že se už tak nepřežírá... a hlavně tomu, že se hýbe... :-)

    A souhlasím s TORUVIEL: ve věku maturitním se zvracívá fest...a není to nic příjemného... :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MALKE: Ve věku maturitním se ale taky zvrací, nicméně už z jiného důvodu :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    DALEEN: :)) Neboj, do maturity zvracet nebudou. I když oba moji jsou experti, neskončilo to ani s příkrmama - u prvního si nepamatuju přesně kdy, ale určitě jsem likvidovala i oranžové zbytky, druhý má sedm měsíců a zvrací sice míň, ale pořád ještě. Oba vypadají zdravě a šťastně, takže jsem to zařadila do repertoáru prostředků, jak zocelit matku, a doufám v lepší příští:c)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIENNA: Vháníš mi naději do žil, že možná jednoho dne nebudu neustále poblinkaná :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Tak to se omlouvám...opravdu to nějak zašumělo... :-) Myslela jsem, že jsem byla nesrozumitelná...
    Taky jsem vždycky čekala minimálně půl hodiny...jinak jakmile jsem zvedla nožičky(a někdy ani to ne), tak to z Lenky začlo vytékat.... No, vyrostla z toho... Už není takový poblion...:-D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIENNA: Asi došlo trošičku k šumu :) Já jsem to pochopila a naprosto s tebou souhlasím. Mám dítko které blinká vždy a všude a pokaká se zásadně při kojení nebo těsně po něm. Většinou ale tak půl hodinky po krmení počkám,než ho přebalím.


    MALKE: Tak to mám asi podobný exemplář jako tvoje děti. Je schopný poblinkat se i těsně před kojením :) Ale přijde mi, že když ho těsně po krmení položím a chci přebalit, tak z něj vyteče velká část toho co do něj před chvilkou nateklo :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    DALEEN: Já jsem to pochopila, ale když se to dítě těsně po krmení pokaká, tak ho musím stejně přebalit:) A to dělá dost dětí, takže přebalovat před krmením je IMO kontraproduktivní. Blily mi obě děti, a blily nezávisle na tom, jestli jsem je přebalovala - upouštěly i několik hodin po krmení, takže jsem usoudila, že je to jedno a přebalovala po jídle.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Pracovala jsem v nemocnici na dětském přes deset let, takže si troufnu říct, že praxi mám a s manipulací nemám problém......přesto Lenka po jídle vytékala, pokud nebyla v klidu.... :-D
    To jsem nijak zle nemyslela.....myslela jsem to tak, že některé děti jsou prostě vylévací. Někdy k tomu přispěje i nevhodná manipulace.... což je důvod, proč se v porodnicích doporučuje přebalovat před jídlem.... Nicméně to není dogma a není to vytesáno do kamene a většina maminek si režim uzpůsobí, jak jim vyhovuje...např. i z důvodů, že dítě během jídla vykoná potřebu...zjistí, že jim více vyhovuje přebalovat po jídle, tak to tak dělají....U nás to vhodné např. nebylo:-)
    Jen jsem se snažila vysvětlit, proč se jako výchozí bod doporučuje přebalovat před jídlem.....:-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    INUSHKA: tak to benovi to vůbec nevadilo bej v pokaděný plíně, takže my jsme to prostě takhle nějakou dobu dělali, občas pokusně přebalili nějakou dobu po kojení a teď už to nějak nevadí, tak přebalujem podle pocitu. stejně na to má čuch a občas se mu podaří, že ho přebalíme z pročůraný plíny a on se do tý čistý krásně pokadí :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIENNA: No, malému jsou čtyři měsíce a myslím, že s manipulací nemám problém a stejně je věčně poblinkanej. A nebo máme doma nějaké skřítky, které na něj blinkají :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Přesně jak píše DALEEN: prostě to pak z nich lítá vrchem... ublinknutí je ještě to nejmenší.... Lenka byla jako malá vylévací miminko...čili přebalovat po jídle znamenalo, že ji budu muset celou převléct a to opakovaně...takže jsem to nedělala... i když měla naloženo...prostě až s odstupem... A jinak zažila jsem dost maminek u nás v nemocnici, které přišly s tím, že miminko zvrací a bylo to ne tak jistou manipulací po jídle... ale pomáhá čas - jednak miminka rostou...a jednak jsou maminky jistější a šikovnější.....:-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: Poblije se mi i bez přebalování :) Ale jo, pokud přebalím hned po nakojení tak jak zvednu nožičky tak blinká.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: J. od roka taky chodil tak cca 3x denne, nestravene zbytky i barva podle toho, co mel den předtím, bylo dle doktorky ok. Ale 10x denne u nekojeného dítěte me zarazilo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam