• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TULENI
    TULENI --- ---
    IBERIA: tak je uplne klidne mozny ze me pani po telefonu dala jiny informace, ja tam kazdopadne zatim jen vyplnim tu zmenu o ukonceni aby to neposilali a kdyz budou neco vic potrebovat uz to necham poslat postou, uz ted se mi to vubec nehodi nekam kvuli tomu chodit vid :) ale vim ze kdyz jsem nastupovala na rodicak s Maxem chteli po me to vymereni znova urcite..
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TULENI: to jsem si nechala pri vyrizovani rodicaku z Kobylis poslat. Ted (pri ukonceni rodicaku a nastupu na materskou) to po mne nechtel ani pracak ani zamestnavatel. Materska by mela byt ve stejne vysi jako ta minula.
    TULENI
    TULENI --- ---
    IBERIA: no ale ten vymer kolik ta materska bude by ti meli dat prave na tech kobylisich...pokud je zamestnavatel prazsky.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    QUAACA: neni to na Kobylisich, ale na obvodnim pracaku.
    Ja to zase blbe spocitala a chvili to vypadalo, ze budu vracet jednu korunu... Pak se nejak poradili, ze pry to nejak udelaji. Tak uvidime.
    BONIE
    BONIE --- ---
    LANTHAL: no já to chci jako přiznat tento měsíc, vrátila bych to hned, ale zrovna mi to fakt přišlo hodně vhod, takže jsem to tak trochu využila.. ale teď mi nezbude než vzít telefon a udat se .)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: ještě k tomu blw, kamarádka začala dělat blok, rotože v čj tu nic není http://blwcesky.wordpress.com/2013/03/21/prikrmovani-vedene-ditetem/
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BONIE: ono se to stejně provalí - nejpozději ve chvíli, kdy s druhým dítětem přecházíš z mateřský na rodičák ... jako bezúročná půjčka možná dobrý, pokud ti nevadí to následné papírování a kyselé ksichty, ale pak ti to strhávají z rodičáku (myslím, že jako minimální splátku zmiňovala úřednice 2 tisíce měsíčně), a to jsou pak krušnější časy :)
    BONIE
    BONIE --- ---
    TULENI: u mě to bylo jasné.. vnitřní hlas mi říkal, holka, když dávaj, tak ber (aspoň na chvíli) :)
    TULENI
    TULENI --- ---
    BONIE: taky jsem chvili uvazovala o tom esli to jako nenechat ale obavam se ze by to vraceni pak bylo o to bolestnejsi :))
    BONIE
    BONIE --- ---
    takle debata se mi teda hodí .) minulý měsíc mi přišel rodičák s mateřskou zároveň, taky jsem nic nehlásila.. zrovna se mi to dost hodilo na splátku za kuchyň .) teď jen přemýšlím, kdy se tam zajdu udat :) no aspoň chvíli ty peníze na účtě vypadaly slušně a adekvátně za tu šichtu, kterou doma denně mám :)
    TULENI
    TULENI --- ---
    QUAACA: o sankci nic nerikali takze pocitam ze ne a jj je to ten silenej barak na kobylach :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    QUAACA: nic jsem neplatila, ale úřednice se na mě dívala jak na největší podvodnici, že jsem si dovolila pobírat dvě dávky najednou, a těch keců okolo, a aministrativních "prohlášení" a úředních "rozhodnutí" ... no jako měla jsem chuť jí říct, ať si celej ten rodičák nabouchaj do zadku :/ kdybych měla někde nějakej milion nazbyt ... takhle nezbývá než jen sklopit uši, že
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TULENI: tyjo, to je zase vopruz. to je v takovým tom strašidelným baráku na kobylisích, že? a platí se nějaká sankce, když se to nevyřídí včas? doufám, že ne. každopádně děkuji za rady!
    TULENI
    TULENI --- ---
    KATIA: jojo asi jde ale to uz bych prosvihla ten termin a min. jednu davku rodicaku by mi poslali navic uz pri ty matersky...oni chteji potvrzeni o ty vymereny vysi matersky - coz pry daji az po tom co to nejak zpracuje zamestnavatel atd...takze pro me vzdy byly jednodussi tam zajet a vyresit to hned..ted jsme byli nemocny postupne ja i deti tak jsem to nestihala ale pry staci kdyz ted v pondeli nahlasim zmenu na miste a oni me pak o to vymereni pozadaji dodatecne, ale tu davku uz mi neposlou takze nebudu muset nic vracet..
    KATIA
    KATIA --- ---
    TULENI: já teda nevím, ale domnívala jsem se, že fakt všechno lze řešit písemně - poslat poštou. já jsem třeba takhle bez problémů vyřídila celou žádost o mateřskou na sociálce, včetně toho, že mi oni posílali asi dvě věci domů a já jim to vracela. asi taky o ochotě daného úřadu...
    TULENI
    TULENI --- ---
    QUAACA: no s nejvetsi pravdepodobnosti ti prijdei rodicak i materska a pak to budes muset vratit, ja jdu zitra na socku vyplnit formular o zmene aby mi to uz ted neprislo jinak vim uz z minula kdy jsem to zjistovala dopredu ze bych to musela vracet a ted mi to po telefonu zase potvrdili, tak si tam zitra zavolej a pripadne taky skoc at to pak nemusis resit zpetne..ono se zas tak moc nedeje ale je to opruz vid .. me teda neskutecne sejri ze to nejde vyridit po mailu ani telefonu, nemuze tam dojit manzel jen dat nakej formular (jako muze ale zase musi byt overenej notarsky) ze tam musim osobne...par tydnu pred porodem a s dvema detma grrr..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LANTHAL: +
    KATIA: aha, tak hned zítra volám, doufám, že nikam nebudu muset osobně. sakra.
    KATIA
    KATIA --- ---
    NIENNA: tak v rámci této "reformy" se teda "podařilo" leccos, ale zrovna tohle se neřešilo vůbec. možná naštěstí, že jo..
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KATIA: Ani v rámci Drábkovi reformi? :-D
    KATIA
    KATIA --- ---
    LANTHAL: jsou to dva různé úřady, různé dávky, takže tam se prostě na to propojení tak moc nedá spoléhat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam