• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Jak u vás probíhal první příkrm? Já pořád myslel, že vydržím jen kojit do šestého měsíce, ale Barče táhne na pět měsíců a posledních pár dní kojím při jednom krmení z obou prsů a i tak občas spustí řev, jako by jí to nestačilo. Navíc se v noci budí po dvou hodinách, někdy i po hodině a chce jíst. I přes den jí po dvou hodinách. Tak jsem tedy zakoupila rýžovou kašičku, že ji zkusím dát před koupáním na noc. Ale Barča po první lžičce spustila takový řev, že nebylo možné do ni nic dostat a těžko jsem ji uklidňovala. Tak nevím. Je na ni brzy? Je to běžné? Zvykne si? mám to po troškách zkoušet, nebo se na to vykašlat a zkusit to později? Nebo zkusit raději nějaký tekutý příkrm z lahve?
    IULOO
    IULOO --- ---
    ahoj
    ozyvam sa sem, pretoze v tomto momente ma nic ineho nenapada a nikdy clovek nevie, odkial pride pomoc.
    moja priatelka sa az do dneska sudila so svojimi rodicmi o svojho 8 rocneho syna (sud trval 2 roky), z dovodov, ze fajci marihuanu, nie je sa onho schopna postarat, nosi tetovanie, atd atd... je mi z toho na bliti, pretoze je to uplne normalna zena, obcas impulzivna, no mame spolu nejaky ten as prezity a kvoli comui sa sud odohrava tak nie je vobec pravda...navyse o nestrannosti sudu sa da tiez pochybovat, pretoze len to, aky mala psychologicky posudok bolo uplne neuveritelne, naprotiven jej materialnej a manipulativnej matke, ktora bola cista ako lalia.(mimochodom, rodicia su pomerne vplyvni a bohati ludia v mieste, kde sa sud odohraval, a nebolo vyslysane jej ziadosti, aby bol presunuty do prahy, kde by sa takato vec vobec stat nemohla..
    je mi z toho doplacu, pretoze sa o toho chlapca dokazeme dobre postarat... a lucia zvazuje podat opravny navrh.. lenze tym, ze teraz sud prehrala, tak zrovna ma dlh 70000czk, a dalsie peniaze fakt nemame... a preto som sa chcel otocit smerom sem, na fora a diskusie, pretoze potrebuje pomoct.. ci uz financne alebo pravne, alebo medialne... alebo nejake centrum, kde by s nou tuto situaciu mohli riesit, popripade jej poskytnut zakladne pravne poradenstvo..neviem, som z toho uplne psychicky vyzmykany a neviem, ako dlho sa necinne dokazem pozerat na to, ako sa ludom bezdovodne a sproste ublizuje a vytvara sa zloba, ktora je uplne zbytocna..
    preto prosim, ktokolvek si precita tento prispevok a mal by k nemu nejaku reakciu pre mna, napiste mi do posty... hladam ihlu v kope sena, ktora by s tymto pripadom mohla nieco dokazat spravit
    dufam, ze nikoho v tomto fore som takymto textom nepoburil, ak ano, ospravedlnujem sa
    dakujem za akekolvek reakcie
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ANNAWA: žejo, příště ho asi nechám, myslím, že bych poznala, kdyby se mu nedýchalo dobře.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUAACA: já bych ho nechala být, když je mu tam dobře. Moje děti to dělaly podobně.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    jsem šátková začátečnice, je hodně špatně mít měsíční dítě hlavou k tělu? dýchá z boku a spí, vypadá spokojeně, ale kamarádka mě nahlodala, že to není dobře. mám ho vyndat a uložit hlavičkou ke straně? zkoušela jsem přetočit, ale vrátil si hlavu podle sebe.

    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MYSA:
    SPIRALOID: paráda. Děkuju moc. Kloubouček seženeme
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LAMIA: na leto je na noseni vhodnejší klobouček se širším okrajem nebo čepice s kšiltem a látkou stící krk. lehkou kuklu je zbytečné pořizovat jelikož dítěti nezastíní tvář...ja v těch největších vedrech ještě nosila deštník a stínila sem mám oboum.
    MYSA
    MYSA --- ---
    LAMIA: My zijeme v Australii a s Anickou jsme kempovali asi od 5ti mesicu at uz u more nebo nekde v horach. Tady se misto klobouku pouziva neco takoveho
    Sun Busters Girls UV Legionnaire Hat - High UV Protection UPF50+ Flap Hats - Sizes for Ages 1 - 12 years: Amazon.co.uk: Clothing
    http://www.amazon.co.uk/Sun-Busters-Girls-Legionnaire-Hat/dp/B00BO9MX9W
    Jinak my mame pro malou takovy oblecek z lycry do vody a pro pobihani nebo lezeni po plazi, ktery ji zakryva cele telo, neco na tenhle zpusob:
    ROYAL & GREEN STINGER SUIT - TODDLER C Wear - UV Sun Protection, Swim Shirts, Swimsuits, Sun Hats, Swimwear, Rash Shirts, Plus Size, Big & Tall, Sun Gloves
    http://www.cwear.com.au/p/1108434/royal-green-stinger-suit---toddler-.html
    nemusis potom pouzivat opalovaci krem na telo, coz je s miminkama docela opruz. Jinak ja ji vetsinou nosim v ergu nebo v satku (bavlna/len - vetsinou se snazim najit uvaz aby pres ni byl jen jedenkrat omotana latka) a k tomu klobouk na hlavu. Jinak co se tyce spani ve stanu, tak s tim nikdy zadny problem nebyl. Anicka spi stejne jako doma v posteli, dulezite je, ze rodice jsou s ni ;)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    používate na léto kulkličku? Holka nám teď vyrostla z malé merino, která už se mi zdá nová teď zbytečná na léto, tak jestli pořizovat nějkou látkovou a nebo normálně na nošení používat čepičku. díky
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MALKE: aaaha, zastinena krosna zni jako dobre reseni. diky!
    MALKE
    MALKE --- ---
    LAMIA: Já. V karavanu, ne ve stanu. Dítěti jsem stáhla jedno krmení a dávala mu mlíko, obecně jsem se snažila, aby pilo víc než obvykle, držela ho ve stínu, mazala a zavlažovala (permanentně vlhký klobouk / šátek na hlavě). Přežili jsme všichni v klidu a míru. Absolvovala jsem s ním i červencový výlet do Madridu, v podstatě s týmiž pravidly (akorát se stínem to bylo horší, ale nosili jsme ho v zastíněné krosně) a s týmž výsledkem.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    byl sjte někdo s dítětem do jednoho roku ve stanu u moře? čeká nás třítýdenní výlet, když bude 9 měsíců a z toho týden bysme chtěli být v kempu u moře. Bude to až na začátku září, takže žádný strašný vedra... jde mi hlavně o tepelnou termoregulaci při změně teplot právě u moře, pak čundru do kopců už se nebojim. díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    YMLADRIS: jasný, jenom jsem měla chuť přidat i jiné pocity...... já si teď beru syna občas po ránu k sobě, kdy vím, že po kojení ještě vytuhne, a to je fakt tak max. co zvládnu a užívám si to i se ještě vyspím... a je mu skoro pět měsíců... a upřímně jsem ráda, že umí pěkně usínat sám, považuju to za dost praktické.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: dik moc vsem za reakce ohledne spani. KATIO, jasna vec ze nevim jaky vlastne budu mit pocit z decka v posteli, treba mne to bude desit, neberu to ideologicky jen zkoumam moznosti a ono se uvidi...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    YMLADRIS: tak ym jsme asi přesně ten případ kdy dítě skoro nahaté spalo od 2 dne po porodu a stále spí (6m) s náma v posteli pod peřinou mojí a stále se tulilo-tulí. Nepochopila jsem vůbec jak to s třetí peřinou jde dělat a tohle je nej a furt tulíme. Když se vzbudí na kojení, tak jí přes sebe přehodím na druhou stranu abych střídala. Nikdy jsme nezavinovali - pokusy byly, ale přišlo mi to divné a pořádné obejmutí fungovalo na zuřivý pláč před spaním stejně.

    A na pročůrávání jsem si tu nechala poradit ikea podložkou. Ale když jsme po 14 dnehc pochopili jak fungujou látkovky, tak to už ani nebylo třeba. jen nám to přišlo ze začátku uplně nepotradatelné, protože hovna jsme měli uplně všude.)
    TULENI
    TULENI --- ---
    YMLADRIS: imho na vyzkouseni zda bude mit zavinovani ditko rado bohate staci pro zacatek dve pliny ctvercove, jedne ohnes trosku roh a zabalis do nej mimco uplne natesno a druhou plinkou pripadne prevazes pres rucicky jakoby pojistku aby se z toho nevykroutilo...ucili nas to snad uz v porodnici. Ja pak dostala Swaddle me na druhy ditko a pouzivali jsme ho hodne. Jinak v posteli se mnou spali oba na strane, ne mezi nami, mela jsem strach aby je muz nezalehl..precijen ty chlapi to maji jinak, ja se pravidelne budila ve stejne poloze v jake jsem s ditetem usnula...ditko bylo vzdy zakukleny takhle bud v pline a nebo v te swaddleme a prikryty bud se mnou nebo svou dekou..
    a jinak jsem koukala ze se da koupit i za pulku na mimibazaru treba..
    NOVÉ FOTOGRAFIE
    http://www.mimibazar.cz/nove_fotografie.php
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    YMLADRIS: my spali už od začátku všichni spolu na futonu(plněn pouze bavlnou- už je dost tvrdý), ale první tři měsíce byla dcerka se mnou pod peřinou kvůli ohřívání a taky mi trvalo koupit její vlastní prostě.
    pak už začala kopat a mrcasit se, tak dostala vlastní, navíc už se zvládla ohřát sama

    kožešinku jsme měli na spaní a válení přes den na gauči

    mé dítě nesneslo zavinovacku už v porodnici a přitom ke mě je přitulená ráda. ale spíše bych doporučila klasické čtvercové zavinovačky
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS: My měli dítě ve spacím pytli, ale takovém tenčím, s pružným lemem přes hrudník. Peřiny máme každý svou, jedna nám nakonec nestačila. Kožešiny jsme dostali, ale kvůli ublinkávání na ní nakonec dítě nikdy nespalo (a to moje děti moc neblinkaly) a máme je teď na hraní. Matraci jsme neřešili; první dítě spalo na mém břiše, takže matrace nehrála roli, a u druhého už neřešíme skoro nic, tak má smůlu. :-) Do postele děti spíš něco vylejou, než že by se počůraly - prevenci neřešíme, je to výjimečné.
    MALKE
    MALKE --- ---
    YMLADRIS: Přikrytí - dítě spalo zvlášť, my s mužem máme každý svou peřinu (společnou jsem po počátečních pokusech zamítla. Pod společnou peřinou bych dítě nenechala, bála jsem se, že mu ublížím, dost se do ní chumlám. Ale záleží samozřejmě na tom, jak jste zvyklí se přikrejvat, já si vyrábím prakticky kokon:) Pro můj klid jsme spali tak, že dítě mělo hlavu tam, co my, takže "tělo na tělo" jsem nepraktikovala.

    Podložka: podkládala jsem tenkou dekou, podložku na matraci jsem už nedávala. Stačilo to, skrz pleny, oblečení a deku se dítě nikdy nepročůralo. Doporučuju něco pracího a víc kusů, mým blicím exemplářům jsem to měnila ob den.

    Že máme postel měkčí než postýlku, jsem neřešila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam