• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    DALEEN: Ksk venku se špatně dotahuje, to je všechno. Kdyz se to Dobre naucis, tak v tom neni rozdíl. Ja radši ksk uvnitř... Ven jsem nosila v elastiku, tam to bylo jednodušší. Ale ze by bylo sari dost nosné jako satek, to trochu pochybuju. Ačkoli možných materialu je tolik, ze by se asi dobry našlo, to zas jo
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DALEEN: myslím, že v nošení není rozdíl žádný....buď ti dítě sedí v tom kříži a kapsu přetahuješ venku nebo ti sedí v kapse a venku je kříž.....já nosila variantu A bo jsem se jí naučila první vázat a vyhovovala mi, druhou variantu jsem zjistila až později a ač nebyla nijak zvlášť horší, tak mi prostě míň seděla....ale bylo to spíš o soukromé preferenci než o nějaké praktičnosti...navíc mi teda varianta A přijde zvenku opticky taková hezčí, kompaktnější....ale to je fakt osobní pohled na věc
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    FRONEMA: To co paní na videu říká má hlavu a patu a celkem s tím souhlasím. Nelíbí se mi ale způsob prezentace. Odkazy na víc podrobností jsou nefunkční, není tam žádný kontakt a abych mohla shlédnout aspoň to video celé, mám kamsi vkládat svůj e-mail, aniž by na té stránce byla jediná informace o tom, komu ho vlastně poskytuju, za jakým účelem a jak s ním bude naloženo? To ve mně vzbuzuje velkou nedůvěru.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Měla bych dotaz, asi tedy úplně pitomý, ale nevadí. Mám skoro půlroční miminko, které jsem zatím nosila v Beco Butterfly. Jen tak ze zájmu jsem si zkusila navázat šátek (tedy sárí, šátek nemám, ale materiál je vyhovující).
    Jaký je v nošení rozdíl v kříži s kapsou venku a uvnitř?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jak se vam libi http://www.nevychova.cz/ ?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    KATIA: Taky jsem měla blok a pořád mám trochu výčitky, ale hlady ji nechat prostě nemůžu. Já bych ráda kojila aspoň do jednoho roku, tak snad to nějak nakombinujeme.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIDALA: Až zavedeš příkrmy, tak možná bude nadšená z toho, že je najednou dost pořádného jídla, a brzy se ti odstaví, to se stalo v podstatě u nás, tak abys na to byla připravená. Ale to už pak ničemu nevadí, kojila jsem místo některých jídel do 7 měsíců, do osmi ještě v noci a až od devátého nekojím vůbec.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PIDALA: držím palce, ať jste spokojení. já jsem měla dost blok dát UM, ale dítě je spokojené a to je hlavní. teď už to vidím reálně že budeme dávat více příkrmů a častěji a toho UM může být méně, ale myslím, že dříve by to nešlo a dítě hladové... v kojení pokračuju, první zoubky zatím zatíná do čehokoliv jiného jen ne do mě, tak doufám, že to vydrží ;-)
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Tak jsme zpět od doktorky. Dorazila jsem k ní v čase krmení, dr. ji zvážila před a po nakrmení a vytáhne si prostě málo. Nemyslím, že by mi mléka ubylo, ale ona chce jíst čím dál častěji a už to prostě nestačí. Takže jsme nakonec vzali ten Nutrilon. Zavádění zeleninových příkrmů může prý trvat i několik týdnů a po pátém měsíci s nimi asi taky začneme, ale teď prostě potřebuje ještě něco na rychlé dokrmení. Kojit budu co se dá a když to bude málo, dám prostě ještě lahev. Zatím to zkusím jen večer, kdy má evidentně hlad nejvíc a uvidíme, co to udělá. Pak bych zkusila uvařit to rýžové mléko.
    Za názory a zkušenosti díky :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PIDALA: My s příkrmama teď pomalu začínáme, malá má 5 měsíců, do 4 byla plně kojená a stačilo jí to, ale věřím té teorii o imunitním okně, takže chci, aby už pevnou stravu ochutnala. Už asi tři týdny dostává v poledne dvě tři lžičky zeleniny, pak se ještě dokojí. Příští týden plánuju zkusit přidat žloutek a pak maso. Ale zatím to nijak nehrotím, když jsme třeba někde na cestách, kde by se příkrm blbě chystal, tak jen nakojím. Zvládá to od začátku výborně. Krmím ji normální kovovou kávovou lžičkou, pár dní jí trvalo, než pochopila, jak z ní jíst, aniž by všechno prskala kolem sebe (na začátek doporučuju něco, co moc nebarví :-D), ale jí s chutí. Snažím se si příkrm vždycky nachystat předem, dřív než začne brečet hlady. Když je moc rozeřvaná, tak jí nejdřív nabídnu prso, pak teprve zeleninu a pak druhé prso (kojím vždycky z obou). Zatím všecho, co jsem jí nabídla, zblajzla s chutí.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LAMIA: u nas to to bylo úplně stejně!
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    PIDALA: ja bych se nebala "standardniho postupu" zavadeni prikrmu, akorat proste o trochu driv. Tj. obecne se doporucuje zacit zeleninou, pripadne kasi. Treba bych pro klid duse cekala na ukonceny 5. mesic. Ani tim prikrmem nemusis nahrazovat kojeni, staci k tomu kojeni proste pridat ten prikrm, stejne mozna ze zacatku nesni moc.
    Davat UM me osobne prijde nesmyslne - UM beru jako vyzivu pro deti, ktere nedostavaji MM, tvoje ho dostava a uz je ve veku, kdy se muze dokrmovat i necim jinym, nez UM. Ale verim, ze tohle vidi kazdy jinak.
    Mladsimu diteti jsme nastartovali prikrmy v 5,5 m (starsimu v 6m) a obe deti se na jidlo vyslovene vrhly. Nekdy tak od 4. - 5. mes. se u nas frekvence kojeni taky zvysovala a sice rostly, ale oni byly obecne vyzlata v obdobi vyhradniho kojeni, a po zavedeni prikrmu vyrazne pribraly.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BEBERA: u nas se taky takhle projevovaly zuby. Nechtela pit, brecela nekolik dni a vztekala se...
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BEBERA: Jj a na zkoušku lze udělat třeba jen ryzove..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Jestli bude nerudna i po dokrmeni, tak bych to pricitala spis zubum. U obou kluku probihal rust zubu podobne - v noci kojeni po hodine, nemoznost vecer usnout, přes den prerusovany spanek a celkova nerudnost.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PIDALA: na to obilne mleko ti bude stacit ryze, jahly a nejaka mastna seminka (sezam, slunecnicove seminko, mandle). Pisou tam, ze rasa nemusi byt pokazde a fazolky jsou jen pro nekojene deti. Je to vlastne jen dlouho varena ryzovo-jahelna kase s pridanim trochu olejnatých plodin.

    Vitek u prvnich prikrmu kasi lzickou taky brecel, vypadalo to, ze zoufalstvím nad pomalym prisunem.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PIDALA: zkus jí prostě párkrát dokrmit po kojení umělým mlíkem, uvidíš kolik toho vypije a jestli bude pak spokojenější
    Pokud to nepomůže, zahoď UM. Pokud ano, můžeš třeba začít i s "pevnějšíma" příkrmama. TeĎ už se stejně myslím doporučuje i u plně kojených dětí začínat s příkrmy dřív než v tom půlroce.
    TULENI
    TULENI --- ---
    PIDALA: pak uz me napada zkusit jen nejaka homeopatika...?

    RICINUS COMMUNIS 5 CH
    - dávkování: 5 granulí 2x denně
    - použití: nedostatečná tvorba mléka

    pozor, nesmi to byt vyssi redeni, to naopak tvorbu mleka stavi..
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Tak Barča takhle jí taky od začátku, tři hodiny prostě nevydrží a řekne si dřív, ale zatím vždy stačilo nakrmit a bylo aspoň na hodinu a půl všechno ok. Teď dopije z jednoho a spustí křik, tak nabídnu druhé, dopije a je zase křik. Ne tedy vždy, dopoledne je to většinou v pohodě, ale odpoledne to začíná. Nejhorší je to právě na noc, to mi i špatně usíná, dřív prostě usnula u prsu, najedená a spokojená, teď se pouští a křičí. Zatím nevím, jak je to s váhou, u doktorky už jsme měsíc nebyly.
    Nejblbější je, že se prostě pořádně nevyspí a je mrzutá. Ani přes den to moc nedospí.
    Pitný režim si hlídám, dlabu domácí jogurty, zkouším vývary, kojící čaj, snažím se jíst správně. Taky jsem doufala, že čím víc budu kojit, tím víc bude mléka, ale mám pocit, že se prostě nemá čas "vyrobit".
    Já bych byla úplně nejradši, kdyby se mi povedlo nějak se ještě více rozkojit, ale zase nechci malou trápit hlady a nevyspáním.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PIDALA: moje děti takhle často jedly imrvére, ale mléko fakticky nestačilo jen tomu nejmladšímu, což se poznalo tak, že někdy v necelých třech měsících prostě přestal růst a za šest týdnů nepřibral ani deko, naopak viditelně zhubnul, tak tomu jsem nasadila příkrmy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam