• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SINSEMILLA: tak kolem čtyř, pěti let....do té doby jsem se snažila o méně nátlakové metody...neúspěšně :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MEDVED007: a kolik dceři bylo, když jsi 20 minut na jídlo zavedla?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CASTROL: ano, tohle funguje, ale člověk si za chvíli přijde jak ve cvokhausu :-) řídit se furt zvoněním něčeho :-) u nás se to ustálilo na tom, že předem upozorňuju. minutku dcera velmi nesnášela a to zejména u jídla....jasně, není zdravé jíst rychle, ale zase vrtat se v tom hodinu a nesníst prakticky nic taky není nic zdravého...hlavně pro moje nervy :-) tak měla jeden čas minutku na dvacet minut, podle mě zcela postačující čas na snědení jednoho chodu jídla a poté jsem talíř odebírala bez ohledu na množství snězeného jídla....fungovalo to prakticky zázračně, akorát to byl fakt psychoteror :-)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    CASTROL:My si nastavujem minutku :))
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    VERONIKA22: počítám taky, jen do 3. ale některé situace vyžadují delší psychickou přípravu :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CASTROL: já počítám do 5 ( velmi příjemně a láskyplně ). a čím dál častěji dcera volá: mamí počítej :o)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    musim se s vámi podělit o báječnou budikovou metodu, kterou jsme se synem vypracovali: kdykoliv před nim leží neprijemna činnost nebo změna, tak nařídim budík s tim, že až zazvoní, tak to provedem. funguje to na podávání léků, odchod domů, střídání hraček apod. dokonce i sám řekne: narid budika.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    LURA: supr, rost mam radsi v planu, akorat sem se bala, aby se to nerozjizdelo, rikas, ze neni potreba zadne zpevneni, das rost, matraci a nehybe se to moc?.)
    LYDI
    LYDI --- ---
    HANUMA: ja si taky myslim, ze sme meli matraci na koberci, obcas jsme ji asi dali jinam, ze nebyla 2 roky na stejnem miste bez zmeny ... ale nemeli jsme s tim zadne vazene problemy... (:
    LURA
    LURA --- ---
    HANUMA: Dali jsme rošt přímo na zem a na to teprve matraci. Nedělo se s tím nic špatného.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    LAMIA: vitej do klubu:)), s matraci na zemi jsem moc spokojena, nicmene na jeden problem jsem narazila, matrace na zemi nedycha a kdyz jsme ji meli na koberci, zacala ze spodu chytat plisen:/, a to byla uplne nova, nedavno jsme se prestehovali a mame ted parkety, coz situaci vyresilo, stejnak ji radsi nemam prirazenou uplne ke stenam, aby mohla dychat z boku. neresila jste nektera podobny problem?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Osiřelý (nejen) Vatanai - BABY-CAFE.CZ
    http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=112283

    smutná zpráva, Kamila Kašlíková se svým mužem vyráběli šátky Vatanai
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Musím vychválit volbu přesunutí matrace na zem s lezoucím dítětem. Nejen že nás to nechalo přisunout ještě jednu matraci, takže všichni čtyři (je tam i pes) spíme jak králové, ale malá vstane ještě o něco dřív, lozí si po pokoji a my spokojeně spíme do jejího prvního nárazu, pádu či sápání se po obličeji. Super!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mám založený klub na téma Respektující výchova [ Výchova dětí bez tělesných trestů ], tak doufám, že si tam můžeme vzájemně vyměnit zkušenosti, rady, tipy, jak na ty rošťáky, aby nám nepřerostly přes hlavu.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ZU_22: jj souhlas. to byl prvotni strach a panika. uz jsem se uklidnila. nastesti mazaci terapie docela zabira. kojim dal a stravu jsem moc neomezila.zatim se totiz nestalo, ze by se po necem narazove osypal. takze bud to ty kremy fakt resi, nebo pomohli fenistil kapky a je to pylova alergie...
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    SPIRALOID: dceri byl diagnostikovan ekzem uz ve trech mesicich a ted v 17ti mesicich ho ma stejne, nekdy horsi, nekdy lepsi, alergie na potraviny uz nas take postihly, ale doporucovala bych to moc neresit, rozhodne bych kojila, pokud citis ze kojit chces, ja vynechavam ovoce krom bananu, rajcata a jednu dobu se mi osypavala i po testovinach, vseobecne ale moc neji cili je to vicemene jedno. Ja bych to postupne zkousela, to poznas po cem asi se muze osypat, taky to je vedrem, kdyz jsou vedra, tak ma silenej ekzem na rukou a nohou bohuzel :( ale nic moc na to nepomaha, proste promazavam dvakrat denne, kdyz se hodne drbe davam fenistil (kterej teda podle me moc nepomaha, ale pro muj pocit aspon ho davam) a stridam s dithiadenem, ten je silnejsi, ale teda podle me taky nepomaha...co ji proti drbani obcas pomuze je takova lehci kortikoidova mast, ale pouzivam hodne malo, proste se ji snazim uklidnit a ekzem se pres noc vetsinou zhoji, taky doporucuji menit promazavadla, musis to zkouset, nekomu pomuze indulona (treba nam) nekomu konopna mast, ja davam nekdy i tekutej pudr, ten ji to taky uklidni, musis to proste vyzkouset..ono se to vetsinou vse casem podda a vysledujes to, taky je to podle me vekem ditete...vse naraz prislo a naraz vzdy odeslo...no snad jsem ti aspon trosku pomohla :)
    ADD
    ADD --- ---
    SEVERINE: To je v poho, kdyžtak bych to přelepila velkým křížem. :-DDD (Kdybych teda neměla pocit, že s dvěma manducama už snad vystačím. :-))
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ADD: napiš jim jakej bys tam chtěla a třeba ti to v příští dávce zaříděj .)
    ADD
    ADD --- ---
    SEVERINE: Hezký, akorát by to nemuseli značkovat těmi symboly. :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Včera sem viděla naživo nosítko, co prodávají kamarádi, kteří se nedávno vrátili z půlročního pobytu v indii .. a je prostě funkční a levný natolik, že to sem nedokážu nedat - http://www.omshop.cz/cs/7-detska-nositka - kdybych neměla manducu (kterou sem nedávno musela dát opravit k brašnářovi, protože se na mnoha místech prošoupala .. po dvou dětech), tak do toho jednoznačně jdu .. a pro kamarádky, co čekaj první dítě, to vidím jako nejlepší dárek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam