SPIRALOID: dceri byl diagnostikovan ekzem uz ve trech mesicich a ted v 17ti mesicich ho ma stejne, nekdy horsi, nekdy lepsi, alergie na potraviny uz nas take postihly, ale doporucovala bych to moc neresit, rozhodne bych kojila, pokud citis ze kojit chces, ja vynechavam ovoce krom bananu, rajcata a jednu dobu se mi osypavala i po testovinach, vseobecne ale moc neji cili je to vicemene jedno. Ja bych to postupne zkousela, to poznas po cem asi se muze osypat, taky to je vedrem, kdyz jsou vedra, tak ma silenej ekzem na rukou a nohou bohuzel :( ale nic moc na to nepomaha, proste promazavam dvakrat denne, kdyz se hodne drbe davam fenistil (kterej teda podle me moc nepomaha, ale pro muj pocit aspon ho davam) a stridam s dithiadenem, ten je silnejsi, ale teda podle me taky nepomaha...co ji proti drbani obcas pomuze je takova lehci kortikoidova mast, ale pouzivam hodne malo, proste se ji snazim uklidnit a ekzem se pres noc vetsinou zhoji, taky doporucuji menit promazavadla, musis to zkouset, nekomu pomuze indulona (treba nam) nekomu konopna mast, ja davam nekdy i tekutej pudr, ten ji to taky uklidni, musis to proste vyzkouset..ono se to vetsinou vse casem podda a vysledujes to, taky je to podle me vekem ditete...vse naraz prislo a naraz vzdy odeslo...no snad jsem ti aspon trosku pomohla :)