• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já měla taky jednobarevný...barva slonová kost....jako vypadal hezky, ale údržba nic moc....tmavé šátky mají své výhody :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    SINSEMILLA: taky mám jednobarevny, leo storchenwiege (nebo jak se to píše, googlovat to momentálně moc nemůžu), bordo.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ANNAWA: DALEEN: ADD: Ok, tak to asi nestojí za tu práci se sháněním a řešením a jednodušší je koupit bazarovku :) To jsem chtěla vědět. Díky!
    ADD
    ADD --- ---
    PETRUSKA: Zkusila jsem to a neslo to. Respektive jako nouzovka to poslouzi, ale plnohodnotne to satek nenahradi, bohuzel.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Šátky se nešijí, ale tkají (to že mají zapošité kraje aby se materiál nepáral se nepočítá), tudíž nejde koupit si metrář a myslet si, že tím nahradíš šátek. Buď si kup už nějaký používaný anebo, ale v hodně krajním případě, si kup orrijské sárí (které pak přeložíš podélně napůl). Ale ani to není ideály, rozměr nejsou stejné jako u šátku.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETRUSKA: rozhodně to není jen pruh látky, ale musí to být látka k tomu vhodná, pružící jakoby napříč, být pevná, takže nic jako plátno, ale ani nic jako závěsy - sečteno podtrženo, jednodušší bude koupit dobrý šátek z druhé ruky. Nakonec i skoro levnější, protože na šátek pandou řekněme čtyři metry látky, byť jen o 60 cm šířce, ale tu nikde nekoupíš.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Když už se tu řeší šátky - chystám se pravděpodobně na koupi šátku a manducy. Je to ale dost velká investice, tak přemýšlím, jak to trochu obejít - buď bazarem samozřejmě, nebo mě napadlo na šátek sehnat prostě látku a ušít ho - je to přeci jen pruh látky, nebo ne? Nemáte s tím někdo zkušenost?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Já mám jednobarevný šedý, kupovaný v pražské bráně a etno ani hipie moc nepůsobí
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SINSEMILLA: hippie stylu jsem se taky bála, ale jednobarevné šátky se fakt sehnat dají, já jeden (myslím, že didymos) vlastním..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Aha, super, diky!
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ARQANA: Třeba ellevily bývají jednobarevne, nekteré didymosy, easycare apod.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    SINSEMILLA: Ja teda nosila jednobarevný s elegantním kabatem a vypadalo to skvěle.. Hippie ani omylem.
    MADE
    MADE --- ---
    SINSEMILLA: jo tak hippie stylu jsem se taky obávala, když jsem ale vzory začala zjišťovat, našla jsem jednobarevných dost... já mám tento: http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/110/Hop16/Hoppediz-Helsinki/, ale ještě jsem se dost rozmýšlela ohledně jednoho v barvě bordó... takže myslím, že na výběr docela už je...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RACHEL: tohle všechnu beru, akorát pořád zažuju svoji vlastní konstituci - 151 cm, 53,5 kg ve 24. týdnu, úzká ramena... prostě většina těchle vymožeností obvykle není přizpůsobená takhle prťavým lidem a šátek si přizpůsobím asi líp.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Jeste to tu nezaznelo, me se noseni v satku libi, na druhy bych do toho klidne sla (navic segra byla v africe, tak by me naucila vazat na zada), ale vzdycky me na nich odpuzovalo, ze to pusobi desne hippie a k dostani jsou jen narevne, zihane, prouzkate. Kdyby prodavali jednobarevne, tak do toho jdu.

Treba ted ma erik 13,5, ja zhubla tak, ze mam manducu uplne na doraz a uz to prave cely dost tlaci skrabe, skrti a na dvanactikilove tury po horach neni nic moc.

Tak jestli vite o jednobarevnem satku, dejte prosim vedet
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Mne je zase satek mnohem prijemnejsi nez nositko (manzel ma kibi) - vsude mne tlacilo, bolela mne zada a prislo mi mnohem slozitejsi do nej dite dat nez do satku:) asi je to fakt o cviku. Satek mam uvazany za chvilicku a hlavne je mnohem variabilnejsi nez nositko - prizpusobi se vzdycky velikosti ditete i nosice:) taky na zadech je dite v nositku dost nizko a vzteka se, ze nevidi. Kdyz vazu uvaz batoh na zada, ma vyhled pres rameno a je to rychly a snadny. Abych nevalela satek po zemi venku, pouzivam dvojity kriz - ten je predvazany a pouze se utahuje. Myslim ale, ze velice zalezi na kvalite satku - vyzkousela jsem jich furu a jsou mezi nima opravdu velke rozdily.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INUSHKA: Ruce muze mit venku od chvile, kdy umi sedet:)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SEBIEN: včera jsem testovala malého (necelé 2 týdny) v kamarádčině Manduce právě abych viděla jak tam sedí a jestli ji pořizovat už teď protože na rukách se mi nosí fakt blbě, v premaxu v klubku být nechce a děsně řve a přišlo mi to naprosto přirozené a správně, jak má ty novorozenecký "kalhotky" tak nožičky měl hezky u těla do do žabky a hlavička mi přišla fixovaná taky dobře (a prcek jen co jsem ho tam usadila a vstala usnul takže u něj nejspíš taky dobrý)
    btw. k tématu http://vbavlnce.blogspot.cz/2013/06/biologicke-predpoklady-noseni-deti-aneb.html
    a test 3 nosítek na novorozence je na stejném blogu o pár příspěvků dál ;-)
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    ALDETRUDA: Taky od malicka vazu stejny uvaz a na noseni v nem uz mi prisla velka. Ale v kombinaci s kocarem je to dobra varianta, diky za tip. U nas je to totiz totozny, v kocaru se kouka, pri noseni se spi. Akorat me teda mrzi, ze momentalne nejde dceru pouze nosit za bdela, na brise i na zadech se tak hemzi, ze nas to prudi obe. Mam pujcenou manducu, ale pro tyhle chvile - uspat uprostred dne venku - je lepsi sebou tahat satek, to je fakt.
    MADE
    MADE --- ---
    DALEEN: Z těch je mi taky smutno, ale nejlepší je, když je potkám, když jsem s manželem... ten nosítka moc nerozeznává, ale tohle pozná a vždycky (!) mi nahlas, ale tváří se u toho diskrétně říká - jé, oni nosí to špatné nosítko...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam