YELENKA: neboj se toho šátku, není to nic složitého, chce to prostě dostat do ruky a pak si ho uvážeš tak, jak je vám oběma nejpříjemnější. Já měla na první mimino jen šátek (nejdřív elastický Moby, potom pevný Amazonas), oba z druhé ruky (asi i po více dětech), obojí můžu doporučit. Na druhé mimino jsem měla půčenou Manducu na jednu delší procházku a byla pro mě po šátcích celkem nepříjemná - to utahování těch x-spon jsem nepobrala, s dítětem jsem si jí ani sama na poprvé nezvládla zapnout, pak mě z tý hodinový procházky pár dní bolely záda (i když malá tedy spokojeně usnula a vlastně to skoro celé prospala:).
Já bych tedy radila ten šátek zkusit, třeba z druhé ruky za pár stovek (pokud není potrhaný, tak se na něm moc nedá zkazit imo), pokud chceš nosit i malinké mimino, tak nejdřív nějaký elastický (ten Moby mi přišel super, hrozně příjemná látka, mimčo se po usnutí dalo odvázat a položit zabalené v tom šátku do postýlky).
Pokud ti šátek nesedne, nic ti nebrání následně investovat do drahého nosítka :)
Těch ergonomických značek už je víc, Manduca byla jen asi jedna z prvních, další jsou třeba Ergo, Liliputi,.. ale u těch to fakt chce nejdřív vyzkoušet na živo, která značka ti jak sedí. Je tu spousta ženských co jim jedno sedí a další ne, a naopak. Což přes e-shop neuděáš ...