• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YELENKA: Dokud dítě nedá nohy kolem těla matky, tak si ho tam můžeš dát skrčeného. Beco je ale výborné nosítko, jedno z těch ergonomických, Manduca, Ergo, Beco jsou ok. Já Beco mám a nosilo se mi v něm dobře. Ale stejně tyhle nosítka bych viděla až tak aspoň od 3 měsíců věku dítěte, do té doby šátek.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    YELENKA: No hlavně nekupuj jakýkoli levný šátek - je mrtě smejdu, e kterých se nosit nedá. Vazne mrkni na Nosenideti.cz
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    LAURA: Aha :) Mno,tak tim lepe :) Zahajila jsem akci nakupovani satku, nasla jsem na aukru nejaky 5ti metrovy v super barve, tak to zkusim nakombinovat s timto nositkem a uvidime.. Diky, diky, diky!
    LAURA
    LAURA --- ---
    YELENKA: beco jsou ergonomicka nositka, levnym designovym smejdem bych je rozhodne nenazyvala ;)
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Dekuju vam vsem moc za rady! Bohuzel, jak jsem psala, vyzkouset si to nemuzu ac bych moc rada, ale bydlime na pobrezi pomerne daleko od civilizace a varianta web v CR je ted nejjednodussi. Satek jsem nosila, kdyz mela segra malou a ta byla zlatoucka a bylo to prijemny. Zkusim poridit satek, mame jakysi predni batoh co jsme dostali, je to prilepeni prcka na bricho, neni to firma Manduca, ale Beco baby carrier (presneji tento http://www.becobabycarrier.com/cat-20/soleil), zkouseli jsme to jen s plysakem, ma to jakousi nastavu na hlavicku pro novorozenata, ale kycle jdou kolem tela maminy, tak mi to pro tak maly sviste uplne neprijde, spis takovej levnej, designovej smejd.. (ale nevim?) Maya se ma narodit na Novy rok a to tu bude 40+ tak doufam, ze nas to vsechny s satkem neodradi.. Jeste posledni vec, jsem pomerne aktivni, instruktorka potapeni, takze porad v pohybu, ale diky tehotenstvi nemuzu a pribrala jsem zatim 16 kilo, jsme oba dost vysoky, takze mala bude asi po nas:) mam poridit satek nejdelsi mozny dylky pro jistotu protoze si nemyslim ze se brzy dostanu na svou puvodni vahu, resp varianty delek jsou mozne ze?
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    YELENKA: Zkus jeste www.nosenideti.cz - je tam hodne siroka nabidka, spousta fotek, bazar a radici diskuze. Tam se da dozvedet o noseni uplne vsechno:) a pokud budes kupovat satek z druhe ruky, zkus znacku didymos - je fakt nejkvalitnejsi a vsechny co mam se skvele nosi:) s nositkem neporadim, jsou mi nepohodlna:(
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    co udelat anketu o nejoblibenejsi zpusob noseni tady na nyxu? tenhle dotaz se tu opakuje casto. a me by to taky zajimalo.
    a pak to muzem dat na nastenku.

    pokud clovek muze, je idealni si jich vyzkouset vic, zkusit si to nandat, uvazat... v australii neni obchod, kde by sis to vyzkousela a pak objednala z cech?
    KRKA
    KRKA --- ---
    RYBKA: mam s Manducou stejnou zkusenost, vubec mi nevyhovovala, vsude me to rezalo a tlacilo at jsem to nastavila vselijak, malej byl teda spokojenej, ale ja trpela ... uz bych si ji v zivote nekoupila
    ADD
    ADD --- ---
    YELENKA: Pokud se budeš rozhodovat podle nyxího hlasování, tak já hlasuju pro manducu. Nandané je to hned, není třeba se to učit jako motání šátku (které mně přijde složité a snadno zkazitelné), neostýchají se v tom nosit ani muži, kterým šátek přijde moc "etno" a pod. Nikde nic nevisí, vypadá to jako batoh, jde v tom nosit od narození třeba do pěti let (resp. 20 kg), na břiše, na zádech, na boku. Když se budeš chtít manducy zbavit, prodáš ji rychleji než šátek. Samozřejmě, pokud si to můžeš dovolit, kombinace šátek + manduca je nejlepší.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    YELENKA: A jeste bacha u manducy na to, jak jsi hubena, ja mam treba manducu uz na minimu a s dvouapulletakem uz to neni moc prijemny, mam z delsiho noseni normalne otlaceny kosti a modriny, takze na dalsi budu porizovat satek
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Taky bych doporučila vyzkoušet, Manduca mě všude škrtila, řezala, dítě se v ní kroutilo a chtělo ven, Ergo mi sedlo krásně a dítě v něm do 5 minut usnulo. Na malé mimi (cca do půl roku) jsme měli poloelastický šátek mam eco.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PISTULE: SELLIGAN: ale o tom tu právě hovoříme, Mlho...
    jsou lidi, komu sedí Manduca. Jsou lidi, komu sedí Ergo. Jsou lidi, komu sedí obojí, a jsou lidi, komu nesedí ani jedno z uvedených, ale sedí mu jiná značka.
    Otázka zněla, jak tuto ne-univerzálně sedící záležitost vybrat po internetu
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    YELENKA: taky jsem pro oboji. satek jsme pouzivali hlavne v pocatku, ale kdyz prislo teplo, poridili jsme ergo (podobne manduce). oboji z druhe ruky - pevny satek za 260 na aukru a ergo za 910 taky tam. takze financne to vyslo paradne, chce to hledat a mit stesti :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    YELENKA: doporučuji obojí, pro malého prcka šátek (klidně i pevný) a pak manducu. a střídat třeba dle nálady a počasí (šátek dítě víc zahřeje, ale rousá se po zemi při vázání, ve spěchu je manduca lepší)
    dneska sedají pořídit super šátky z druhé ruky,i manduca, takže do tohonevrazíš tolik peněz a budeš mít obojí
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Já hlasuju pro to, aby si to každý vyzkoušel sám :) Ono si člověk představuje kdeco a realita je pak trochu někde jinde.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    šátek super, akorát mi dost vadilo, jak je dlouhej a rousám ho při motání různě po zemi (typicky např. někde na parkovišti u auta). zase velká výhoda je, že se dá navíc kdykoliv použít jako deka :))
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    YELENKA: ja hlasuju pro manducu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    YELENKA: přidávám se, šátek je nejlepší....staletími osvědčený a zaváže ho fakt cvičený šimpanz...já jsem manuálně totálně nezručná až levá a nebyl to problém....
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    YELENKA: neboj se toho šátku, není to nic složitého, chce to prostě dostat do ruky a pak si ho uvážeš tak, jak je vám oběma nejpříjemnější. Já měla na první mimino jen šátek (nejdřív elastický Moby, potom pevný Amazonas), oba z druhé ruky (asi i po více dětech), obojí můžu doporučit. Na druhé mimino jsem měla půčenou Manducu na jednu delší procházku a byla pro mě po šátcích celkem nepříjemná - to utahování těch x-spon jsem nepobrala, s dítětem jsem si jí ani sama na poprvé nezvládla zapnout, pak mě z tý hodinový procházky pár dní bolely záda (i když malá tedy spokojeně usnula a vlastně to skoro celé prospala:).
    Já bych tedy radila ten šátek zkusit, třeba z druhé ruky za pár stovek (pokud není potrhaný, tak se na něm moc nedá zkazit imo), pokud chceš nosit i malinké mimino, tak nejdřív nějaký elastický (ten Moby mi přišel super, hrozně příjemná látka, mimčo se po usnutí dalo odvázat a položit zabalené v tom šátku do postýlky).
    Pokud ti šátek nesedne, nic ti nebrání následně investovat do drahého nosítka :)
    Těch ergonomických značek už je víc, Manduca byla jen asi jedna z prvních, další jsou třeba Ergo, Liliputi,.. ale u těch to fakt chce nejdřív vyzkoušet na živo, která značka ti jak sedí. Je tu spousta ženských co jim jedno sedí a další ne, a naopak. Což přes e-shop neuděáš ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam