• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    LURA
    LURA --- ---
    LAMIA: Čekala bych, že to bude nějaké přechodné období - něco ji bolí (možná ty zuby) nebo trápí a potřebuje tě mít pořád blízko. I dospělí můžou trpět "separační úzkostí", když je jim blbě nebo na ně něco leze nebo toho mají hodně v práci a leze jim to na mozek. Jen to nedávají tak hlasitě najevo. Takže na tvém místě bych asi počkala, až to přejde a do té doby chovala mazlila a dávala prso.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím o radu. Už jste to tu xkrát řešili, ale nejsem sto najít žádné vlákno, které by mi pomohlo a pamět je mlhavá jak to nebylo naše téma.
    Skoro ročňačka, která byla vzorem kontaktního rodičovství - usměvavý domazlený mimčo se den ze dne začala vztekat a vynucovat si mne - veškeré příznaky separační úzkosti. Jak jsem poblíž pláč dokud jí nepochovám, řev při odchodu z místnosti, scény na zemi na břiše. Navíc se asi 4 dny budí co půl hodiny s pláčem a chce prso, když si jdme lehnout všichni do postele (společné) už pak spí a vzbudí se na dvě kojení za noc. (Ale i jí asi rostou zuby a navíc jsme se vrátili po 3 týdnech z cest, kde jsme byli pořád s ní).

    Nějak nám nesedí přistoupit na to, že je to separční úzkost a hotovo. Pomazlení a pochopení ala aldortová v tomto vůbec nefunguje. Nechat jí vybrečet nám je proti srsti.

    Nějaké kontaktní rady existují či jen zvedat a mazlit? Zkušenosti? Jsme z toho dost vedle a mě až začaly přepadat pochybnosti o kojení, které je fakt intenzivní (jí jen jednou denně). Díky a pardon, že je to zas toto ...
    TULENI
    TULENI --- ---
    Ahoj holky, jen jsem si rikala, zacina chladno a zima, pokud by nekdo chtel usit teplou fleecovou mikinu na noseni prcka jako jsem sila pro loni pro sebe a ID Monia, pripadne pruh na rozsireni vasi bundy, dejte vcas vedet at ji muzete vyuzivat co nejdriv :) info do posty..
    Mikina viz. foto:
    http://img11.rajce.idnes.cz/...57/6357505_e6515486336c5e89f9d5c94a8709329d/images/DSC00818.jpg?ver=2
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KFF: Tak to mame stejnou konstituci..
    MAKU
    MAKU --- ---
    TORUVIEL: zrovna to čtu na FB, škoda :-/
    KFF
    KFF --- ---
    ADD: Ja sama jsem byla s Mandukou spokojena a bederak si samo zapinam pres boky, ale i pri rozmerech 173 cm a cca 62 kilo jsem ten pas musela utahnout na minimum a to boky fakt mam, tak si predstavuju, co by delala kamaradka, ktera meri neco malo pres 150 a ma takovou tu stihlouckou androgynni postavu, co se boku tyce.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak mi přišla zpráva, že BLUEBEAR končí, tak do konce 2013 je asi poslední možnost něco si objednat.
    ADD
    ADD --- ---
    SINSEMILLA: Nekdo tu psal, ze ji ma kolem pasu velkou, tak kdo vi, jak to lidi mohou vazat. Lidi, co si dali bederak od batohu do pasu, jsem videla.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ADD: V pase to fakt nemam, neboj, to s velkym ditetem ani nejde, ne? To by melo hlavu nekdy u my hlavy
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Kazdopadne jestli to nekdo vaze v pase, tak to musi byt nepohodlne a musi z toho bolet zada, protoze ani tuk, ani svaly neunesou to, co kosti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Je fakt, a dávám to jako plus ke zvážení, že v Manduce nosí i manžel. K šátku bych ho asi nepřemluvila :o)
    ADD
    ADD --- ---
    KFF: Manduca perfektne sedla jak mne (163/50), tak manzelovi (185/100). Mame dve a nosili jsme v nich novorozence i trilete dite.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: No ono jak u koho. Někteří mají přes boky tolik, co v pase (není můj případ).
    ADD
    ADD --- ---
    KFF: Ale Manduca (a ani jine nositko) se prece nevaze v pase, ale pres boky? Coz dela tak o 30 cm vic. Pri zapinani v pase to opravdu nemuze sedet a musi to byt velmi neprijemne, ale to neni vina Manducy.
    KFF
    KFF --- ---
    SINSEMILLA: To je pravda s Manducou, ja si nijak extra hubena neprijdu a kolem pasu ji mam na doraz. Opravdu drobnym holkam (myslim i na vysky, ja mam 173) musi byt velika.

    Jinak, jak jsme se tady pred casem bavily od nositkach pro vetsi deti, tak jsem nakonec uplne nahodou tady poridila Tula toddler: http://www.ditevsatku.cz/...flypage.tpl&product_id=483&category_id=88&option=com_virtuemart&Itemid=1

    Obchod je hrozne prijemny, sla jsem tam pro neco uplne jineho a nositko bylo jeste za puvodni cenu pred zdrazenim (tedy za 2990). Je moc prijemne, zatim jsem nenarazila na nic, co by mi vadilo, nosit se v nem da docela pohodle i tri a pul leta (na svuj vel velika) dcera.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HABRENKA: Jo vidíš, to mě nenapadlo. To je ovšem závažný důvod.....
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    YELENKA: tak Medley taky nedoporucuji, mela jsem uvazano celkem dost satku a tenhle elastik je jako tricko.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DALEEN: protoze by se prece udusilo ;-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HABRENKA: Tuhle jsem viděla dítě spící v šátku (nebo nosítku? no ono je to jedno), které bylo od pasu nahoru volné, vykloněné na stranu a matka mu podpírala hlavu aby mohlo spát. Nějak jsem nepochopila proč si ho neuvázala pevněji a nepřetahne mu šátek přes celá zádíčka aby mělo oporu a mohlo si hlavu položit na prsa....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    IORETH: skoda, ze nemam fotky, ja nosila malou asi od dvou tydnu v manduce a naprosto super... jak hlava, tak posed, ale v te dobe mela 3,8kg... i na kyclich to pak chvalili, srovnat se v tom prave mimco krasne da... ale to neni lobbing proti satku, naopak, jen ja si musela vybrat (a nelituju...)
    akorat tedy, jak tu nedavno padlo, posledni dobou vidam spatne uvazane satky a trpim u toho stejne, jako kdyz vidim deti v tech "celem ven" visitkach chicco a spol :-(, 3tydenni mimino uvazany krizem prez zada, ale hlava volne... uplne se mi zvedl kufr... pry aby videlo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam