• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    EPHE: Koukni na nohynaboso.cz. Poridila jsem zimni Skeanies a jsou uzasny - mekke jako capacky, lehounke a pritom na vema do zimy. A dobre jsou i Stonz outdoor capaky - bezva jako holinky, snehule nebo do pisku. V tech je nozka uplne volna.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ZEGA: Chápu. Syn už jedny VB boty má (kupovaný na Míráku), tak jsem to riskla a v pohodě. A co tyhle? http://eshop.nohynaboso.cz/store/goods-SKEANIEWBCH-1-skeanie-winter-boots-chocolate.html
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ARQANA: to me mrzí ,( bez zkoušení to nedam, ale děkuju za typ
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ARQANA: od jake velikosti je maji? shanela jsem v kramech v praze, ale bohuzel hlasali, ze maji az od velikosti 28
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    EPHE: Jestli jsi ochotna investovat, kup proste barefootovy boty. Super jsou vivobarefoot becks - poslali mi je z Vídně, ale jsou fakt drahy
    LAURA
    LAURA --- ---
    EPHE: zkus elefanten, ty prvni boty jsou nezridka takovy napul capacky...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EPHE: ale capáčky prostě nejsou na chození po chodníku a už vůbec ne v zimě, ne ? prostě budeš muset koupit boty....proč nechceš ? máš pocit, že by to dítěti nějak ničilo nohu ?
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    EPHE: Hledala jsem a nenašla. Dokud je ještě teplo, budu dávat tenké kožené capáčky, pak prostě normální kvalitní boty...
    NABIS
    NABIS --- ---
    ALDEMIK: Ja jsem to zkousela, jednu dobu dost intezivne, ale nejak jsem se nechytla, nevim, jestli delam neco spatne, ale Maruska na to vubec nereaguje. Vystaci si taky s ukazovanim prsty a vrtet(Ne) nebo se usmat(ano). Neabsolvoval jsem zadny kurz, jen jsem mela pujcenou knizku, docela dobry rady a typy, ale stejne nic, tak uvidim, jestli se chytneme treba pozdeji. Ted je Marusce rok.
    EPHE
    EPHE --- ---
    ještě k těm botkám: nezná někdo nějaký zimní měkký capáčky bez pevný podrážky, ve kterých by se dalo občas chodit i po chodníku? myslela jsem, že to vyřešíme zimními capáčky od liliputi, ale v obchodě mi řekly, že by se hned prošoupaly. nechci dítěti dávat pevné boty dokud to bude opravdu nevyhnutelné.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ALDEMIK: Ja taky znakovala, celkem jsem se snazila to zavest, syn vstrebal nekdy kolem roku postupne asi 8 znaku. Dodnes (2 roky) pouziva znak pro "jeste" a "opici" spolu se "slovy", jinak se u nej znakovani prilis neujalo a ani s mluvenim prilis nespechal. Ale treba to "jeste" je pomerne uzitecny, ocenili to i ostatni hlidaci.
    Kurz jsem taky absolvolala, dodal mi impulz zacit, tot asi vse.

    Kamaradka mi vypravela, ze jeji dcera ve znakovani tak jela, ze kolem roku nemela pri prochazkach sekundu volnou, protoze porad musela znakovat co je co :).
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    ALDEMIK: potvrzuju MAKU - první dítě znakovalo jak o závod - začala jsem kolem 8 měsíce, chytil se na 10. právě na "svítí". pak uměl znaků 20-30 včetně mravence. odmítal ale ty praktický znaky (ještě/dost apod.) ovšem v 1,5 roce už začal mluvit a od tý doby nezavře klapačku

    druhý dítě má 13 měsíců a na nějaký velký znakování dlabe - naučil se ukazovat, kývat a vrtět hlavou a bohatě s tím vystačí. zkoušela jsem kdeco, ale směje se mi do ksichtu.
    MAKU
    MAKU --- ---
    BARRUSHE: já už si to moc přesně nepamatuju - odhaduji, že jsme začali tak s pěti znaky (světlo, hotovo, jíst, pít, nějaký zvířata tuším).
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    MAKU: Můžu se jen zeptat, kolik znaků jsi ho učila, než se chytil na první znak?
    MAKU
    MAKU --- ---
    ALDEMIK: my znakovali dost - začli jsme ale až tak kolem 10ti měsíců, kolem roka se syn chytil na první znak - světlo. (Na tenhle znak se "chytilo" jakožto na první znak, který sami aktivně používali, víc dětí v okolí.) A dál přesně jak popisuje ZEGA - nabalují a vytvářejí se další, ze strany dítěte i rodičů (u nás znakoval i muž).
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Super, to zní jako spousta srandy :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ALDEMIK: presne tak. po kazdym dokonceni cinnosti jsme delali znak hotovo, kdyz jsem se ji ptala zda potrebuje curat (byla bezplenkova), tak jsem delala znak pro curani.
    takze cilene jsem delala od peti mesicu tyhle dva znaky a kdyz se pridala, zacaly jsme vymyslet nove (protoze i ona sama chtela), takze si sama vymyslela znak pro piskot, kocku a jogurt.
    takze i v prednaseni znaku jsme se pak stridaly a doplnovaly.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ZEGA: Jasně, to vypadá fajn, i Holešovice jsou pro mě výborně dosažitelné. Myslím, že babička a můj muž se chytí v pohodě.

    Jestli to dobře chápu, začali jste aktivně v pěti měsících, kdy jste znaky používali vy dospělí a okolo osmi jí došlo, že je může pro vlastní dorozumění aktivně používat taky, a začala to dělat?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    na tech strankach je totiz i super galerie : http://www.znakovanismiminky.cz/index.php?disp=galerief kdyz zrovna uplne nevis jakej znak vymyslet. obcas jsem se inspirovala, ale spis vymyslela vlastni. je pak zabava, jak vse musis ucit i babicku, popripade chuvu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam