• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    na tech strankach je totiz i super galerie : http://www.znakovanismiminky.cz/index.php?disp=galerief kdyz zrovna uplne nevis jakej znak vymyslet. obcas jsem se inspirovala, ale spis vymyslela vlastni. je pak zabava, jak vse musis ucit i babicku, popripade chuvu :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ALDEMIK: byl v nějaký pohádce,)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ZEGA: :-))) proč jste zaváděli znak pro chameleona - máte ho doma?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ALDEMIK: doporucuju z vlastni zkusenosti. zacalo to znakem pro hotovo (konec jidla, konec bolesti, ..), pak curat a pak uz se jen nabalovaly.
    mne na zacatku pomohlo, že se přidal i chlap a toto:
    Znakování s miminky
    Znakování s miminky
    http://www.znakovanismiminky.cz/
    a u Terezie Vasilovčík Šustové jsem byla i na krátkym semináři, ale není to úplně potřeba. Začala jsem cíleně cca v pěti/šesti měsících a zoe se přidala asi v osmi.
    A jen pro rejpaly - jsou jí dva a plynně hovoří ve větách. A znaky používá již jen pro slova, která nedokáže stále dobře vyslovit - krtek a chameleon
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Máte někdo prosím zkušenost se znakováním pro děti? Mám teď ještě tříměsíční prtě, takže to ještě roznodně není aktuální, ale co jsem na to koukala, přišlo mi to jako dobrý nápad vcelku efektivní komunikace. Nemám ale nikoho kolem, kdo by to provozoval (resp. prakticky všichni používají víceméně vědomě pro komunikaci s dítětem i nějaká gesta, která roli těch znaků mají, ale nikdo to nedělá vyloženě cílevědomě...).
    KATIA
    KATIA --- ---
    KFF: na to reaguju - ne všechny porodnice umožňují zaplatit jejich PA, někde to jde ofiko někde spíš tak nějak na osobní domluvě neoficiálně.
    KFF
    KFF --- ---
    KATIA Sama jsem tech sluzeb nevyuzila, ale mam dojem, ze se da (nevim, jak moc oficialne) zaplatit porodni asistenta, co pracuje v te konkretni porodnici. Co se nekoho zvenku tyce (bud duly nebo asistentky nepracujici v porodnici), tak tam ji bere personal stejne jako otce nebo kohokoliv, kdo zaplati, aby mohl byt u porodu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KFF: podle mě toto dost porodnic neumožňuje, někde to jde trochu neoficiálně...
    KFF
    KFF --- ---
    YELENKA: Jj to jsou porodni baby alias asistentky. Jen par doplneni Nabis- v CR si muzes zaplatit vlastni asistentku v te konkretni porodnici, kde se chystas rodit (coz je osoba s oficialnim zdravotnickym vzdelanim), ktera te provazi tehotentvim a pak asistuje u porodu. A taky dulu, ktera ti muze vlastne poskytnout podobnou sluzbu a k porodu si prizves s tim, ze jeji pritomnost bude placena, stejne jako je placena pritomnost partnera nebo kohokoliv jineho.
    NABIS
    NABIS --- ---
    YELENKA: V CR je normalni, ze ti bude u porodu asistovat nekdo, koho si predtim a nejspise ani potom uz nikdy neuvidis. Aspon ve vetsich porodnicich to tak je. Ke kurzum- chodila jsem na predporodni kurz k p. Rysave (vyborna zenska) a vubec me nevystresovala, docela jsem se naucila dychat (takovy to do stran a boku okolo pasu a ledvin), ktery mi pomahalo i v pokrocilejsim tehu a pak i pri porodu a taky mi ten kurz ujasnil co chci a nechci-udelala jsem si porodni plan-ne vse klaplo, ale to je normalni. Ale neni to zase extra nutnost, porodis i bez nej :o). Zavidim vam ty birthing centra.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    MYSA: Tak jsem hodila do googlu birthing centre a aniz bych to vedela, tak na nase porodnice je toho soucasti, tak super, diky! Jsem jeste dost mimon v celym tomhle tajuplnym svete tehotenstvi & deti :)
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    MYSA: Bohuzel jsme trosku z ruky a je tu moznost jediny porodnice na celym poloostrove, ale byli jsme to omrknout a prijemny misto s velkou vanou a fajn prostredi.. jen me trosku prekvapilo, ze vidas porad jiny midwives - neznam preklad, asi neco jako porodni baby?:) - a pak u porodu bude nekdo koho jsi treba ani predtim nepotkala, je to stejny v cr? Pak jsme se taky prihlasili na nejakej kurz, ale zvazuju to zrusit, jestli to nejsou trochu zbytecne vyhozeny penize, prej tam jen mluvi a stresujou o porodech, tak nevim zdali se toho radsi nevyvarovat:) mate s takovyma kurzama nejaky zkusenosti? Jo, dneska prisel satek, myslim, ze s omotavanim si uziju dost srandy, je to strasne dlouhy:)
    MYSA
    MYSA --- ---
    YELENKA: jak jsem pochopila z australskeho fora, tak budes rodit v Australii. Jestli mas moznost, tak birthing centre jsou skvely pro prirozeny porod. Taky jsem chtela rodit do vody, ale bohuzel jsem kvuli vysokemu tlaku musela na posledni chvili rodit v porodnici. Uvidis jak se ti to bude libit... ale co mam tady znamy, tak vetsinou jim to bylo mnohem prijemnejsi nez normalni porod. Kdyz se ti to nebude libit, tak vzdycky muzes z vody vylezt. Ja doufam, ze se mi to ted s mym druhym taky povede do vody.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    prosim nemate nekdo volnasek na vikendovou vystavu ForToys?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD:
    CASTROL: ono to bude hodně individuální. Já vanu využívala při druhém porodu, ačkoli přímo do vody jsem rodit nechtěla, ale mně se porod v teplé vodě prostě zastavil.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    ADD: ja jsem prvni porod travila z velke casti ve vane, ale pak zacaly byt ty bolesti ve vode prave naopak horsi...ale myslim, ze neni nutno byt o porodni metode uplne rozhodnuta. kdyztak se proste porodi jinak, ne?
    ADD
    ADD --- ---
    YELENKA: Je to příjemné, méně to bolí, uklidňuje to, je to menší šok pro matku i pro dítě. Za mě jen samé plusy. Překvapení: po třinácti hodinách ve vodě (s pětiminutovou pauzou na WC) jsem vůbec nebyla rozmočená - tedy ne víc, než po normálním půlhodinovém koupání ve vaně.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Nemate nekdo osobni zkusenost ci znate plusy/minusy porodu do vody? Ted se nam necekane a celkem vitane (jako oboum rodicum povolanim potapecum:) tato prilezitost naskytla, tak zvazujeme.. ocenim jakekoliv zkusenosti, diky:)
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Díky všem za rady.
    ADD
    ADD --- ---
    BARRUSHE: Taky se dají pořídit merino leginy, o číslo až dvě větší než by měla mít. Obecně do krosny a nosítka dávám delší kalhoty a při případné chůzi ohrnu, jinak je dítě celý den s kalhotami pod koleno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam