• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEBIEN: Díky za info, žila jsem v tom, že se to nějak namáčí a slévá :-) Ale stejně to zní jako daleko víc práce než rychlokaše z těch vloček... Kaši dělám, když potřebuju pro holky nějaké rychlojídlo, jinak radši vařím něco, co si s chutí dá i muž.
    A jáhly na slano se používají zhruba jako kuskus? Nebo s čím je děláš?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    (reply SEBIEN|40481329}: já je nejčastěji dělám na slano, pokud je chci na kaši, tak za těch 15-20 minut se tam aspoň hezky zavaří a zapojí to ovoce nebo něco. Každopádně, žádná zvláštní práce s jáhlama teda není.)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RYBKA: jáhly se nenamáčí, jen se párkrát spaří, což praktikuju tak že je v sítku na několikrát přeleju horkou vodou, pak se vaří tak 15-20 minut.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PETRUSKA: Buď se dá dělat rovnou z jahel, ale ty se musí nějak namáčet a tak, já koupila v Kauflandu jahelné vločky, nasypou se do vody/mléka a pár minut se povaří, ochutí a je hotovo :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Já jsem teď uvařila jáhly a jablka dohromady, rozmixovala a přidala banán.....mňamka. Nebohému dítěti jsem toho půlku snědla :)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    RYBKA: BEBERA: Ja jsem jahly nikdy moc nepouzivala, ale chtela bych to zkusit..jak na tu kasi prosim? Je asi trochu OT, tak klidne posta. Diky moc
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BARRUSHE: Naše holky jedí jahelnou kaši s medem a skořicí, mladší měla po mléku ekzém, takže dlouho jedla "vodové" a nijak jí to nevadilo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BARRUSHE: zajímavá informace!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BARRUSHE: třeba by ji to chutnalo jen tak s medem (a skorici,vanilkou)...v detech se jeden nevyzna. Syn neji zadnou kasi - ryzovou, krupicovou, jahlovou - ale po vodove ovesne s medem by se utloukl...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    BEBERA: Jasně, to chápu. Dík za info, zkusím tedy vymyslet nějakou jinou variantu. Přesně jak píšeš, ona třeba ta jáhlová kaše, je bez mlíka fakt divná/nudná a těžko to teď budu Elišce dochucovat něčím jiným než ovocem. Nebo mě nic nenapadá.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BARRUSHE: o obilovinách a ovoci jsem to taky cetla, ale on by ten jahelnik ze samotnych jahel byl asi jinak dost nudny, tak jsem vzhledem k potrebe zeleza v tehotenstvi zvolila z mého pohledu mensi zlo...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    BEBERA: Aha, to ani nevim. Dělám jí domácí obilný kaše, ale právě nakonec vždycky přidám trochu mlíka. Já zase právě četla, že by se neměly moc často míchat obiloviny s ovocem, protože pak jednoduchý cukr z ovoce blokuje trávení složitého cukru v obilovinách a ten pak kvasí ve střevech.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Specifikace chuti melasy mě fakt baví! :-D Pendrek, maggi, kladivo... :-D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    PETRUSKA: moje je teda nějakej neurčitej sladkej sirup s dochutí jako kdybych lízala kladivo :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PETRUSKA: jo, sladke maggi. Taky jsem za 90 Kc koupila sklenici a zkusila to tak trikrat...

    BARRUSHE: vcelku dost zeleza (na rostlinu) bylo v jahlach. Ale nesmí to byt varene/smichane s mlecnym vyrobkem, jinak se vstrebavani zeleza ztizi. Takze jsem dělala vodove jahelníky s ovocem...
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    XMARGE: Já teda nevim, ale ta moje (http://www.countrylife.cz/melasa-trtinova-340g-bio-rayners) chutná spíš jako divný maggi.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    XMARGE: Tak pendrek není špatnej! Asi jí snad taky koupím :D
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Já si musela jít tu melasu otevřít a ochutnat (koupila jsem jí prvně v životě). Chutná to jak pendrek - mňam!:o)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    chutná mi samotná, stejně tak mýmu dítěti.
    Ale zkuste dát trochu na pečenou zeleninu na pánvi. Lepší než v čaji
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KRKA: některý jistě, stejně jako to některým dospělým nevadí :) Znám člověka, co to jí i samotný a to už třeba nechápu, to mi ta pachuť taky hrozně vadí, byť v čaji to snesu, až bych řekla, že mi to chutná :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam