ADD: Můj prosincový novorozenec tedy doma čepičku nosil pouze na noc, když měl po koupání mokré vlásky. A to jen do prvního kojení, při tom jsem ji sundala, protože vlásky už tou dobou byly suché. A četla jsem kdesi, že zejména při kojení prý by dítě čepičku mít nemělo, protože brání přenosu pachové informace - miminkovská vůně není pro matku jen příjemná, ale taky důležitá pro správné nastartování laktace a produkci hormonů, které řídí celý proces sžívání s dítětem a vytváření vzájemného vztahu matky a dítěte.
A vdechnutí tkanice mi teda taky přijde spíš z kategorie absurdních strachů. To bych taky musela eliminovat vešker knoflíky, šňůrky na mantinelu, mašličky na dupačkách a podobně.
O kukle jsem uvažovala až teď na podzim, ale když jsem v obchodě Malvíně natáhla velikost údajně odpovídající jejímu věku, přišla mi strašně těsná, zdálo se mi, že jí to musí nepříjemně stlačovat uši a škrtit pod bradou. A to je Malvína velikostně spíš podprůměrná a obvod hlavy má podprůměrný velmi. Tak nevím, jestli tohle je zas jen moje zbytečná paranoia (kukly a kapuce nesnáším, čepici snesu jen určitého typu a střihu), jestli to byla špatná velikost nebo jestli to tak má být.