• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SOLEI: Jo, to je jedna z prvních věcí, co tě tvoje dítě naučí - že od teď už si nemůžeš nic plánovat a spoléhat na to, že to vyjde :-D
    KOTENCE: http://nesmeky.info/nesmeky-ev-everyday Do města ideál, na horách jsem je párkrát hledala v závěji.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: Vím, že píšeš Rybce, ale stejně odpovím, protože bych ráda doporučila tyhle http://www.pro-outdoor.cz/...tiskluzove-navleky/261-protiskluzove-navleky-na-obuv-ezyshoes-walk.html
    jsou výborné, mají coby výhodu také to, že nekloužou ani ve chvíli kdy přejdeš z kluzkého ledu na jiný hladký povrch jako je dlažba apod.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYBKA: a jaký máš nesmeky? Těch je taky dost druhů. Jako malá jsem měla super sněhule, který měly na podrážce vyklápěcí "nesmeky". Škoda, že už takový nemam.
    Šátek tedy vyberu hlavně hezkej a klidně obnošenej. Potřebovala bych jich hned několik podle barev :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    RYBKA: nesmeky mám, to byla první věc co běžel muž koupit když se dozvěděl, že jsem těhotná. Ale jo, s vertikální polohou počítám, jen se mi tak nechce ukládat úplného novorozence který ještě ani nedrží hlavičku. Asi budu muset počkat až to bude na světě a pak se uvidí, v některých případech je příprava dopředu nejspíš trochu k ničemu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já si to doma zkoušela vázat ještě s břichem na kocourovi a ten byl v šátku vrcholně spokojený :-D
    Velký prsa nejsou na překážku šátkování, ale strčit tam dítě jako do kolíbky moc nešlo, měla jsem ho pak úplně pod krkem. U obou holek jsme brzo přešly na vertikální polohu, to se jim líbilo a byly spokojený (a já taky).
    A na nošení v zimě na sněhu a ledu se mi velmi osvědčily nesmeky.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SOLEI: Víš, co dělá dítě, kterému něco nevyhovuje? Řve. Jako protržený. Pokud neřve, není nespokojené. Nosit se dá i s velkýma prsama úplně normálně, endlich, když je dítě nastojáka, má hlavu mezi nima;)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    KOTENCE: Ja s elastikem zacinala a bylo to fajn, ale je dobry jen tak do sesti kil ditete, pak uz te bude rezat do ramen. A to jsem mela pomerne silny Mam Eco. Doporucuji koupit spis pevny, vydrzi na furt. A koupit trebas bazarovy, do 2000 sezenes jakykoliv. A vybirat nejlip podle libivosti, bo jich je tolik, ze jinak to nejde:))) na nosenideti.cz jich je bazarovych fura a jsou aspon hezky zmekle, zanosene. Drz se osvedcenych znacek - didymos, zara, hoppediz nebo natibaby.
    A na kurz urcite muzes i tehotna. Trebas jen to okouknout, poptat se, osahat satek. Pak pripadne jit jeste na kurz i s miminkem:) ale ono se stejne mockrat navazat nenecha. Zkusis jednou, dvakrat, pak uz place, takze stejne panenka:)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    BEBERA: SHARIE: Aha, já na nosenideti.cz našla kurzy s panenkama, prej že mám přijít i s břichem. Přijde mi to trochu divný, když pak nebudu mít břicho a budu mít živý mimino. Ale ráda bych začala hned od narození..
    Ty šátky jsou taky pěkně drahý a nevím podle čeho mám vybírat. Je dobrý pro začátek ten elastickej?
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    SOLEI: Moc nechapu tvuj postoj. Pokud chces satkovat, melas bys to delat s pocitem, ze je to pro miminko dobre. Pokud ne, dej ho do kocarku:) nebo si porid kvalitni nositko, ktere je vsak lepsi az kdyz miminko samo drzi hlavicku. Kazdopadne nelze satek nikdy nahradit pruhem latky, obvzlast ne hedvabim, ktere je klouzavejsi a nema potrebnou nosnost. Satek musi mit jemnou podelnou a trochu jinou pricnou pruznost, aby se ti vazalo dobre. Jinak te to bude stvat, nepujde ti to a mrzute bude i dite:) satek si lze casto i pujcit v prodejnach, tak nejaky zkus a uvidis. Jinak velka prsa nijak noseni nevadi, pro dite je to jen lepsi opora, nijak se ti o ne neohyba:)))
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    BEBERA: Tak ja byla na kurzu se svym miminkem, plus na zkousku tam meli takova ty latkovo plastova miminka, co maji hodne podobnou vahu a teziste jako realne detatko. S plysakem je to opravdu k nicemu:)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SOLEI: tak podle toho co myslíš tím ubližováním? jestli spaní v oddělené posteli, tvar hluboké korbičky, styl jakým ho budeš cpát do oblečení? nebo tedy jen to šátkování?
    Tak nešátku ne?
    Já měla taky v úmyslu nosit jen když ten pláč nepůjde vyřešit obyčejným uhoupáním v ruce.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SOLEI: fakt bych jinou látku nepoužívala. dokážeš si představit své spodní prádlo ušité z kusu látky, který někde zbyl ( ač 5 m ). Je to prostě druh oblečení, který musí mít určité náležitosti i tu prodyšnost a také aby ten šátek rozložil váhu, kterou ponese.
    Mé zkušenosti jsou tedy miniaturní ale měla jsem doma oba šátky jak pružný tak nepružný watanai ( či jak se jmenuje ).
    a ten pružný a zároveň bambusový byl úchvatný :o) dokonalé vlastnosti
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VERONIKA22: mně přijde zbytečné dítě nějak mučit, když to není nezbytné, mají svých starostí se sebou dost, proč jim ztrpčovat život? U většího dítěte mám reálnou představu kam a jak ho uložit, u novorozence mi to není moc jasné. Mám kamarádku, která šátkování učí, ale pořád se jí nepovedlo zbavit mne obav, že budu dítěti ubližovat.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SOLEI: ta věta - že to dítěti přijde blbé určitě není pravda. Stěžovalo si snad, že se mu v břichu nelíbí, že je tam narvaný?
    Šátek nosí i maminky s obrovským poprsím ale musí prostě najít ideální poloha aby to vyhovovalo všem. prostě kompromis dvou jedinců
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: SHARIE: jestli kurz, tak individualni i s dítětem. Uvázat plysoveho medvěda (jak se tolo na kurzech bene dela) mi slo podle instrukci z internetu hned, ale dite mi tam porad nelezelo tak,jak by mělo. Videla jsem milion videi, psala o rady sem a nakonec k nam prisla kamarádka, podivala se, rekla, tuhle to mas takhle a tuhle takhle a najednou bylo dite napozicovane spravne...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: Já mám jeden půjčený, nějaký starší, je to obyčejná bavlněná nepružná látka. doma mám pět metrů vroubkovaného hedvábí a nevím co s ním, tak jsem si říkala, že využiju to - neklouže to a je to jemné-tenké a přitom pevné.
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI:
    XMARGE: Taky jsem si to myslela; vyzkouseno - nefunguje. Krom toho, ze v bezne domacnosti se 5m kusy latky bezne nevaleji, tak i kdyby valely, proste nemaji potrebne vlastnosti.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SOLEI: " A šátek kupovat nebudu, vždyť je to jen dlouhý pruh látky, doma určitě něco podobného najdu."
    To bych si dovolila upozornit, že šátek fakt není JEN dlouhý pruh látky, jehož obdobu najdeš doma. NOsící šátky jsou speciálně tkané, mají o dost jiné vlastnosti než třeba prostěradlo. Ničím bych ho nenahrazovala. Buď nosící šátek a nebo nosítko, ale ne nic "jako šátek"...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VERONIKA22: Já si naivně představovala, že ten šátek využiju, ale jak jsem relativně štíhlá v zádech tak přes prsa jsem celkem tank a přijde mi, že ten skok mezi velký objemem a malinkým obvodem ani tomu děcku nemůže vyhovovat, protože bude přidušené a divně prohnuté. No co, stejně to bude zimní a vzimně si nelajznu chodit se šátkem, to by opravdu muselo být sucho a neklouzavo a pak až se oteplí a bude to větší tak nějaké to nosítko splaším.... takže mám na vybírání čas. A šátek kupovat nebudu, vždyť je to jen dlouhý pruh látky, doma určitě něco podobného najdu.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SOLEI: já si šátky nakoupila a vzdala jsem to asi po 6 použitích. ač mám běžné menší poprsí tak jsem to nedokázala. a krutě mi to na hrudníku vadilo. Takže já se velmi ráda stala manducovým člověkem
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VERONIKA22: JJ, taky mám zatím doporučen tento úvaz jako hlavní, který je nejbezpečnější a nejvíc ho využiju. Jen si nějak nedovedu představit, když to uvážu stejně jako ten kluk, že to dítko neudusím vlastním poprsím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam