• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ZEGA: v tom jsem viděla hodně nosit italky, líbilo se mi to, jen to ještě mívaly vystužené aby v tom to dítě nebylo tak uzavřené asi aby se neuvařilo, bohužel jsem se nezeptala na výrobce a mr. google nenašel v obrázcích přesný model, takže nemůžu říct výrobce.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    RENNFRI:
    Díky, já možná na nějakém takovém zařízení skončím.

    MARKYSHA:
    moje sestra má něco jako Babyvak, nevím přesně výrobce, kupovala to v Bruselu a mám slíbeno půjčení, ale dopředu jsem byla upozorněna, že to nebylo moc pohodlné na nošení, takže si zkusím potom někde půjčit tu Manducu.
    Stejně... první měsíc se nikam nesmí a já ho budu mít v době kdy to může venku klouzat, takže nesmeky nenesmeky, stejně bude ze začátku v kočáře, protože když si narype maminka, je to pořád ještě lepší než když si narype maminka s miminem v náručí.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    babyvak tady ten, na takovy to domaci noseni .. prece jen zatez na jedno rameno a s tezsim ditetem se rychleji provesuje: http://haipa-daipa.com/product/baby-vak-bio/
    na bazaru je k sehnani cca od 3 kil
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Pak je prý výborný Babyvak.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: On si o něj vyloženě říkal :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SOLEI: tak jdi do Manducy my začli s novorozeneckou vložkou postupně nosit cca od měsíce (do té doby jsme stejně byli doma) a bylo to dobrý - po prvních cca 2 pokusech kdy mi to ještě nešlo všechno jednoduše seštelovat a malýho to samozřejmě štvalo je v Manduce od té doby vesměs spokojený a za chvíli usne (teda teď jak přecházíme na zapnutou manducu protože už hlavu udrží tak spíš čumí dokud ho neomotám šálou aby nic neviděl :-D)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: no to je úžasné jméno!:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: No on tam fakt vrněl, je to hroznej mazloň :-) Akorát to není Macek, ale Poťouch ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: ono vůbec se nevyplatí kupovat nosítko a asi i šátek dopředu, typ dítěte (velikost, rozložení, ochota) může být takový, že se to pak bude muset prodávat. Nejlépe vypůjčit a vyzkoušet, jestli je to oběma pohodlný.
    RYBKA: :D jsem si představila nějakýho Macka, jak si vrní v šátku :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SOLEI: Jo, to je jedna z prvních věcí, co tě tvoje dítě naučí - že od teď už si nemůžeš nic plánovat a spoléhat na to, že to vyjde :-D
    KOTENCE: http://nesmeky.info/nesmeky-ev-everyday Do města ideál, na horách jsem je párkrát hledala v závěji.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: Vím, že píšeš Rybce, ale stejně odpovím, protože bych ráda doporučila tyhle http://www.pro-outdoor.cz/...tiskluzove-navleky/261-protiskluzove-navleky-na-obuv-ezyshoes-walk.html
    jsou výborné, mají coby výhodu také to, že nekloužou ani ve chvíli kdy přejdeš z kluzkého ledu na jiný hladký povrch jako je dlažba apod.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYBKA: a jaký máš nesmeky? Těch je taky dost druhů. Jako malá jsem měla super sněhule, který měly na podrážce vyklápěcí "nesmeky". Škoda, že už takový nemam.
    Šátek tedy vyberu hlavně hezkej a klidně obnošenej. Potřebovala bych jich hned několik podle barev :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    RYBKA: nesmeky mám, to byla první věc co běžel muž koupit když se dozvěděl, že jsem těhotná. Ale jo, s vertikální polohou počítám, jen se mi tak nechce ukládat úplného novorozence který ještě ani nedrží hlavičku. Asi budu muset počkat až to bude na světě a pak se uvidí, v některých případech je příprava dopředu nejspíš trochu k ničemu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já si to doma zkoušela vázat ještě s břichem na kocourovi a ten byl v šátku vrcholně spokojený :-D
    Velký prsa nejsou na překážku šátkování, ale strčit tam dítě jako do kolíbky moc nešlo, měla jsem ho pak úplně pod krkem. U obou holek jsme brzo přešly na vertikální polohu, to se jim líbilo a byly spokojený (a já taky).
    A na nošení v zimě na sněhu a ledu se mi velmi osvědčily nesmeky.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SOLEI: Víš, co dělá dítě, kterému něco nevyhovuje? Řve. Jako protržený. Pokud neřve, není nespokojené. Nosit se dá i s velkýma prsama úplně normálně, endlich, když je dítě nastojáka, má hlavu mezi nima;)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    KOTENCE: Ja s elastikem zacinala a bylo to fajn, ale je dobry jen tak do sesti kil ditete, pak uz te bude rezat do ramen. A to jsem mela pomerne silny Mam Eco. Doporucuji koupit spis pevny, vydrzi na furt. A koupit trebas bazarovy, do 2000 sezenes jakykoliv. A vybirat nejlip podle libivosti, bo jich je tolik, ze jinak to nejde:))) na nosenideti.cz jich je bazarovych fura a jsou aspon hezky zmekle, zanosene. Drz se osvedcenych znacek - didymos, zara, hoppediz nebo natibaby.
    A na kurz urcite muzes i tehotna. Trebas jen to okouknout, poptat se, osahat satek. Pak pripadne jit jeste na kurz i s miminkem:) ale ono se stejne mockrat navazat nenecha. Zkusis jednou, dvakrat, pak uz place, takze stejne panenka:)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    BEBERA: SHARIE: Aha, já na nosenideti.cz našla kurzy s panenkama, prej že mám přijít i s břichem. Přijde mi to trochu divný, když pak nebudu mít břicho a budu mít živý mimino. Ale ráda bych začala hned od narození..
    Ty šátky jsou taky pěkně drahý a nevím podle čeho mám vybírat. Je dobrý pro začátek ten elastickej?
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    SOLEI: Moc nechapu tvuj postoj. Pokud chces satkovat, melas bys to delat s pocitem, ze je to pro miminko dobre. Pokud ne, dej ho do kocarku:) nebo si porid kvalitni nositko, ktere je vsak lepsi az kdyz miminko samo drzi hlavicku. Kazdopadne nelze satek nikdy nahradit pruhem latky, obvzlast ne hedvabim, ktere je klouzavejsi a nema potrebnou nosnost. Satek musi mit jemnou podelnou a trochu jinou pricnou pruznost, aby se ti vazalo dobre. Jinak te to bude stvat, nepujde ti to a mrzute bude i dite:) satek si lze casto i pujcit v prodejnach, tak nejaky zkus a uvidis. Jinak velka prsa nijak noseni nevadi, pro dite je to jen lepsi opora, nijak se ti o ne neohyba:)))
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    BEBERA: Tak ja byla na kurzu se svym miminkem, plus na zkousku tam meli takova ty latkovo plastova miminka, co maji hodne podobnou vahu a teziste jako realne detatko. S plysakem je to opravdu k nicemu:)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SOLEI: tak podle toho co myslíš tím ubližováním? jestli spaní v oddělené posteli, tvar hluboké korbičky, styl jakým ho budeš cpát do oblečení? nebo tedy jen to šátkování?
    Tak nešátku ne?
    Já měla taky v úmyslu nosit jen když ten pláč nepůjde vyřešit obyčejným uhoupáním v ruce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam