DALEEN: 1. Jaký smysl mělo Inushčino vyjádření vlastního názoru, že jsem (spolu s dalšími) cuchta?
2. Jestliže ona má právo vyjadřovat svůj názor, že jsem cuchta, proč já nemám právo vyjádřit svůj názor, že její pohled na věc mi přijde padlý na hlavu?
3. Jestliže i pro Inushku je rozumné se oblékat přiměřeně místu a situaci, kde je problém připustit, že některé ženské před porodem / po porodu považují za přiměřené místu a situaci neobout si své oblíbené kozačky na jehlách a svůj elegantní přiléhavý kabátek velikosti 32, ale pokusit se dítě donosit bez úrazu / dojít s ním v nosítku na nákup a nebrat to oklikou přes pohotovost?
Není v tom krapet rozpor - oblékat se přiměřeně místu a situaci, ale pokud jste nenosily džíny a trekovky před těhotenstvím, oblečete-li si je po porodu, jste cuchty.
Myslím, že na světě je málo tak marnivých žen, jako jsem já, ale jestli jsem za něco vděčná, tak právě za zjištění, že na některých věcech "ani tak nezáleží". Nezáleží. Jsem matka na mateřský. Záleží na tom, jaké prožijeme s dětma odpoledne. Nezáleží na tom, kolik chlapů se za mnou ohlídlo. Když mám čas, užiju si to, když jdu někam bez dětí. Někdy čas není. Je to velká úleva, že už mi to nepřipadá tragické. :-)