• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: "že má ženská zůstat věrna svému stylu" jsem taky nikde nenapsala. Začni prosím číst, co opravdu píšu a pokus se pochopit moje názory (pochopit nerovná se přijmout, prosím) místo domýšlení, co tím asi myslím podle toho, jak to zapadá do tvé představy o mých názorech. Děkuji.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ADD: no spíš ideálně do pošty.... Mně tyhle dohady moc nebaví, zvlášť když se to zvrhne do osočování jedné nebo druhé strany...
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: já bych k tomu jen poznamenala, že mně se třeba snaha zůstat elegantní i v těhotenství dost nevyplatila.. jela jsem v nějakém 7 měsíci na soud a vzala si boty na podpatku, jelikož baleríny mi prostě nepřipadají pro tuto příležitost dost ono.. no, poté, co jsem se skácela na děravém chodníku a rozbila si koleno (díkybohu břicho jsem vykryla, za cenu hodu dalekého s notebookem a aktovkou), jsem si to příště rozmyslela lépe. Jako fakt si myslím, že těhotenství a mateřství nemusí nutit ženu rezignovat na vlastní vzhled, ale má to své hranice (které jsem se zdráhala akceptovat, ale nešlo to jak vidno jinak).
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Ale psalas ve smyslu, že má ženská zůstat věrna svému stylu. Jako jo, já se fakt těšila, jak budu tlačit kočárek a oslňovat svým korzetem (to si nedělám srandu) - ale mezi prvním a druhým dítětem nebyl čas to dělat a po druhém už se do něj zase nevejdu. Blbý, no. :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Ehm, opět demagogie? O kozačkách na jehlách a přiléhavém kabátku velikosti 32 nepadlo z mojí strany ani slovo. A že ty nebo kdokoliv jiný JE cuchta, jsem taky neřekla. To fakt nemá cenu diskutovat, když si druhá strana prostě na začátku diskuse něco vyloží, tak jak se jí hodí, a pak nasadí klapky na oči, zavře uši, přestane vnímat jakékoliv další argumenty a pokusy o objasnění názoru a mele si prostě svou.
    ADD
    ADD --- ---
    XMARGE: Myslíš do mateřské psychiky? ;-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Nechcete se s tím přesunout někam, kde to nebude OT? Kdo je nebo není cuchta moc o kontaktním rodičovství není.....
    ADD
    ADD --- ---
    DALEEN: 1. Jaký smysl mělo Inushčino vyjádření vlastního názoru, že jsem (spolu s dalšími) cuchta?
    2. Jestliže ona má právo vyjadřovat svůj názor, že jsem cuchta, proč já nemám právo vyjádřit svůj názor, že její pohled na věc mi přijde padlý na hlavu?
    3. Jestliže i pro Inushku je rozumné se oblékat přiměřeně místu a situaci, kde je problém připustit, že některé ženské před porodem / po porodu považují za přiměřené místu a situaci neobout si své oblíbené kozačky na jehlách a svůj elegantní přiléhavý kabátek velikosti 32, ale pokusit se dítě donosit bez úrazu / dojít s ním v nosítku na nákup a nebrat to oklikou přes pohotovost?
    Není v tom krapet rozpor - oblékat se přiměřeně místu a situaci, ale pokud jste nenosily džíny a trekovky před těhotenstvím, oblečete-li si je po porodu, jste cuchty.

    Myslím, že na světě je málo tak marnivých žen, jako jsem já, ale jestli jsem za něco vděčná, tak právě za zjištění, že na některých věcech "ani tak nezáleží". Nezáleží. Jsem matka na mateřský. Záleží na tom, jaké prožijeme s dětma odpoledne. Nezáleží na tom, kolik chlapů se za mnou ohlídlo. Když mám čas, užiju si to, když jdu někam bez dětí. Někdy čas není. Je to velká úleva, že už mi to nepřipadá tragické. :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BALAENA: To musíš vědět ty, z jakého důvodu ses jak oblékala a jestli to bylo přiměřené situaci. Na zbytek by ti snad mohlo stačit vysvětlení níže.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    INUSHKA: tak tohle ještě dovysvětli. pokud jsem tedy to samé (až na to, že před úrazem ty trekovky nebyly kotníkové, ale nízké) nosila i před mateřskou (kromě dresscode do práce), tak nejsem cuchta?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Jenže já to slovo nepoužila o druhých. Ti druzí si ho na sebe vztáhli. Když řeknu, že nejspíš proto, že jsem jim tím šlápla na kuří oko, budu zase za zlou, ale což, jsem s tím smířena, řeknu to.

    Poslední slovo k tomu, dál už reagovat nebudu, protože to nemá smysl.
    Cuchtovitost nespočívá v tom, že má na sobě někdo džíny a sportovní bundu. Cuchtovitost spočívá v rezignaci typu "když ono to s dítětem jinak nejde a vlastně na tom ani nezáleží". Pokud někdo nosí džíny a sportovní bundy proto, že se mu líbí, jsou mu pohodlné a že je si zkrátka vědomě zvolil jako nejlepší z možných variant, je to jeho věc. "Cuchtou" nazývám tu, která zmíněný sportovní styl nosí proto, že na cokoliv jiného je líná, jiné varianty ani nehledá nebo opravdu postrádá vkus a schopnost se obléct přiměřeně (typicky třeba džíny a strakaté tričko na fotografiích z vítání občánků nebo jiných společenských událostí). V tomto smyslu jsem to slovo taky použila. Normálně chodím v sukních a kozačkách, tudiž kdybych sklouzla k postoji "a co, tak si vezmu softshelku, vždyť na tom nezáleží, hlavně že to hřeje", stala bych se ve svých očích tou cuchtou. A podpořila bych sama svým chováním stereotypní pohled na ženy na mateřské, který se mi nelíbí, protože právě zdaleka ne každá zcuchtovatí.
    HOWGH
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ADD: Nebo třebas informaci, že nemá smysl nikde vyjadřovat svoje názory, ale jediné co se ve společnosti snese je zařadit se do stáda, držet hubu a krok, co?
    Co blbneš, je snad nutné abychom se dostali do stádia, kdy všechny slova budeme psát v uvozovkách, všude budeme zdůrazňovat IMHO a omlouvat vlastní názory? To snad ne.
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Muzes si z toho odnest informaci, ze clovek, ktery by zanic na svete nikoho nehodnotil,a ktery nechce vyvolat diskusi, nemel pouzivat o druhych slovo cuchta - je to snazsi nez pak vysvetlovat, ze tim nechtel vubec nic rict.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: Já jen že by ti to mohlo ušetřit to "pomyslné zaklepání si na čelo", jak píšeš o příspěvek níže .-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Mně úplně fascinuje, jak se diskuse na toto téma vždycky postupně posune od obecného "obvykle nenosím do města sportovní věci, neboť se mi to nelíbí" k šermování argumentama typu "někteří lidé v některých situacích mohou mít důvod..." Ano, když jdu na TMOU (kdo neví, googlí), taky si beru funkční sportovní oblečení, přestože se většinu noci budu pohybovat po městě. Protože ty důvody neznám, taky nikoho konkrétně nekritizuju. Ale proto mi ještě nemusí připadat vhodné chodit tak celoročně.
    MALKE
    MALKE --- ---
    IBERIA: Nekloužu...
    TORUVIEL: Tak to jsme národ sportovců...;)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: Obhajovat se jistě nemusíš, ale až někdy potkáš osobu sportovně oblečenou ve městě, věz, že třeba fakt sportuje, anebo se k tomu chystá. A může při tom i tlačit kočárek.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BARRUSHE: Kolikrát dokola mám napsat, že nikomu nekecám do toho, co nosí on a je mi to šum a fuk? JÁ se snažím oblékat přiměřeně místu a situaci. Do lesa nosím sportovní bundu, do města kabát a na ples večerní šaty. Když někoho potkám na plese v teplákách, zaklepu si pomyslně na čelo, ale víc to řešit nebudu. Stejně jako když někoho potkám v lese ve večerní róbě nebo ve městě v softshelové sportovní bundě. A fakt tady nebudu obhajovat svoje právo na svůj vkus.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    BALAENA: No přesně, to co vídám ve zdravotních potřebách, to bych na nohu teda nevzala.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    INUSHKA: Aha tak, už jsem to pochopila. Problém jsou trekové boty :D No tak teď už asi opravdu nemá smysl ti nic psát. Ok, je to tvůj názor, podle mě teda fakt mimo, ale co...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam