• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    OXIS: ja jsem jednou kojila na budejovicky v praze na lavicce, upozornuju, ze bylo leto, svitilo slunce, tak jsem pres miminko dala latkovou plinu, aby mu nesvitilo do oci- cimz padem nebylo videt mimi ani prso. sla kolem nejaka pani se svou pubertalni dcerou a ta matka na me ukazovala s komentarem, ze to je silene, co lidi delaj na ulici. co nadelas :(
    malymu byly tri mesice a domu jsme to meli pul hodiny cesty.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    OXIS: Nikdy jsem se nesetkala s negativní reakcí, je fakt, že když to šlo, sedla jsem si na kojení někam do ústraní, do klidu, nebo se aspoň otočila k davu zády :-) Ne že bych se bála, že budu někoho pohoršovat (ostatně občas sledovat někoho dospělého při jídle je daleko nechutnější, než sebevytahanější prso s přisátým miminkem) ;-) ale spíš, abych měla sama pocit "soukromí".
    Diskuze pod články už většinou nečtu, přijde mi, že tam zpravidla přispívají fakt hodně ubozí lidé, kteří si potřebují beztrestně zanadávat...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    OXIS: tyjo já kojim uplně všude a zatím mne nenapadlo, že může působit okatě a určitě jsem se nesnažila nikdo to dělat rychle a vypadnout. To mě teda překvapuje, že nad tím takhle jde uvažovat.
    A ty komentáře jsou fakt brutál Kojení - kálení
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    OXIS: já dneska matku, která je zjevně "velematka nad níž není" v praxi zažila na cvičení dětí, kam naše děti docházejí....je u toho herna, kde si děti, které zrovna necvíčí hrají a matky , které čekají čtou nebo kecají....docela příjemné....když jsem tam vstoupila, tak mě málem porazil šílený smrad....jedné matce se tam pokadilo dítě, ale jako totál durch, a místo aby se odebrala na záchod, kde je k dispozici přebalovací pult, tak rozložila děcko na zem mezi hrající si děti a jala se ho přebalovat....hotovo.....jakmile akci dokončila, tak jsem okamžitě otevřela okna, protože to bylo fakt neuvěřitelné (možná jsem zapomněla jak to smrdí, ale každopádně vzhledem k tomu, jak byla přeplněná šatna a prázdná herna, tak jsem zdaleka nebyla jediná, kterou to rozhodilo)...ona velematka na mě hodila zlý pohled cože si to jako dovoluju a konečně odnesla plenu kam patřila tj. na záchod do uzavíratelného koše.....
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    tak ještě dotaz, tyto boty znáte? asi jdem do nich, i když moc pěkné nejsou. Ale je to česká barefootvá značka
    Zimní modré - BOUMY
    http://boumy.cz/2406-zimni-modre.html
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OXIS: upřímně řečeno, neuklízela jsem se z dohledu kvůli lidem, ale kvůli sobě. mám svý prsa docela ráda na to, abych musela mít bradavku vytahanou až k protějšímu stolku, kde se právě něco zajímavého dělo a chlapeček se zapomněl pustit, když tam zíral
    OXIS
    OXIS --- ---
    BALAENA: jo, to jsem si právě myslím, že většinou ty ženy "ukazují" prsa, když mají větší děti. Můj už taky kouká, kde co lítá. Ale stejně, pokud zrovna něco dělám (tam šlo o občerstvení v obchoďáku), tak to dělám a u toho krmím (když mě dítě nechá). Mně trochu vadí ty matky, které kojí okatě a tváří se, že nad ně není, když jsou to ty svaté kojící mámy, ale pokud vidím, že i ta žena to chce udělat rychle a nenápadně, ale dítě nespolupracuje, tak mě její prsa fakt nepobuřujou. A myslím, že jsem to tak měla i před dítětem.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OXIS: jakmile trochu povyroste, ještě ráda se budeš odklízet do ústraní, protože robě je zvědavé a jakmile se kolem něco děje, pouští se a zírá kolem, v horším případě se rozhlíží, aniž by se pustilo (a to, jak přitom tahá prso, brutálně bolí)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Komentáře jenom tři, ale výživné. Obzvlášť od té ženy, že "některé věci jsou i ve 21. století tabu"
    Moderní matka Gisele Bündchenová kojí dceru za všech okolností - iDNES.cz
    http://revue.idnes.cz/...a-se-nechala-fotit-pri-kojeni-f4w-/lidicky.aspx?c=A131211_152907_lidicky_nh

    Tuhle mě překvapila i moje "přítelkyně" na fb, která se též pohoršovala nad matkami kojícími na veřejnosti. A přidali se i další lidé...no nakonec z diskuze vyplynulo, že jim vadí šermování prsy (nevzhlednými, vytahanými)...no tak budiž...a že stejně by si ta matka mohla poodejít do ústraní!

    Setkala jste se některá s negativní reakcí, když jste kojila venku? Já na našem maloměstě už musela kojit v obchoďáku, na hlavní třídě, na náměstí...a vůbec mě nenapadlo, že bych to malýmu měla v tu chvíli odepřít a popojít někam za roh (mluvím teda o novorozenci, který jedlo furt a kterýmu nic nevysvětlíte). A nikdo mi teda nic neřekl.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    LAMIA: chapu, ja kupovala prvni boty, kdyz mela anicka 11,5cm:) ale neporadim, ty livie&luca mi byly doporucovany take, ze jsou mekounke a lehke, ale nakonec mame skeanie a stonz, tak nevim.
    INANNA
    INANNA --- ---
    SHARIE: Děkuju.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LAMIA: Naše holky maj hrozný láptě, zvlášť starší, Popelku závidím :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    RYBKA: jojo je to píďo 14 měsíční:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LAMIA: Máte doma Popelku? :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SHARIE: bohužel oni je vůbec v anglii prý nenaskladnili mi psala. Na naše dítě s nohou 12,5 cm v tuhle chvíli nejsem vůbec sto najít v čr žádný botky teď (respektive žádný barefootový). Jediné tyto: http://eshop.nohynaboso.cz/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=LLFLORBURPT nemáte zkušenosti? od těcg skeanii mi přijdou, že mají dost neohebný nárt
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    LAMIA: zkus se domluvit primo s pani Tothovou z nohynaboso, ona ti kdyztak poradi nebo objedna, je velice mila a vstricna:)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: kukla smysl ma, vzdycky se hodi:)
    ja mam manymonths z merino vlny a je fajn, dobre sedi. jinou zkusenost nemam.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    botový dotaz: kupoval jste botky SKEANIE někde jinde než na nohynaboso.cz ? google mlčí a já sháním menší velikost než mají tam. díky
    INANNA
    INANNA --- ---
    Ráda vych kamarádce, co nosí v šátku půlroční miminko koupila kuklu (pro miminko), zmiňovala se ovšem, že má takovej ten, teď nevím, jak to nazvat, ale takovou tu ochrannou vrstvu pro minko v šátku. Má smysl kupovat ještě kuklu?
    A jakou kuklu byste doporučily, budu jí kupovat rozhodně pro moje půlroční dítě.

    Jinak já nosím v pěkném elegatním kabátě, co mi jednou koupil muž a netrefil velikost, užila jsem ho jak v těhotenství, tak teď když malou nosím v šátku. A nehádejte se, vždyť na tom nezáleží. Teda podle mně. Klidně budu "špinavá máma", hlavně když budu mít spokojený dítě a bude se mnou legrace;)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    jeste k ten kabatum - novy liliputi i angelwings jsou ted na nosenideti.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam