• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Herodesium bývalo občas i vtipné, ale teď se tam u pár jedinců začíná postupem let ukazovat, že plánovaná bezdětnost leze na mozek úplně stejně, jako zblbnutí mateřstvím.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LAURA: já to moc nechápu, já když něco nemám ráda, tak mi to nestojí za to se tím zabývat. Ale je fakt, že já nechápu ani Módní peklo a jiné haterské auditka, mám moc málo času na to, abych se starala o jiné. A Herodesia mi přijde přes čáru i to záhlaví, to je fakt úchylnost.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: U přebalováku jo. Koš tam bývá taky. Uzavřený. Nikdy, ani jedinkrát, jsem tam necítila smrad.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Aha, takže když napíšu, jak to mám já, tak je to špatně, protože to není v souladu s tím pravým kontaktním rodičovstvím, nebo co? Kojit skrytě je míň kontaktní? :D
    Já jsem tedy mimo jiné měla dítě kojené převážně v zimě, a to tak nějako obecně těch zjevně kojících matek ubývá. Na to, že je to základní lidská potřeba, je kojení venku totiž dost sezónní :D
    Inu každý to má jinak, mně by se asi na náměstí před davy proudících lidí ani nespustilo mléko, tak jsem se zašívala do soukromí.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MARKYSHA: me herodesium docela bavi. ale asi proto, ze nejsem zadnej milovnik deti, rozcapenejch matek.. a asi lidi vubec ;) nicmene nekdy je to fakt pres caru. na druhou stranu lze jim to vycitat? spoustu veci clovek nevi a nemuze chapat, pokud nema svoje vlastni dite.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Herodesium není vzorek normálních lidí, co vím většina aktivních přispěvovatelů se léčí minimálně na deprese a založila to anorektička. Tím Neříkám, že je chorobné nemít děti, ale takhle agresivně se proti nim vymezovat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: jo ale ta kojící místnost je velice často na záchodě nebo minimálně u přebalovánu u koše se smradlavými plenami...

    Osobně si myslím, že lidi se obecně chovají na veřejnosti jako hovada a tohle je prudérnost a hloupost, odsuzovat kojení. Když kojím pod šátkem či v nosítku, může si každý trhnout nohou. Koneckonců chlapi si s močením na veřejnosti hlavu taky nedělají...
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    LAMIA: Kri boumy měl jako jedny z prvních bot a spokojenost, ale to jsem nevěděla, ze jsou bf. Nebo vyrábějí i neBF?
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAPINA: no to jsi skvela, mame ti zatleskat?

    jako okazale vystrkovani prsou pri kojeni nemusim, ale pokud to clovek schova pod plenku/jinak decentne zakryje, co je spatneho na tom, ze lidi vedi, ze krmis svoje dite? dite proste ji a holt ji z matky prsa. osobne bych taky radsi, kdyby jedlo treba z prstu, ale s tim nic nenadelam. kojit tak, aby si toho nikdo nevsiml neni nic heroickeho, naopak by melo byt normalni, aby se matka nemusela bat/stydet dat svemu diteti najist. akorat to chce ohledy i od ni, ale to uz jsme zas u elementarni lidske slusnosti, ktere se mnohym nedostava.
    LAURA
    LAURA --- ---
    RACHEL: lidi maji kecy na vsechno, kdybys dite nenakrmila, zas by se urcite nasel nejakej dobrak, co by komentoval, ze ho nechas rvat.. debata na tohle tema zrovna jede v herodesiu btw. tam je jedna expertka, kterou dokonce urazi i profese laktacni poradkyne ;))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když už jsem kojila venku (a spočítala bych na prstech jedné ruky, kolikrát to bylo potřeba, vždyť jsou v obchodech přebalovací místnosti, kde se dá i nakojit) tak nikdo okolo nevěděl, že kojím. Nesvlékám se na veřejnosti a přítomnost kojence na tom nic nezměnila.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    OXIS: ja jsem jednou kojila na budejovicky v praze na lavicce, upozornuju, ze bylo leto, svitilo slunce, tak jsem pres miminko dala latkovou plinu, aby mu nesvitilo do oci- cimz padem nebylo videt mimi ani prso. sla kolem nejaka pani se svou pubertalni dcerou a ta matka na me ukazovala s komentarem, ze to je silene, co lidi delaj na ulici. co nadelas :(
    malymu byly tri mesice a domu jsme to meli pul hodiny cesty.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    OXIS: Nikdy jsem se nesetkala s negativní reakcí, je fakt, že když to šlo, sedla jsem si na kojení někam do ústraní, do klidu, nebo se aspoň otočila k davu zády :-) Ne že bych se bála, že budu někoho pohoršovat (ostatně občas sledovat někoho dospělého při jídle je daleko nechutnější, než sebevytahanější prso s přisátým miminkem) ;-) ale spíš, abych měla sama pocit "soukromí".
    Diskuze pod články už většinou nečtu, přijde mi, že tam zpravidla přispívají fakt hodně ubozí lidé, kteří si potřebují beztrestně zanadávat...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    OXIS: tyjo já kojim uplně všude a zatím mne nenapadlo, že může působit okatě a určitě jsem se nesnažila nikdo to dělat rychle a vypadnout. To mě teda překvapuje, že nad tím takhle jde uvažovat.
    A ty komentáře jsou fakt brutál Kojení - kálení
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    OXIS: já dneska matku, která je zjevně "velematka nad níž není" v praxi zažila na cvičení dětí, kam naše děti docházejí....je u toho herna, kde si děti, které zrovna necvíčí hrají a matky , které čekají čtou nebo kecají....docela příjemné....když jsem tam vstoupila, tak mě málem porazil šílený smrad....jedné matce se tam pokadilo dítě, ale jako totál durch, a místo aby se odebrala na záchod, kde je k dispozici přebalovací pult, tak rozložila děcko na zem mezi hrající si děti a jala se ho přebalovat....hotovo.....jakmile akci dokončila, tak jsem okamžitě otevřela okna, protože to bylo fakt neuvěřitelné (možná jsem zapomněla jak to smrdí, ale každopádně vzhledem k tomu, jak byla přeplněná šatna a prázdná herna, tak jsem zdaleka nebyla jediná, kterou to rozhodilo)...ona velematka na mě hodila zlý pohled cože si to jako dovoluju a konečně odnesla plenu kam patřila tj. na záchod do uzavíratelného koše.....
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    tak ještě dotaz, tyto boty znáte? asi jdem do nich, i když moc pěkné nejsou. Ale je to česká barefootvá značka
    Zimní modré - BOUMY
    http://boumy.cz/2406-zimni-modre.html
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OXIS: upřímně řečeno, neuklízela jsem se z dohledu kvůli lidem, ale kvůli sobě. mám svý prsa docela ráda na to, abych musela mít bradavku vytahanou až k protějšímu stolku, kde se právě něco zajímavého dělo a chlapeček se zapomněl pustit, když tam zíral
    OXIS
    OXIS --- ---
    BALAENA: jo, to jsem si právě myslím, že většinou ty ženy "ukazují" prsa, když mají větší děti. Můj už taky kouká, kde co lítá. Ale stejně, pokud zrovna něco dělám (tam šlo o občerstvení v obchoďáku), tak to dělám a u toho krmím (když mě dítě nechá). Mně trochu vadí ty matky, které kojí okatě a tváří se, že nad ně není, když jsou to ty svaté kojící mámy, ale pokud vidím, že i ta žena to chce udělat rychle a nenápadně, ale dítě nespolupracuje, tak mě její prsa fakt nepobuřujou. A myslím, že jsem to tak měla i před dítětem.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OXIS: jakmile trochu povyroste, ještě ráda se budeš odklízet do ústraní, protože robě je zvědavé a jakmile se kolem něco děje, pouští se a zírá kolem, v horším případě se rozhlíží, aniž by se pustilo (a to, jak přitom tahá prso, brutálně bolí)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Komentáře jenom tři, ale výživné. Obzvlášť od té ženy, že "některé věci jsou i ve 21. století tabu"
    Moderní matka Gisele Bündchenová kojí dceru za všech okolností - iDNES.cz
    http://revue.idnes.cz/...a-se-nechala-fotit-pri-kojeni-f4w-/lidicky.aspx?c=A131211_152907_lidicky_nh

    Tuhle mě překvapila i moje "přítelkyně" na fb, která se též pohoršovala nad matkami kojícími na veřejnosti. A přidali se i další lidé...no nakonec z diskuze vyplynulo, že jim vadí šermování prsy (nevzhlednými, vytahanými)...no tak budiž...a že stejně by si ta matka mohla poodejít do ústraní!

    Setkala jste se některá s negativní reakcí, když jste kojila venku? Já na našem maloměstě už musela kojit v obchoďáku, na hlavní třídě, na náměstí...a vůbec mě nenapadlo, že bych to malýmu měla v tu chvíli odepřít a popojít někam za roh (mluvím teda o novorozenci, který jedlo furt a kterýmu nic nevysvětlíte). A nikdo mi teda nic neřekl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam