• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    NABIS
    NABIS --- ---
    YMLADRIS: ja jsem asi slepa,ale nenasla jsem to.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    vykopirovala jsem z facebooku clanek Naomi Aldort o neutisitelnem placi, ktery podle mne neni na jejim webu zavesen, a dala ho do bloku sem, pokud by nekoho zajimalo

    [ YMLADRIS @ naomi aldort: crying babies ]
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    INANNA: Na novorozenatko cca do 5mesicu(pak nam prisla jina).Byla jsem s ni moc spokojena,jen u vetsiho uz se mi zdalo ze se ten spodni lem pri pohybu hlavicky casto obraci a odhaluje krk.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s kuklou Skapi? http://www.branakdetem.cz/merino-kukla-skapi.htm
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD: já teda nevím, jestli končí nějaká etapa, možná, lidi si už prostě nejsou tak blízko. Ale že naše kultura je založena na křesťanství, s tím samozřejmě souhlasím.
    ADD
    ADD --- ---
    Už jsem to chtěla nechat plavat, ale pořád mi to vrtá hlavou. Můžete mi vy, kteří jste omínuskovali podle mě zcela obecné tvrzení o konci určité kulturní epaty, napsat, proč jste to udělali? Jestli vám přijde nepravdivé (a pokud ano, tak proč), jestli vám vadí jakákoli zmínka o křesťaství v diskusi o rodičovství, nebo jaký jiný důvod jste měli? Takhle si nemůžu být jistá, zda jsou mé závěry o vaší motivaci správné. Díky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: nesouvisí to spíš, že Add je teolog, jestli se nemýlím?
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Křesťanské kořeny naší kultury s mými názory nijak nesouvisí. Jen jsem konstatovala, že éra křesťanské kultury v naší zemi očividně skončila, neboť její hodnoty již nejsou obecně uznávané. O sobě jsem nemluvila.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: tapina se zjevně snaží říct, že když ani tisíc let kořenů nestačilo k tomu, aby zakotvilo do lidí lásku k bližnímu, tak to asi není normální lidská přirozenost.....

    mmch, já osobně nemám proti křesťanství celkem nic, je mi zcela fuk kdo v co věří....jestli provádí doma spiritistické rituály, chodí každou neděli do kostela nebo každý kousek nábytku ladí podle fengšuej....ale u tebe už začíná být to neustálé připomínání toho, že si věřící, docela otravné...si a co jako ? osobně to vidím jako tvůj problém do kterého mi vcelku nic není.....
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: U první půlky věty nerozumím, co chceš říct, u druhé: tisíc let zase není tak málo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Zjevně ta defaultní láska ke všem bližním není nic přirozeného, když tak snadno vyprchala :o)
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Ty mínusy jsou za to, že si myslíte, že láska k lidem do křesťanství nepatří, nebo že nesnášíte jakoukoli zmínku o křesťanství? :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jestli si taky nepletete lidi a davy ;-) Davy nemá rád nikdo! :-)
    ADD
    ADD --- ---
    LUCYA: Nepletu. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    Zřejmě už naší kultuře odumírají její křesťanské kořeny, protože láska k lidem bez ohledu na to, jestli je osobně známe nebo ne, je základním principem křesťanství.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    ADD: jestli si to nepleteš se solidaritou. Solidarita ale neznamená automaticky "mít rád".
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Tak že člověk pocítí staršlivou nevoli až nenávist, to je asi normální i mezi nejbližšími - a nebo právě tam. Ale dosud jsem se domnívala, že patří k naší kultuře snažit se mít lidi rád, nebo se tak alespoň chovat.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: nepřijde mi to vůbec vtipný. Přijde mi to smutný. Ale co nadělám? Mám s lidmi určité zkušenosti a na základě toho jsem si k nim vytvořila vztah. Vždycky to tak nebylo, dospěla jsem k tomu časem.

    Nicméně i přesto, že obecně lidi ráda nemám, řídím se pravidlem - jak chceš, aby se ostatní chovali k tobě, chovej se ty k nim. Chovám se k lidem slušně, ohleduplně, nikomu neubližuju, pomáhám potřebným. Snažím se být tolerantní, nebýt lhostejná. Nic víc s tím dělat nemohu, prostě nevěřím v dobrotu lidstva.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Když jdu do přecpaného obchoďáku, kde se sunou neorganizované zombie a překážejí napříč uličkama, tak lidi jako celek dokonce až nenávidím :o)
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Myslím že je velký rozdíl mezi "nevyhledávat lidi" a "nemít rád lidi". Já se snažím mít lidi ráda, proto je vyhledávám jen občas. Jestli se bere jako normální nemít rád lidi, tak se nedivím, že je občas tak těžké s lidmi vyjít. :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam