• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    NABIS: S tím jídlem jsi mě dost pobavila. Úplně jak naše 17 měsíční Berta. Chodí od 13 měsíců a teď taky ráda běhá a kope do míče. Venku se za ní někdy skoro červenám, jak je schopná stát nalepená na jiné dítě a z ruky mu div neukousne jeho jídlo. A kdybych jí to samé dala já, tak se mi na to vyprdne. Já s nošením 12 kilového mazlíka na břiše nemám žádný problém. Naopak nerada chodím s kočárkem, protože Berta je opravdu dost živá a venku pak uhlídat jí a kočárek, tak to prostě nezvládám. Takže ji doma naložím do nosítka, někam takhle spolu dojdeme, na vhodném místě ji vypustím a nechám vyběhat. A takhle jsme spokojené obě dvě. Já ráda chodím dlouhé štreky, takže při cestě tam a zpět si přijdu na své i já. A při zpáteční cestě je Berta už vyběhaná a v nosítku je poslušná holčička, která navnímává okolí.
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: je ji 16 m. a chodi uz 4 m. a tedka uz nechodi, ale skoro furt beha:}. Vsak ja jsem za to jezeni rada, ikdyz nekdy jsou to o nervy a navic je strasny somrak, jak nekde vidi, ze se neco ji, hnedka pribehne a stoji a kouka a rika mnam mnam. Uvidime s tim nosenim, ja jsem vlastne i rad, ptza uz dva mesice me dost boli leva horni cast zad.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    NABIS: třeba je to jen období... kdy začla chodit? i nás syn byl první měsíce z chození a oběvování světa celej pryč. a buď ráda že ti jí, opačný problém je horší;-)
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: ona nevydrzi moc dlouho ani u me ani v kocarku, tak mam donoseno, dovozeno a holka bude muset co nejvice trenovat po svych :}, tedy pokud nedostane neco dobryho do ruky. S tim taky "bojuju" je to neskutecny zravec....ted doufam, ze jsem to nezakrikla.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    NABIS: však uvidíš. třeba to pomůže třeba ne. syn je taky akčné dítě ale nošení od mala miluje a pořád v tam vydrží spíš něž v kočárku.z kočárku se hrabe ven, neposedí. v nosítku vydrží i nakupování bez protestů. pokud to u vás nejde tak máš asi donošeno...nebo to taky může být dočasný stav a za 2měsíce se jí tam třeba zase bude líbit
    NABIS
    NABIS --- ---
    GIMEL: jo o tech uplne novych reakcich jindy nepritomnych lidech mi povidej. Nejvetsi sranda je a byla nastoupit do plneho trolejbusu a jak je M. kontaktni, tak se na vsechny usmiva a nekteri ji to vraci. Byla ve svem zivlu, bezpecne u mamy, ale zaroven nove tvare, az je mi nekdy smutno, ze i ona se jedou stane tou kamenou tvari.
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: Ja mam ergo a M. je sice 16 mesicu, ale je vetsi, tak na roku a pul. Ona je dost ziva a nechce byt tak dotazena, takze to muze byt tim, ze si ji uplne nedotahnu na zadech k telu. Zkusim to zitra uplne dotahnout a uvidime, jen ja nemam rada na sobe to zimni obleceni a jeste utazeny dite na sobe, asi to ma po me.
    MEDVED007: uz neni klasicky nosici decko, uz chodi, beha a ma to rada, takze se snazim, aby co nejvice chodila a byla uz v tomhle ohledu samostatnejsi, samoze v ramci jejich moznosti. maruska mela 9 kg v pul roce, coz mlika bylo fakt dost........jo vzpominala jsem na to jak mela jen 4kg a byla cela schovana v satku....
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: Sest tydnu. Na zacatku jsem taky nosila max dve hodiny doma, z toho jsem jeste vetsi cast sedela (byt me uz tou dobou nic nebolelo) , prvni venkovni vyprava kolem bloku me docela zmohla, to mohlo byt kolem ctvrtyho tydne, ale kdyz jsem vzapeti vyrazila dal, bylo to ok, ale byly to nakupni pochuzky, zadna vylozene soustavna chuze, presto bylo super, ze jsem i zaverecna ctyri patra u nas zvladla ok. Tedka, z ceho jsem byla takova vyrizena a bricho se ozvalo, byla vyprava k doktorce a za kamarady do kavarny, pak jsem jeste vyridila nakup, takze asi prispelo to, ze jsem vazala nekolikrat a mozna jsem neuvazala nejlip, plus prostredi nakupniho centra me unavuje i bezne... a ano, druhy den uz to bylo ok :-)

    jj, usmevy jsou fajn :-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEBIEN: jak ze mas stare ditko? Ja jsem taky po cisari, ted to byly 3 tydny a zatim me bricho boli I jentak ze stani. Nosim max 2 hodky v kuse obden a prave vcera jsem to asi pretahla a presne jak pises, bolelo me z toho pak bricho dost, ale pres noc se to zlepsilo.
    Taky se na me lidi usmivaji, nekteri I komentuji "jee, vy mate krasny balicek", no musim se smat, protoze na mimino v kocaru se nikdo tak nerozplyva, cim jsem za exota? Ale uzivam si, ze pro zmenu nevidim zamracene xichty, to je v cechach vzacnost, tak mam radost, ze nekomu prinese usmev na tvar pro me tak banalni vec jako je dite v satku :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jsme to zvládli :o) Ještě rok a půl staré dítě, které má 13 kg, se dá nosit půl dne lesním terénem. Ze začátku i šlapal, ale pak mě přestalo bavit čekat na něj každých deset kroků, než si doprohlídne nové listí :o)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MARKYSHA: já si to právě taky neumím moc představit, na druhou stranu už teď mám na tom břiše co dělat a bolej mě záda
    SPIRALOID: děkuju za útěchu, budu doufat :-) kolem nás jsou právě dost mrňata takže zatím žiju v domění že máme ojedinělého obříka :-D
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    RENNFRI: syn měl v půl roce ty samé míry. neboj se, ty váhové přírůstky od půl roku už nebývají tak šílené, jak se začne pohybovat tak spálí;-) ja sem nosila na břiše asi do 8m. na zádech jsem nejprve nosila pouze doma a až jsem nabyla jistoty pak i venku. pamatuju si že těch 9-10kilo na břiše bylo pro mě hraničních. přesun mladéte na záda pak hotovým vysvobozením;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENNFRI: já skoro pořád, já se v MHD bála, že ho vzadu nemám pod kontrolou a někde mu, při svý šikovnosti, ublížím. Vzadu jsem ho měla až po 15 měsících, kdy se mu dalo vysvětlit, že se má držet, mě to nervovalo, navíc vzadu býval baťoh. Takže já nejsem dobrý vzorek. Kámoška je nosí vzadu, jak si sednou.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MARKYSHA: do kdy jsi ho nosila na břiše prosím tě? uvažuju totiž pomalu kdy to začít zkoušet na zádech, byť teď přes zimu to minimálně venku ještě dělat nebudu určitě
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENNFRI: Alenka má dva měsíce, 69 cm a 5,3 kg a Tondu jsem nosila v roce, 84 cm a 15 kg;)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    tyjo závidím jak máte malý děti - ten náš opičák má v necelým půlroce cca 9kg a cca 72cm, takže na nošení lahůdka (nosím na břiše v Manduce)...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NABIS: já na větší a těžší děti doporučuju Kibi, Manducca mi seděla jen v prvních měsících.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    NABIS: jaké máš nosítko? ja syna 2r, necelých 14kg na zádech nosím hodně a ráda. v necelém roku šel na záda. tehda mu ergo sahalo ještě hodně vysoko přes záda takže se nemohl zaklánět, jako dvouleták ho má už jen do půl zad,ale stejně se nějak přehnaně nemůže záklonit, spíš se naklání do boků když chce něco lépe vidět.zkus zkontrolovat zda má zadek opravdu dostatečně podsazený a taky jak máš nosítko dotažené. oboje může totiž umožnit snadný záklon.
    pevné dotažení je u nošení těžkých dětí na zádech potřeba jako sůl, já slabší poznám ihned, ta váha je prostě cítit víc pokud ty,dítě a nosítko nejste jako srostlí...
    jinak já nosím nejvíc v zimě, nosící bundu nepoužívám. většinu pražské zimy nosím v podzimní bundě pod tím mám jen tenčí svetr,dítě v zimní bundě, punčochách a kalhotách. zima mi nikdy nebyla, po třech hodinách nošení spíš naopak.
    na horách nebo v -10 a víc, mám na sobě vlněný kabát nebo zateplenou zimní softshellku a dítě má kombinézu. nikdy jsem neměla problém mít nosítko na zimním oblečení, ani muž a ten je hodně zmrzlý (tlustá lyžařská bunda a 3mega tlusté svetry pod ní....)
    nevím zda je to problém různých značek a technického řešení nosítek ale ergo je v tomto fakt bez problémů.

    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NABIS: ale zase 13 kg dítě už není klasické nosící děcko, ne ? nebo aspoň ne na celý den....já nosila první do víc jak roka, ale ona byla prcek a měla v roce 9 kg....ale to jsem jí nosila fakt celý den....pak starší už chvíli šla, chvíli jsem jí nesla a zase to není taková konstantní dlouhodobá zátěž
    NABIS
    NABIS --- ---
    MEDVED007: Na tom neco bude. Ale 13 kg je nekdy fakt zahul ikdyz ma clovek neco odnosene. Ja se snazila nosit na zadech, ale M. se mi vzdycky na zadech zacne strasne zaklanet a tedka kdyz je zima, tak se neda nosit pres obyc. zimni bundu a do nosici zimni bundy kvuli noseni na zadech se mi nechce investovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam