NABIS: jaké máš nosítko? ja syna 2r, necelých 14kg na zádech nosím hodně a ráda. v necelém roku šel na záda. tehda mu ergo sahalo ještě hodně vysoko přes záda takže se nemohl zaklánět, jako dvouleták ho má už jen do půl zad,ale stejně se nějak přehnaně nemůže záklonit, spíš se naklání do boků když chce něco lépe vidět.zkus zkontrolovat zda má zadek opravdu dostatečně podsazený a taky jak máš nosítko dotažené. oboje může totiž umožnit snadný záklon.
pevné dotažení je u nošení těžkých dětí na zádech potřeba jako sůl, já slabší poznám ihned, ta váha je prostě cítit víc pokud ty,dítě a nosítko nejste jako srostlí...
jinak já nosím nejvíc v zimě, nosící bundu nepoužívám. většinu pražské zimy nosím v podzimní bundě pod tím mám jen tenčí svetr,dítě v zimní bundě, punčochách a kalhotách. zima mi nikdy nebyla, po třech hodinách nošení spíš naopak.
na horách nebo v -10 a víc, mám na sobě vlněný kabát nebo zateplenou zimní softshellku a dítě má kombinézu. nikdy jsem neměla problém mít nosítko na zimním oblečení, ani muž a ten je hodně zmrzlý (tlustá lyžařská bunda a 3mega tlusté svetry pod ní....)
nevím zda je to problém různých značek a technického řešení nosítek ale ergo je v tomto fakt bez problémů.