• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LIDA_12: ne extra dlouho ;-) Ale teď třeba jsme byli na výstavě, B unavenej, fňukal, takže šup do manduky, uspat a prohlídnout si to v klidu.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    a když si utahujete šátek, jak dává vaše dítě hlavu? Ve všech tutorialech ji má vždycky dopředu a opírá se čelem, ale to se mi u toho mého mimča nepovedlo. Vždycky stočí hlavu na stranu a to i když vycpu horní okraj vkládačkou, abych vyrobila ten jistící límec. Ten je pak tím pádem neúčinný, takže jí vždycky za hlavu ještě něco nacpu, aby ji neměla aspoň tak vyvrácenou. Dneska se mi jinak povedlo utáhnout docela pohodlně, tak snad je to jen cvikem...
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    ANNAWA: Tak to klobouk dolů :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No jo, já mám totiž hyperlordózu. Na zádech si dítě posadím do prohlubně a oběma je nám dobře. Když si ho dám na břicho, tak mi rovná páteř do pro mě nepřirozené polohy a do deseti minut mám křeč v zádových svalech.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    zas se jen podelim, mile prekvapil starsi pan ve fronte v obchode, kdyz sam zacal, ze je to fajn takhle nosit, ze me dite aspon furt citi a neni mu zima, mile :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nosila jsem na břiše cca do roka a půl, pak jsem byla těhotná a už mi to nebylo příjemné, ale to obě holky už celkem uspokojivě chodily, golfky jsme brali jen na delší cesty, nebo když jsem hodně spěchala nebo měly spát. Na zádech jsem měla většinou batoh, takže se tam už dítě nevešlo :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LIDA_12: já nosím B v manduce na břiše ještě ve dvou a půl a to patnáct kilo mít bude. Ale mně je to na zádech nepříjemné kvůli prsům, kvůli nimž si o kloudně neutáhnu.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    TAPINA: Já zvládla i nadnat kapuci. :) A to nemám nijak zvlášť ohebné klouby.

    Jinak dokud děti při nandavání na záda nespolupracovali, posadila jsem je do nosítka vepředu, a pak přetočila na záda (jednou rukou jsem držela popruhy, druhou jistila a otáčela bederák). Šlo to po několika pokusech bez větších obtíží.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    TAPINA: No, zkusím to a uvidíme :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LIDA_12: Já četla od sedmi, ale v manduce nevidím pro dítě rozdíl mezi nošením na zádech a na břiše. Od chvíle, kdy ho tam dostaneš, tak to lze :o)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    BLANCHE1: Díky za návod, budu doma trénovat :-)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    TAPINA: Kuklu máme i na břiše :-)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    TAPINA: Četla jsem, že by se děti měly nosit na zádech až od deseti měsíců. Ale třeba kamarádka nosíla na břiše ještě v roce a půl. Ale to s tím svým cvaldou fakt nedám.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    LEDNACEK: Taky nosím břicho na břicho, obráceně se to snad ani nemá, ne?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: nj, s koncem roku, byla jsem asi na poslednim kurzu, tak mi to rikali. Na strankach maji, ze budou mit nova vydejni mista pro nakupy z eshopu, ale zatim jsem nenasla ani ty
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEBIEN: Aha, to jsem nevěděla, že ji zavřeli. To je škoda. :/ V tom případě jako next best thing hodnotím Dítě v šátku, krámek kousek od Letenského náměstí. Paní majitelka je šátkovací a nosítkovací a dovede dobře poradit. Tak holt asi půjdu tam. Taky mám problém s dotažením a dočetla jsem se, že to není dobré na páteř, tak chci co nejdřív, ať něco nezanedbám. Pokaždé když koukám na ty úhledné balíčky na fotkách, tak si lámu hlavu, jak to ty ženský dělají, mně se to nikdy tak krásně nepovede.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: nestavis, kamennou prodejnu zavreli :-(. Ale jestli na ni mas mail, muzes se s ni domluvit individualne, mne to mimo reci nabizela, tusim, ze jsem mela taky Katku...
    (zrovna bych ji asi taky potrebovala, nejak se mi posledni dobou stava, ze mam oblast kolem lopatek nedotazenou, at delam co delam, i kdyz to pred tim slo...)

    ja jsem teda s timhle vedomim, aby si dite zvykalo, zacala vazat brzo, a stejne mi pri tom obcas rve (a jindy usne, jakmile ji zasunu do kapsy), chozeni je pak rozhodne treba, nekdy to chvilku trva, nez se zklidni, zkusila bych vydrzet. Jit ven je pak jistota.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    PETRUSKA: Vztekal se vic, a taky mi to trvalo. Manducu jsem mela i s kontrolou pasku zapnutou s ditetem tak za deset vterin. Dokonce mi to ta pani v Brane k detem sama navrhla, at si ho zkusim vzit do nositka. pujcili jsme si ho na tyden domu na zkousku a uz u nej zustali.
    Taky si zvykal, prvnich pet minut knoural, ale za tyden za dva pohoda a byl v tom spokojenej.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    RACHEL: Jo, to si myslím, že možná bude řešení. A v šátku se tvoje dítko vztekalo a manducu vzalo v pohodě?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam