• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    RACHEL: Jo, to si myslím, že možná bude řešení. A v šátku se tvoje dítko vztekalo a manducu vzalo v pohodě?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Ja jsem na kurzu satkovani byla a odchazela s manducou - zapnute behem par vterin, dite vidi ven, na satek jsem proste nemela trpelivost.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    PETRUSKA: ten návod je ťuťu :), akorát on má pružný šátek a ten je dobrý jen na začátek, jakmile je mimčo těžší, začne se prověšovat a vytahovat a už ho tak neutáhneš. Já mám pevný, s tím jsme se učili i na kurzu a je fajn, vyhovuje mi, pružný bych asi ani nechtěla.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    GIMEL: Hm hm.. já to tušila. Přemýšlím spíš o tomto (http://www.naucmese.cz/kurz/satkovani-miminek) - je to individuální a dá se domluvit místo podle sebe. No nic, budu zkoušet. BTW když byl Ondra uplně malinkej, tak se mu líbilo v tomhle - a tohle je fajn návod (http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0).
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    PETRUSKA: Na kurzu šátkování se mnou byla taky maminka, co měla už tříměsíční holčičku a přesně řešila to, co popisuješ. Lektorka k tomu říkala, že to je opravdu tím, že na to dítě není zvyklé. Hlavně na ten proces vázání, který je pro každého, kdo začíná, dost náročný a zdlouhavý, rodič je nervózní, aby už byl hotový, dítě to cítí, navíc se s ním děje něco neobvyklého... Já s tím sama bojuju a to mám ještě mimino, co ani nedrží hlavu. Prý to chce hlavně získat cvik v tom uvázání (trénovat třeba na panence) a pak tam dítě dávat často ale na kratší chvilky. Radila taky uvázat a hned chodit třeba jen po místnosti sem a tam, pohyb dítě obvykle uklidní.

    Případně si zajdi na kurz, obvykle trvá tak 3-4 hoďky, já byla tady na tom http://www.vbavlnce.cz/kurzy-vazani-satku/?SID=2uspl93f0oaga123qi3p6fqev3 v Praze, lektorka Katka je fajn a navíc máš možnost pak kdykoliv přijít znovu zdarma na "osvěžovací" lekci, případně když ji odchytíš v prodejně v Karlíně, tak ti na místě zkontroluje úvaz nebo poradí. Chystám se tam taky, jakmile se trochu zmátožím.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ahoj, mám dotaz na šátkování - mám tříměsíční dítko (5,5 kg) a chtěla bych nosit přes den, hlavně doma. Je to trochu mamánek a nechce nikde ležet a hrát si sám, takže ho ve výsledku celý den nosím po domě na ruce a už to začíná být neúnosné. Do šátku (easycare) jsem se ho snažila navázat párkrát, ale vždycky začne strašně plakat, plivat dudlík a nelíbí se mu to, takže to nedovážu. Jak začnu přetahovat látku a utahovat ho v tom úvazu, začne se strašně vrtět a kroutit a nelíbí se mu to - vyřešil by to třeba měkčí (elastickej) šátek? Já zas nejsem moc zkušenej vazač, takže se mi uvolní a já už to pak nezvládnu dovázat.

    Asi jsem udělala chybu, že jsem ho nevázala od malička, co? Měla jsem z kojení dost zničený prsa, takže mi to bylo nepříjemný a teď na to asi není zvyklej.. i když přes den ho stejně nosím na ruce v klubíčku, takže poloha je stejná, jen v tom šátku je víc svázanej a špatně vidí ven, což je teda to, co ho hodně zajímá.

    Mám zkoušet vázat i přes ten brek a nějak to vydržet? Poradíte nějakej šikovnej snadnej úvaz, kterej zvládnu rychle a bude z něj vidět ven?

    Díky moc :)
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    LIDA_12: Já pořád nosím na břiše a je to pro mne v pohodě. Musíme být ale břicho na břicho. Když bych měla Bertu obličejem od sebe, tak bych moc daleko nedošla. Já ji ráda nosím takhle, protože si většinou celou dobu povídáme.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HANUMA: Á, tak na tenhle vynález jsem nepřišla. A teď už je tak velkej, že se pod kapucu stejně nevejde. Ale super :o)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    TAPINA: kapuci nasadit lze, staci k tomu napr. klacik s vhodnou bocni vetyvkou:)) (mam manducu), nosila jsem maly smirovaci zrcatko, abych videla, ze je vse ok. kdyz jsem ho nemela, stacilo si dite vyfotit. hlavu jsem dostatecne nedotocila.

    nandavala jsem tak, ze jsem si sedla na zem. dala dite i nositko do bocni pozice, pak jsem se sklonila a dotocila ho na zada. na zadech jsem nosila cca od 7 mesicu, kdy sedel.
    THERY
    THERY --- ---
    Pokud by někoho zajímalo, tak ve školce, kam chodí syn, od 19.2. začíná cyklus Montessori seminářů a od 16.5. cyklus seminářů Respektovat a být respktován

    Více info zde: http://www.skolkahvezda.cz/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nasazuju tak, že si posadím dítě do správné polohy na břiše a obtočím ho dozadu. Je to trošku akrobacie, ale Jirka se při tom vždycky děsně nachechtá (čím prudčeji ho hodím dozadu, tím líp :D). Jediné problémy tkví v té čepici (to řeší v zimě kukla) a v tom, že když usne, nelze mu bez pomoci druhé osoby nasadit tu spací kapuci.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    LIDA_12: Natrenuj to doma nad posteli a venku dite nesundavej, casem ziskas cvik.
    Ja ho pak "nahazovala" tak, ze jsem si ho postavila/posadila zady pred sebe, chytla ho v podpazi a obkrouzila ho kolem sebe, aby pristal na mych zadech (kdyz jsem samo nemela nikoho, kdo by mi ho na zada nandal). Snad je to napsany pochopitelne.
    Videt se na dite da, ve meste jsem kontrolovala ve vylohach nebo poradnym vykroucenim sve hlavy dozadu. Jde fakt jen o zvyk.
    Dobra je v zime taky cepice zavazovaci pod krkem nebo kukla, aby si ji nestahnul/neztratil, na zada se obyc. cepice pri sundani snad ani neda nandat :).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LIDA_12: já jsem trénovala nad postelí podle návodu na youtube. Třeba se psy jsem si dala dítě na záda doma nad postelí a sundala zase tam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LIDA_12: Tou dobou už jsem nosila na zádech dáááávno :o) Ale já začala brzy, nedovedu si představit mít 10 kg na břiše, to moje páteř nedává.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    LEDNACEK: Ahoj,můžu se zeptat.... Dccera má 10 měsíců a 10 kg. Kdy je reálné jí začít nosit na zádech? Nějak si to nedokážu představit, jak ji na ta záda dostanu a taky se mi nelíbí, že na ni vůbec neuvidím. Chodím celkem dlouhé trasy, kvůli psovi, a někdy už to v kopcích nedávám.
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    NABIS: S tím jídlem jsi mě dost pobavila. Úplně jak naše 17 měsíční Berta. Chodí od 13 měsíců a teď taky ráda běhá a kope do míče. Venku se za ní někdy skoro červenám, jak je schopná stát nalepená na jiné dítě a z ruky mu div neukousne jeho jídlo. A kdybych jí to samé dala já, tak se mi na to vyprdne. Já s nošením 12 kilového mazlíka na břiše nemám žádný problém. Naopak nerada chodím s kočárkem, protože Berta je opravdu dost živá a venku pak uhlídat jí a kočárek, tak to prostě nezvládám. Takže ji doma naložím do nosítka, někam takhle spolu dojdeme, na vhodném místě ji vypustím a nechám vyběhat. A takhle jsme spokojené obě dvě. Já ráda chodím dlouhé štreky, takže při cestě tam a zpět si přijdu na své i já. A při zpáteční cestě je Berta už vyběhaná a v nosítku je poslušná holčička, která navnímává okolí.
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: je ji 16 m. a chodi uz 4 m. a tedka uz nechodi, ale skoro furt beha:}. Vsak ja jsem za to jezeni rada, ikdyz nekdy jsou to o nervy a navic je strasny somrak, jak nekde vidi, ze se neco ji, hnedka pribehne a stoji a kouka a rika mnam mnam. Uvidime s tim nosenim, ja jsem vlastne i rad, ptza uz dva mesice me dost boli leva horni cast zad.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    NABIS: třeba je to jen období... kdy začla chodit? i nás syn byl první měsíce z chození a oběvování světa celej pryč. a buď ráda že ti jí, opačný problém je horší;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam