• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    TAPINA: No, zkusím to a uvidíme :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LIDA_12: Já četla od sedmi, ale v manduce nevidím pro dítě rozdíl mezi nošením na zádech a na břiše. Od chvíle, kdy ho tam dostaneš, tak to lze :o)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    BLANCHE1: Díky za návod, budu doma trénovat :-)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    TAPINA: Kuklu máme i na břiše :-)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    TAPINA: Četla jsem, že by se děti měly nosit na zádech až od deseti měsíců. Ale třeba kamarádka nosíla na břiše ještě v roce a půl. Ale to s tím svým cvaldou fakt nedám.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    LEDNACEK: Taky nosím břicho na břicho, obráceně se to snad ani nemá, ne?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: nj, s koncem roku, byla jsem asi na poslednim kurzu, tak mi to rikali. Na strankach maji, ze budou mit nova vydejni mista pro nakupy z eshopu, ale zatim jsem nenasla ani ty
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEBIEN: Aha, to jsem nevěděla, že ji zavřeli. To je škoda. :/ V tom případě jako next best thing hodnotím Dítě v šátku, krámek kousek od Letenského náměstí. Paní majitelka je šátkovací a nosítkovací a dovede dobře poradit. Tak holt asi půjdu tam. Taky mám problém s dotažením a dočetla jsem se, že to není dobré na páteř, tak chci co nejdřív, ať něco nezanedbám. Pokaždé když koukám na ty úhledné balíčky na fotkách, tak si lámu hlavu, jak to ty ženský dělají, mně se to nikdy tak krásně nepovede.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: nestavis, kamennou prodejnu zavreli :-(. Ale jestli na ni mas mail, muzes se s ni domluvit individualne, mne to mimo reci nabizela, tusim, ze jsem mela taky Katku...
    (zrovna bych ji asi taky potrebovala, nejak se mi posledni dobou stava, ze mam oblast kolem lopatek nedotazenou, at delam co delam, i kdyz to pred tim slo...)

    ja jsem teda s timhle vedomim, aby si dite zvykalo, zacala vazat brzo, a stejne mi pri tom obcas rve (a jindy usne, jakmile ji zasunu do kapsy), chozeni je pak rozhodne treba, nekdy to chvilku trva, nez se zklidni, zkusila bych vydrzet. Jit ven je pak jistota.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    PETRUSKA: Vztekal se vic, a taky mi to trvalo. Manducu jsem mela i s kontrolou pasku zapnutou s ditetem tak za deset vterin. Dokonce mi to ta pani v Brane k detem sama navrhla, at si ho zkusim vzit do nositka. pujcili jsme si ho na tyden domu na zkousku a uz u nej zustali.
    Taky si zvykal, prvnich pet minut knoural, ale za tyden za dva pohoda a byl v tom spokojenej.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    RACHEL: Jo, to si myslím, že možná bude řešení. A v šátku se tvoje dítko vztekalo a manducu vzalo v pohodě?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Ja jsem na kurzu satkovani byla a odchazela s manducou - zapnute behem par vterin, dite vidi ven, na satek jsem proste nemela trpelivost.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    PETRUSKA: ten návod je ťuťu :), akorát on má pružný šátek a ten je dobrý jen na začátek, jakmile je mimčo těžší, začne se prověšovat a vytahovat a už ho tak neutáhneš. Já mám pevný, s tím jsme se učili i na kurzu a je fajn, vyhovuje mi, pružný bych asi ani nechtěla.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    GIMEL: Hm hm.. já to tušila. Přemýšlím spíš o tomto (http://www.naucmese.cz/kurz/satkovani-miminek) - je to individuální a dá se domluvit místo podle sebe. No nic, budu zkoušet. BTW když byl Ondra uplně malinkej, tak se mu líbilo v tomhle - a tohle je fajn návod (http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0).
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    PETRUSKA: Na kurzu šátkování se mnou byla taky maminka, co měla už tříměsíční holčičku a přesně řešila to, co popisuješ. Lektorka k tomu říkala, že to je opravdu tím, že na to dítě není zvyklé. Hlavně na ten proces vázání, který je pro každého, kdo začíná, dost náročný a zdlouhavý, rodič je nervózní, aby už byl hotový, dítě to cítí, navíc se s ním děje něco neobvyklého... Já s tím sama bojuju a to mám ještě mimino, co ani nedrží hlavu. Prý to chce hlavně získat cvik v tom uvázání (trénovat třeba na panence) a pak tam dítě dávat často ale na kratší chvilky. Radila taky uvázat a hned chodit třeba jen po místnosti sem a tam, pohyb dítě obvykle uklidní.

    Případně si zajdi na kurz, obvykle trvá tak 3-4 hoďky, já byla tady na tom http://www.vbavlnce.cz/kurzy-vazani-satku/?SID=2uspl93f0oaga123qi3p6fqev3 v Praze, lektorka Katka je fajn a navíc máš možnost pak kdykoliv přijít znovu zdarma na "osvěžovací" lekci, případně když ji odchytíš v prodejně v Karlíně, tak ti na místě zkontroluje úvaz nebo poradí. Chystám se tam taky, jakmile se trochu zmátožím.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ahoj, mám dotaz na šátkování - mám tříměsíční dítko (5,5 kg) a chtěla bych nosit přes den, hlavně doma. Je to trochu mamánek a nechce nikde ležet a hrát si sám, takže ho ve výsledku celý den nosím po domě na ruce a už to začíná být neúnosné. Do šátku (easycare) jsem se ho snažila navázat párkrát, ale vždycky začne strašně plakat, plivat dudlík a nelíbí se mu to, takže to nedovážu. Jak začnu přetahovat látku a utahovat ho v tom úvazu, začne se strašně vrtět a kroutit a nelíbí se mu to - vyřešil by to třeba měkčí (elastickej) šátek? Já zas nejsem moc zkušenej vazač, takže se mi uvolní a já už to pak nezvládnu dovázat.

    Asi jsem udělala chybu, že jsem ho nevázala od malička, co? Měla jsem z kojení dost zničený prsa, takže mi to bylo nepříjemný a teď na to asi není zvyklej.. i když přes den ho stejně nosím na ruce v klubíčku, takže poloha je stejná, jen v tom šátku je víc svázanej a špatně vidí ven, což je teda to, co ho hodně zajímá.

    Mám zkoušet vázat i přes ten brek a nějak to vydržet? Poradíte nějakej šikovnej snadnej úvaz, kterej zvládnu rychle a bude z něj vidět ven?

    Díky moc :)
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    LIDA_12: Já pořád nosím na břiše a je to pro mne v pohodě. Musíme být ale břicho na břicho. Když bych měla Bertu obličejem od sebe, tak bych moc daleko nedošla. Já ji ráda nosím takhle, protože si většinou celou dobu povídáme.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HANUMA: Á, tak na tenhle vynález jsem nepřišla. A teď už je tak velkej, že se pod kapucu stejně nevejde. Ale super :o)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    TAPINA: kapuci nasadit lze, staci k tomu napr. klacik s vhodnou bocni vetyvkou:)) (mam manducu), nosila jsem maly smirovaci zrcatko, abych videla, ze je vse ok. kdyz jsem ho nemela, stacilo si dite vyfotit. hlavu jsem dostatecne nedotocila.

    nandavala jsem tak, ze jsem si sedla na zem. dala dite i nositko do bocni pozice, pak jsem se sklonila a dotocila ho na zada. na zadech jsem nosila cca od 7 mesicu, kdy sedel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam