• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALDETRUDA: nj, za něco se utrácet musí :)
    btw. kuklu jsem taky pořídila díky tvému blogu a jak nasazování čepic je boj, kuklu snáší překvapivě dobře, i když jí to na tu hlavu rvu zrovna dost neohrabaně a necitilivě, tak jenom kouká a trpělivě čeká, takže kukla dobrá investice :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Taky jsem hlavně na začátku nakoupila spoustu kravin. To je asi normální, člověk se najednou stane cílovou skupinou pro úplně novou nabídku a podlehne snáz lákadlům :o) Teď už jsem celkem imunní.
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    SEBIEN: Nojo, jsou to v podstatě všechno blbosti a žít se dá klidně i bez toho. Někdo utrácí za hadry pro sebe někdo zase za zbytečnosti pro mimino :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    INUSHKA: jj, mně vůbec všecky dětský potřebnosti přijdou předražený, strašnej byznys...
    Jsem jsi zrovna na základě vychytávek, co ALDETRUDA zmiňovala na blogu, objednávala fixační pásky a když jsem viděla cenu, nestačila jsem se divit, co za kousek gumy chcou.

Ovšem s tou vlnou je to u nás "těžký", když muž prakticky nic jinýho nenosí a přijde mu normální dát za jedny trenky tisícovku, tak tohle jsou pro něj celkem běžný ceny... Teda, muž to nijak nepropaguje, abych to malý kupovala, ale když mu to ukážu a ptám se ho na názor, tak mi neřekne "to je drahý, vyser se na to" :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SEBIEN: Já si nechala něco podobného uplést od svojí mámy. Upřímně, všechny tyhle nosící doplňky mi přijdou neskutečně předražené, zvlášť s přihlédnutím k tomu, že to dítěti vydrží na dva měsíce a pak z toho vyroste. Prostě poměr cena/výkon je pro mě značně nevýhodný a existují levnější varianty. Jediné, do čeho jsem investovala, byla nosící bunda a to ještě zčásti proto, že jsem si stejně chtěla pro sebe softshellku časem koupit, neb jsem neměla žádnou.
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    YMLADRIS: Měli jsme ty samé a nemůžu je vynachválit. Bertík je nosil od podzimu do jara pořád, zdálo se mi, že i pod mám kabátem/ochrannou kapsou má nohy studené. A každý dospělý mu je záviděl ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SEBIEN: koupila jsem toto z babyvak.cz

ale u nas se nevyuzilo, nebot v zime je dite v nositku jeste v teplem tlustem overalu a ma tak tluste nohy ze se do boticek nevejdou. dovnitr overalu na nohu davam jeste vlnenou ponozku
    (dite je narozene v cervnu). ale nekomu by mohlo poslouzit dobre
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SEBIEN: vlněné ohrnovací ponožky od Diby (jsou úžasně měkkoučké a vysoké) a vyteplené ponožkocapáče z druhé ruky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo a měli jsme na tu zimu teplé vlněné ponožky, které upletla moje máti :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEBIEN: U nás to vyšlo tak, že v zimě byl Jirka ještě dost malý na nošení pod bundou, kde měl teplo i v ponožkách nebo nějakých těch capáčkách, a když se oteplilo, tak už měl normální boty, protože už jsem ho občas někde postavila na zem.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SEBIEN: já měla na děti takové botky z fleesu, stály pár šupů a osvědčily se velmi....oceňovala jsem na nich hlavně to, že měly nahoře gumičku stahovací takovým tím jezdcem, takže šly jedním pohybem utáhnout a nepadaly z nohy....normální ponožky si holky dycky nějak vysvlíkly.....
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BEBERA: ano, to byla moje druha otazka - co davali ti, co to nevyuzili? :-)

libi se mi ty botky, manzel je navic na vlnu zatizenej, tak delam radost trochu i jemu, a zaroven si rikam, jestli je vyuziju - ted je jeste mala, z nozek ji couha malo a zatim si vystacim s ruznejma botkama a je pod kabatem, pak budu muset beztak poridit nejakou tu ochranou kapsu a pak bude teplo.. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: tyhle debilní dotazy mě děsně krkaly...dorazilo mě, když se na to zeptala lékárnice, tam člověk přeci jen očekává nějaké vzdělání, i jakože lékařské.......několika lidem jsem ve finále řekla, že už je udušené....ale to byly většinou ti chudáci, kteří byli ten den padesátí v pořadí a mně už ruply nervy :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEBIEN: zalezi, jak na tom jsi financne. Stejnou službu udelaly i moje vlnene ponožky za nulove naklady. Ale komentaru, co to ma to dite na nohách, chachacha, bylo vic, nez komentaru k noseni :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SEBIEN: mám. NOsila jsem prcka hlavně v zimě, takže se šikly.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEBIEN: Mám a skoro jsem nevyužila. Klidně odprodám, ale mám tu větší velikost...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEBIEN: Já jsem je neuváženě koupila a skoro jsem je nepoužila.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SEBIEN: mám a aktuálně využívám již na druhém dítěti :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    přemýšlím, jestli mám investovat do Manymonths merino botek, máte někdo zkušenost?
    http://www.ecocapart.cz/product.php?id_product=682
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    GIMEL: Dnes jsem prvně zkusila dát prťouse do Manducy a jak má kolem hlavy víc místa, spí o mě opřený čelem, także bych řekla, že to je ono-víc utáhnout.

Mě se taky co chvíli někdo ptá, jestli tam uvnitř může dýchat, občas i můj muž...

Já ty pruhy používala i na starší dítě než na mimino, když doma něco dělám (typicky třeba luxuju), aby mu nebimbala hlava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam