• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ADD
    ADD --- ---
    SEBIEN: Vlněný spoďáry bych si koupila taky, ale cena mě zatím odrazuje. Manželovi stačí sada triček, dlouhých spodků, kukla a rukavice. :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ADD: nj, Devold, muzova znacka... ty jeho vlneny veci teda rozhodne nekousou, jak rikam, ma i vlneny trenky...
    ADD
    ADD --- ---
    Jako merino maniak mohu doporučit Icebreaker, Janus a Devold. Ty mi nikdy ani z mmb nepřišli sražené a dá se v nich i spát (v noci kouše i to, co člověk během dne snese). Icebreaker úplně v pohodě, ty druhé dvě značky jsou o něco "chlupatější", ale i tak to jde. Možná by šlo i sehnat na mmb nějaké pánské triko a rozstříhat ho na návleky a ponožky do nosítka, případně na návleky pro nosící matku (skvělej vynález, ale v krámě dva rukávy přijdou jako celé triko). Koupila jsem si kvůli tomu jednou i celý merino nosící šátek, ale ještě jsem nenašla odvahu do něj střihnout a čekám, jestli nebude příležitost ho použít jako šátek.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: tak ono merina je x druhů....každý výrobce to má trochu jiné...já kápla zrovna na špatné a vzhledem k ceně mě to dost krklo...a ano, jsem na to hodně citlivá a děti taky.....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Tak tyhle mi přijdou fakt příjemný, ale on je na to taky každej jinak citlivej. Holkám nevaděj, takže jsem s nima spokojená :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: jednu merino máme a ta by člověka sežrala zaživa...byť tlustá opravdu není...naše kukly pod helmy (i moje) jsou bavlněné nebo jaké.....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Ony ty merino kukly, co máme, taky nejsou nijak tlustý, nesmíš si představovat ty pletený, co jsme nosili do školky my :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: tos mi připomněla...vlastně nosí kukly pod helmu na lyžování...ale to je kukla z ultratenkého materiálu, spíš má funkci, aby člověk úplně neušpinil vnitřek helmy, který jaksi nejde vyprat :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TAPINA: Přesně :-) Naše frajerky teda už musej mít i další čepky, aby to střídaly dle aktuálních módních trendů, ale jak fouká nebo sněží, prosazuju tvrdě kukly, i kvůli tomu, že jim pak netáhne na krk. Navíc je to jedna z mála čepic, co se dá v pohodě nacpat i pod cyklohelmu (případně helmu na lyže).
    MEDVED007: Něco takovýho si vždycky myslim, ale ještě jsem neměla odvahu říct to nahlas :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TAPINA: tak u nás naopak kukly nikdy neprošly....děti je obě zuřivě nenáviděly....stejně jako jakékoliv roláky nebo šály...výsledkem je, že chodí (jak říká moje maminka) s holým krkem....a ne , nejsou nějak zásadně hodně nemocné :-) prostě obě nesnáší cokoliv na krku.....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kukla byla na rozdíl od botiček super investice, nosí ji už druhou sezónu jako jedinou zimní čepici. Když je hodně kosa, dá se přes ni kapuca (jako že letos ani nebyla).
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALDETRUDA: nj, za něco se utrácet musí :)
    btw. kuklu jsem taky pořídila díky tvému blogu a jak nasazování čepic je boj, kuklu snáší překvapivě dobře, i když jí to na tu hlavu rvu zrovna dost neohrabaně a necitilivě, tak jenom kouká a trpělivě čeká, takže kukla dobrá investice :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Taky jsem hlavně na začátku nakoupila spoustu kravin. To je asi normální, člověk se najednou stane cílovou skupinou pro úplně novou nabídku a podlehne snáz lákadlům :o) Teď už jsem celkem imunní.
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    SEBIEN: Nojo, jsou to v podstatě všechno blbosti a žít se dá klidně i bez toho. Někdo utrácí za hadry pro sebe někdo zase za zbytečnosti pro mimino :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    INUSHKA: jj, mně vůbec všecky dětský potřebnosti přijdou předražený, strašnej byznys...
    Jsem jsi zrovna na základě vychytávek, co ALDETRUDA zmiňovala na blogu, objednávala fixační pásky a když jsem viděla cenu, nestačila jsem se divit, co za kousek gumy chcou.

    Ovšem s tou vlnou je to u nás "těžký", když muž prakticky nic jinýho nenosí a přijde mu normální dát za jedny trenky tisícovku, tak tohle jsou pro něj celkem běžný ceny... Teda, muž to nijak nepropaguje, abych to malý kupovala, ale když mu to ukážu a ptám se ho na názor, tak mi neřekne "to je drahý, vyser se na to" :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SEBIEN: Já si nechala něco podobného uplést od svojí mámy. Upřímně, všechny tyhle nosící doplňky mi přijdou neskutečně předražené, zvlášť s přihlédnutím k tomu, že to dítěti vydrží na dva měsíce a pak z toho vyroste. Prostě poměr cena/výkon je pro mě značně nevýhodný a existují levnější varianty. Jediné, do čeho jsem investovala, byla nosící bunda a to ještě zčásti proto, že jsem si stejně chtěla pro sebe softshellku časem koupit, neb jsem neměla žádnou.
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    YMLADRIS: Měli jsme ty samé a nemůžu je vynachválit. Bertík je nosil od podzimu do jara pořád, zdálo se mi, že i pod mám kabátem/ochrannou kapsou má nohy studené. A každý dospělý mu je záviděl ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SEBIEN: koupila jsem toto z babyvak.cz



    ale u nas se nevyuzilo, nebot v zime je dite v nositku jeste v teplem tlustem overalu a ma tak tluste nohy ze se do boticek nevejdou. dovnitr overalu na nohu davam jeste vlnenou ponozku
    (dite je narozene v cervnu). ale nekomu by mohlo poslouzit dobre
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SEBIEN: vlněné ohrnovací ponožky od Diby (jsou úžasně měkkoučké a vysoké) a vyteplené ponožkocapáče z druhé ruky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo a měli jsme na tu zimu teplé vlněné ponožky, které upletla moje máti :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam