• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    TAPINA:
    RENNFRI:
    SPIRALOID:
    BARBARA0709: Diky za odpovedi.. zkusime tedy nacpavat co to jde.. Ma uz pres sest kilo teda, ale co jsem tak vyhledala obrazky, tak mi prijde ze tam stale sedi jak ma. Hrozne jsem ji chtela do satku, ale ac je nase mala neuveritelne kontaktni, tak satek (mozna jsem jen lama matka co ma levy obe ruce) i zavinovacka ji neuveritelne, az do hysterie stvou.. :(
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    YELENKA: V ofiko navode k Manduce som citala, ze vlozka sa ma pouzivat cca do 6 kg...ale urcite je to len orientacne.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    YELENKA: v zásadě je potřeba počkat až dítěti dorostou nožičky-kolena musí být ven z nosítka při správné M poloze.nosítko by nemělo sahat za kolena tedy přes lýtka, nemělo by do nožiček řezat a musí dítěti umožnit je mít pohodlně ohnuté. některé nosítka mají šířku panelu nastavitelnou, jiná ne.
    pak je samozřejmě potřeba přihlížet na sílu svalového tonusu-musí dobře držet hlavičku...
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    YELENKA: dokud má paty v nosítku a sedí jako žába tak výšku zadečku řešit nemusíš podle mě, jinak bych ale tu novorozeneckou vložku ještě chvíli používala - vesměs dokud ji tam nacpeš ;-) (já ji zrušila nějak kolem 3 měsíce když to už prostě nešlo, taky mám přerostlíka)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    YELENKA: To asi záleží na tom, co máš za nosítko. V Manduce například se novorozenecká vložka používá do doby, než má dítě dost dlouhé nohy na to, aby v poloze rozkročmo mohlo pohodlně sedět s pokrčenýma kolenama a ne viset jako gymnastka v provazu. Takže docela dlouho.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Takovej blbej dotaz, ale jak poznam ze uz do nositka nepotrebuju novorozeneckou vlozku? Nase mala je jeste mala, ale na svuj vek (8t) dost barokni a vytahla a prijde mi ze uz je tam takova dost vecpana, nicmene nevim jak je to s pateri a tak.. a pak jeste - uz se to tu tesilo, ale nejde mi to dohledat, tak pardon - ale jak je to spravne - zadecek ma bejt spravne ve spravnym tj.ergonomickym nositku nad kolenama nebo pod, kdyz tam sedi jak zaba? Diky
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SPAM přišlo mi mailem od kamarádky, v případě zájmu vám dám její mail

    Houpadlo "Hačka plus" & stojan "Luna"

    Nepoužívané houpadlo se stojanem od f. Babyvak - zcela nové bez poškození. Cena houpadla 1490 Kč (původní cena 1990 Kč). Cena stojanu 2 490 Kč (původní cena 3399 Kč). Cena dohromady: 3 980 Kč.
    Hacka plus má upravený střih pro snazší manipulaci. Díky širší matraci je vnitřní prostor pro miminko větší a je tím zajištěno také pohodlnější vkládání miminka do hacky plus. Na vnější straně v prostoru hlavičky je výšivka s motivem květinky. Šňůrky na uzavírání hacky nahradily druky. Hacka plus má nosnost 15 kg. Hacka plus je vyrobena ze 100% bavlny. Do prostoru, ve kterém leží miminko se vkládá měkká matrace, která je vyplněna 100% mykanou ovčí vlnou. Vlna, kterou používáme je zpracována pouze mechanicky, bez použití chemických prostředků. Pružina je vyrobena z nerezové oceli, rozpěrka z jasanového dřeva.
    Stojan "Luna" - Volně stojící stojan na závěsná křesla či na houpadlo Hacka vyrobený z ocelových trubek ošetřených práškovou barvou. Výškově nastavitelný. Rozměry: cca 200-240 x 120 x 145 cm, Hmotnost: cca 24 kg, nosnost: cca 120 kg.

    Přebalovací komoda Beth

    Minimálně používaná krásná komoda s přebalovacím pultem bez poškození či skvrn. Barva přírodní, minimalistickým styl, moderní design, materiál: buk. Cena 6 500 Kč (původní cena 9 699 Kč). Přebalovací pult lze sundat a použít komodu jako samostatnou skříň se 4 šuplíky. Povrchová úprava vodou ředitelný, ekologický a zdravotně nezávadný lak, který splňuje přísné EN normy. Vnější rozměr 95 x 55 x 93 cm.

    Babyvak, vzor oranžovo červený

    Minimálně používaný, cca 2 měsíce, ve velmi dobrém stavu, bez poškození či skvrn. Cena 350 Kč (původní cena 720 Kč). S babyvakem můžete svoje miminko nosit od narození.Výborně maminkám poslouží už v porodnici. při absolvování různých vyšetření jej máte stále při sobě a dopřáváte mu tím od prvních chvil života pocit bezpečí a jistoty.. Stejně dobře bude babyvak sloužit Vám a vašemu miminku i po návratu z porodnice. když miminko nespí, můžete ho velmi pohodlně a bezpečně seznamovat s jeho okolím. Pokud miminko dostane v babyvaku hlad, můžete ho velmi pohodlně nakojit přímo v babyvaku. A když miminko po jídle v babyvaku usne?_ Nevadí! můžete ho i s babyvakem velmi pohodlně dát spinkat do postýlky, kočárku, zkrátka tam, kde je zvyklé.Babyvak využijete nejen pro novorozence, ale díky možnostem různého způsobu nošení i pro kojence a batolata. Babyvak umožňuje nošení kojenců a batolat prakticky od narození. Délka nošení není omezena věkem dítěte. Atestovaná nosnost Baby vaku je 50 kg (atest ITC a.s. Zlín 4124551).

    HANEKA
    HANEKA --- ---
    nebudete se někdo zbavovat novorozenecke vložky do erga? měla bych zájem.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Děkuju všem za tipy, některé ty tašky vypadají fakt hezky. A ty kapsičky na bok, to mě zaujalo. Sice teda originál od Liliputi je pekelně drahý, ale to bych mohla zvládnout i ušít :-)
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    INUSHKA:Ešte som dostala od nosnic tip na tieto tašky: http://www.isatky.cz/envirosax-ekologicke-tasky/slingsaxale, a jak píšu ostatní: popruh hodiť šejdrom cez naviazané dieťa. Páči sa mi na nich, že sú samy o sebe dosť ľahké, a dĺžku popruhu si jednoducho sama prisposobíš uzlom. Plus sú celkom šik:-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    tak hlásím že ledvinka i batůžek od Erga je s Manducou plně kompatibilní :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    RYBKA: vidíš, pod heslem kapsář mě hledat nenapadlo :-)
    jo, ušít by to taky šlo a je to určo dobrý nápad, ale přijde mi že špíš pro šátkařky, já doufám že pro mě bude použitelná ta ledvinka a batůžek od Erga, líbí se mi vize jednoduchého připnutí na nosítko prostě :-)
    INUSHKA: ještě jsem při brouzdání narazila na tzv. onbags http://www.fler.cz/zbozi/onbag-original-4260632

    jinak teda jako další vychytávka mi přijde boží tohle http://www.fler.cz/zbozi?ucat=258082
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RENNFRI: Tady levnější varianta z Fleru http://www.fler.cz/zbozi/kapsar-cervenobily-opuntikovana-2611241 :-) Asi by nebylo těžké ušít doma.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENNFRI: je to škoda, kámoška říkala, že zájem byl, ale když není zboží, tak jdou jinam a řeknou to dál.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MARKYSHA: holt každý tenhle obor neumí no a co si budeme povídat v práglu stejně vede v tomhle ohledu Brána k dětem, která už je zavedená v širokém povědomí podle mě takže menší krámky tam nemaj úplně ideální výchozí pozici :-) (nic proti bráně, je to můj oblíbený obchod, byť se nezdráhám nakupovat i jinde když to co chci najdu třeba levněj nebo tak)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENNFRI: jo to asi jo, ale kamarádka tam pracovala a říkala, že majitelka není moc obchodnice a je dost liknavá. Že třeba měli kurzy na látkové plenky, kde představili produkty, ale do obchodu už je neobjednala, takže přišli o zákazníky. Ona na to měla něco jako manažerku, chtěla ušetřit a dělat to sama a takhle to dopadlo.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MARKYSHA: jenom v Praze pokud jsem to pochopila dobře, v Ostravě a přes eshop by měli normálně fungovat dál
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    RYBKA: ta liliputi bokovka je vtipná, ale teda ta cena je pekelná
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENNFRI: Bavlnka končí, bohužel.
    INUSHKA: já občas holt hodila baťoh jak německý turista dopředu. Mně z tašky přes rameno bolely záda.
    INUSHKA: víš že jsem viděla psa s batůžkem?:-) Ale měl tam tenisáky a sušenky:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    TORUVIEL: Nosila jsem to taky tak. Když tam není nic těžkého, ničemu to nevadí - když jsem pak domů vláčela víc věcí, holt jsem si křivila záda a šoupla to na rameno.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    TORUVIEL: delala jsem to stejne. kdyz clovek nese jen par nezbytnosti, imo to nemuze diteti vadit. kdyz jsme ale jezdila na plavani a mela s sebou veci vic, nosila jsem bagl pres bricho, coz bylo docela nepohodlny, ale na cestovani mhd mi to zas az tak nevadilo, pac sem ten bagl casto odkladala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam