• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    KATIA: jo, to jo, na polštáři, ale i tak se asi moc předkláním, protože ten polštář není možná dost vycpaný. Měla jsem půjčený kojící polštář s takovými kuličkami uvnitř, ale ten se mi zase propadal, jak se ty kuličky sypaly, takže nic moc...

    No, nechci tady z toho dělat laktační poradnu, radši to zkonzultuju s nějakou laktační poradkyní. Ta by mohla poradit i proč mi občas dítě prs plive a vzteká se u toho, přitom má zjevně hlad.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GIMEL: zkoušíš v sedě podkládat? různé polštáře atp. moje dítě teda pilo rychle, než jsem naaranžovala polštář, tak bylo po akci, tak jsem na to prděla, ale pro záda bylo rozhodně lepší...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEBIEN: QUAACA: A jak teda kojíte? Já v sedě a docela mě z toho často bolí záda, protože dokáže pít i půl hodiny v kuse, ale na jinou polohu jsem nepřišla. V leže je to ještě horší, to mi mimino vždycky nalape tolik vzduchu, že se mi skoro pokaždé pobleje a to ne nějaké ublinknutí, ale proud jak z hasičské stříkačky :/
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SEBIEN: mě v sedě hrozně bolej záda. nenatrénovala jsem to ani s druhým dítětem
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUAACA: a nebo prostě máš dítě, co chce mít výhled... :-) a občas se pustit a rozhlédnout se :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    QUAACA: az na ten kloboucek mi to zni velmi povedome... v sede teda kojim, ale ze by to byla samozrejmost, to ne... ale snazim se to trenovat.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    to všechno ale funguje na způsobně sající mimina, ale ne když se vám co chvíli vyškubává zmítající se řvoun a navíc musíte nasazovat a přidržovat kojící klobouček.. :) pro mě je kojení na veřejnosti naprostá nouzovka, stejně to v sedě moc neumím.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LAURA: já nosila tílka se špagetovými ramínky. Ale kamarádka to vymyslela ještě líp, má takový krásný lehký poloprůsvitný šál, asi hedvábí - mimino se pak soustředí na pití, ale necítí se příliš zakryté, nikdo nic nevidí a vypadá to i elegantně :-) Ideální i do kavárny.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SEBIEN: jsem fakt pripad, dneska v hospode reprodukuju tuhle nasi debatu, o pul hodiny pozdeji kojim a kdyby me muz neupozornil, tak tam zas sedim vykozena :-).
    OXIS
    OXIS --- ---
    vy už to všechno znáte, ale kdybyste chtěly někomu ve zkratce vysvětlit, co s těmi nosítky.. :) http://www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10001659-adost-detska-nositka
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jo, ja si rikam, jak to udelat diskretne a pak obvykle po dokojebn zapomenu, ze mi leze koza a jeste tam tak chvili sedim, takze mne nic nepomuze :-)
    TULENI
    TULENI --- ---
    LAURA: me se nejvic osvedcilo nosit tilko a tricko...tricko vyhrnout, tilko stahnout..a myslim ze taky nic videt nebylo..
    LAURA
    LAURA --- ---
    Před nějakou dobou tady proběhla diskuze ohledně kojení na veřejnosti. Díky krásnému počasí už jsem si tu parádičku letos taky užila a přišla jsem na praktickou vychytávku pro matky, které to kojení na veřejnosti nechtějí mít moc veřejné - sundala jsem si bundu a vytvořila si z ní šikovnou clonu: nasadila jsem si ji obráceně, zády dopředu, ale jen jeden rukáv na tu ruku, kde mělo miminko hlavu, zbytek bundy jsem přehodila přes nás s tím, že tam šlo seshora (tj. z mého pohledu) krásně vidět, miminko tam nebylo utopené, ale jinak nikdo nic vidět nemohl. :) Snad to popisuju srozumitelně.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    TAPINA:
    RENNFRI:
    SPIRALOID:
    BARBARA0709: Diky za odpovedi.. zkusime tedy nacpavat co to jde.. Ma uz pres sest kilo teda, ale co jsem tak vyhledala obrazky, tak mi prijde ze tam stale sedi jak ma. Hrozne jsem ji chtela do satku, ale ac je nase mala neuveritelne kontaktni, tak satek (mozna jsem jen lama matka co ma levy obe ruce) i zavinovacka ji neuveritelne, az do hysterie stvou.. :(
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    YELENKA: V ofiko navode k Manduce som citala, ze vlozka sa ma pouzivat cca do 6 kg...ale urcite je to len orientacne.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    YELENKA: v zásadě je potřeba počkat až dítěti dorostou nožičky-kolena musí být ven z nosítka při správné M poloze.nosítko by nemělo sahat za kolena tedy přes lýtka, nemělo by do nožiček řezat a musí dítěti umožnit je mít pohodlně ohnuté. některé nosítka mají šířku panelu nastavitelnou, jiná ne.
    pak je samozřejmě potřeba přihlížet na sílu svalového tonusu-musí dobře držet hlavičku...
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    YELENKA: dokud má paty v nosítku a sedí jako žába tak výšku zadečku řešit nemusíš podle mě, jinak bych ale tu novorozeneckou vložku ještě chvíli používala - vesměs dokud ji tam nacpeš ;-) (já ji zrušila nějak kolem 3 měsíce když to už prostě nešlo, taky mám přerostlíka)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    YELENKA: To asi záleží na tom, co máš za nosítko. V Manduce například se novorozenecká vložka používá do doby, než má dítě dost dlouhé nohy na to, aby v poloze rozkročmo mohlo pohodlně sedět s pokrčenýma kolenama a ne viset jako gymnastka v provazu. Takže docela dlouho.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Takovej blbej dotaz, ale jak poznam ze uz do nositka nepotrebuju novorozeneckou vlozku? Nase mala je jeste mala, ale na svuj vek (8t) dost barokni a vytahla a prijde mi ze uz je tam takova dost vecpana, nicmene nevim jak je to s pateri a tak.. a pak jeste - uz se to tu tesilo, ale nejde mi to dohledat, tak pardon - ale jak je to spravne - zadecek ma bejt spravne ve spravnym tj.ergonomickym nositku nad kolenama nebo pod, kdyz tam sedi jak zaba? Diky
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SPAM přišlo mi mailem od kamarádky, v případě zájmu vám dám její mail

    Houpadlo "Hačka plus" & stojan "Luna"

    Nepoužívané houpadlo se stojanem od f. Babyvak - zcela nové bez poškození. Cena houpadla 1490 Kč (původní cena 1990 Kč). Cena stojanu 2 490 Kč (původní cena 3399 Kč). Cena dohromady: 3 980 Kč.
    Hacka plus má upravený střih pro snazší manipulaci. Díky širší matraci je vnitřní prostor pro miminko větší a je tím zajištěno také pohodlnější vkládání miminka do hacky plus. Na vnější straně v prostoru hlavičky je výšivka s motivem květinky. Šňůrky na uzavírání hacky nahradily druky. Hacka plus má nosnost 15 kg. Hacka plus je vyrobena ze 100% bavlny. Do prostoru, ve kterém leží miminko se vkládá měkká matrace, která je vyplněna 100% mykanou ovčí vlnou. Vlna, kterou používáme je zpracována pouze mechanicky, bez použití chemických prostředků. Pružina je vyrobena z nerezové oceli, rozpěrka z jasanového dřeva.
    Stojan "Luna" - Volně stojící stojan na závěsná křesla či na houpadlo Hacka vyrobený z ocelových trubek ošetřených práškovou barvou. Výškově nastavitelný. Rozměry: cca 200-240 x 120 x 145 cm, Hmotnost: cca 24 kg, nosnost: cca 120 kg.

    Přebalovací komoda Beth

    Minimálně používaná krásná komoda s přebalovacím pultem bez poškození či skvrn. Barva přírodní, minimalistickým styl, moderní design, materiál: buk. Cena 6 500 Kč (původní cena 9 699 Kč). Přebalovací pult lze sundat a použít komodu jako samostatnou skříň se 4 šuplíky. Povrchová úprava vodou ředitelný, ekologický a zdravotně nezávadný lak, který splňuje přísné EN normy. Vnější rozměr 95 x 55 x 93 cm.

    Babyvak, vzor oranžovo červený

    Minimálně používaný, cca 2 měsíce, ve velmi dobrém stavu, bez poškození či skvrn. Cena 350 Kč (původní cena 720 Kč). S babyvakem můžete svoje miminko nosit od narození.Výborně maminkám poslouží už v porodnici. při absolvování různých vyšetření jej máte stále při sobě a dopřáváte mu tím od prvních chvil života pocit bezpečí a jistoty.. Stejně dobře bude babyvak sloužit Vám a vašemu miminku i po návratu z porodnice. když miminko nespí, můžete ho velmi pohodlně a bezpečně seznamovat s jeho okolím. Pokud miminko dostane v babyvaku hlad, můžete ho velmi pohodlně nakojit přímo v babyvaku. A když miminko po jídle v babyvaku usne?_ Nevadí! můžete ho i s babyvakem velmi pohodlně dát spinkat do postýlky, kočárku, zkrátka tam, kde je zvyklé.Babyvak využijete nejen pro novorozence, ale díky možnostem různého způsobu nošení i pro kojence a batolata. Babyvak umožňuje nošení kojenců a batolat prakticky od narození. Délka nošení není omezena věkem dítěte. Atestovaná nosnost Baby vaku je 50 kg (atest ITC a.s. Zlín 4124551).

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam