• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIENNA: cyklosedačka je v pohodě...to je dobrovolná věc....ale autosedačka je jaksi nutná a co naše mladá dělala v autě, škoda vzpomínat :-(((
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MEDVED007: :-D Naše L.!!! Ta měla největší radost, když vylezla, že se už nemusí mačkat v děloze :-D Má ráda svůj prostor a čím byla starší tím jednoznačněji dávala najevo, že nošení jako dobrý, ale "vocamcaď pocamcaď".... Tj. na dobu určitou a ne moc často... :-)
    Známý nám bájili o své sedačce na kolo....a jak to jejich malá báječně zvládá a nevadí jí tam sedět celý den...když jsme ji viděli, tak jsme přesně věděli, že pro NÁŠ exemplář je krajně nevhodná... když došlo na ukazování přivázání nouhou, tak už jsme se fakt smáli... :-D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Ještě jsem nošení ocenila, když se narodila druhá dcera, protože ta starší měla nějaké utíkací období, prostě jí ruplo v kouli a někam se rozběhla a nebyla k zastavení. Utekla mi i z baráku na rušnou ulici, než jsem zamkla byt... S kočárkem bych ji honila těžko, nechat ho někde stát by se mi taky nechtělo. Takhle jsem ji mohla relativně v pohodě dostihnout :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já teda na kočárek do města nedám dopustit, i když jsem nosila a pořád nosím dost. Ale když vím, že se budu pohybovat jen po chodnících, tak ta výhoda, že nemusím nic táhnout (dokonce ani tašku a případný nákup) mi přijde příliš dobrá na to, abych se jí vzdávala.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GIMEL: kočárek jsem měla, ale starší dceru jsem do roka téměř výhradně nosila....nebyl s tím žádný problém....měla jsem s sebou dycky přebalovací podložku, když jsem jí potřebovala někam na chvíli odložit
    mladší ale prostě v šátku být nechtěla a v půl roce jsem to musela utnout úplně...ze šátku se soukala a nechtěla v něm za boha být ač jsem jí nosila od narození....ona obecně nesnáší pocit, že je svázaná a to odjakživa...
    čili ano, jde to, ale počítala bych s tím, že matka míní a dítě mění :-)))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SEBIEN: Takže nikoliv obsluha, ale zákaznice nahoře bez :-))
    BEBERA: Taky mě tu navnadily a už mi letí pro dítě první triko z mimibazaru, tak jsem zvědavá. Pro sebe bych taky chtěla, zatím vybírám.
    GIMEL: Na odložení kojence na trávu a přebalování třeba jsem používala třeba šátek, přebalovací podložku nebo něco takového. S karimatkou by se mi asi nechtělo tahat. Jo a odkládala jsem dítě do trávy i když jsem měla kočárek, však ono na to neumře .-) (kdybych se měla bát pokaždé, kdy se dcera vyplazila na trávu, že chytí klíště, tak bych se zcvokla...).
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIMEL: Tak s nepochopenim se setkame asi kazda,bohuzel.
    Ale kdyz se kouknes na historii,tak kocarek je tu opravdu velmi kratce a poznamky tipu,co ditko pocne a co jeho pohodli jsou proste zcestny:)
    Karimatka se moc hodi,na cesty kde jsem neresila vahu a misto byla super ovci kuze a jinak taky bud deka,karimatka a kdyz byla na podzim na ctyrech (bylo mokro a chladno )tak plastenka na zem.
    A mezi nami pro ditko je to mnohem inspirativnejsi a zivejsi nez stale stejna placata ,casto chladna podlozka kocarku:)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GIMEL: No, klíšťata rizikem jsou a budou... pražské trávníky jsou hrozné....ale nevidím souvislost mezi tímto a hodnocením tebe jako matky...

    Moje dítě nošení tolerovalo, když to bylo na omezenou dobu... takže pro nás kočárek nutnost (a mně to tak velmi vyhovovalo - že L. snese oboje)... Pokud ti vyhovuje šátek a nic víc nepotřebuješ, tak bych se v tom nehrabala a nechala to tak...
    Na tchýni se vykašli -její hlas je poradní...názor řekla, ty jsi ho zvážila...konec
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    GIMEL: nemyslím že jsi extrém, když jdu s Manducou míním to řešit obdobně jak teď bude už rozumně teplo (v zimě jsem prostě chodila na kratší vycházky a venku dítko nevyndávala)
    na tchýni kašli :-)))
    OXIS
    OXIS --- ---
    GIMEL: na druhý dítě si ten první kočár vůbec nepořídím, až golfky. Malýho jsem z 95% do půlroku nosila, pak trochu v kočáře (zvednutý záda), ale to ho prudilo a teď golfky a ty jsou boží! Vydrží tam mnohem déle neprudit! .)) V šátku se už dlouho nechce nosit, pokud nespí, jinak bych klidně nosila dál. Nic se neboj! Já teda ještě z toho kočáru měla po šátku takovej pocit, že mám dítě od sebe asi sto kilometrů :P, takže si myslím, že i kdyby sis ho pořídila, tak Ti bude většinu času překážet v chodbě.

    RYBKA: jo, se slzou v oku vzpomínám na dobu, kdy O. usnul ještě v průběhu uvazování :)))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIMEL: Naši příbuzní si celkem zvykli, jen prababička má pocit, že je malej hroznej chudáček, že mi pořád "funí do výstřihu" a nemůže se rozhlížet po světě :-) (Ono je mu 2,5 měsíce, jak ho dám do šátku, usne, proto se nerozhlíží.) :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIMEL: My jsme zvolili systém malý miminko v šátku (později v Ergu) a větší dítě, co už sedí (tak od 8 nebo 9 měsíců) střídavě i v golfkách. Zatím si to nemůžu vynachválit hlavně na cestování, mrňous je na břiše a mám volný ruce na starší děti. Jediný, kdy jsem zatím narazila na problém, bylo u zubaře, asi 4 týdny po porodu (akutně, nešlo to odkládat, nesehnala jsem doprovod), nakonec jsem si s sebou vezla autosedačku, kam jsem malýho na dobu ošetření odložila.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    BERENIKEE: já jsem si pro tyto účely (ležení do trávy) pořídila karimatku, kterou s sebou tahám (asi ji zkrátím) a když jsem to tuhle zmiňovala tchýni, vyposlechla jsem si hned, jak riskuju, že na ni vleze klíště, jak jsou pražský trávníky posraný vod psů a jak jsem za alternativku a nezodpovědnou matku... tak mě to napřed nakrklo, pak vystíhovalo a řeším, jestli jsem teda takový extrém nebo jestli je ten kočár ve skutečnosti přeci jen postradatelný. Mně ten šátek taky vyhovuje. Tak děkuju za uklidnění :)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIMEL: Od narození šátek a pak manducu(malá má skoro 15měsíců)a nebyl sebemenší problém.Neodkládala jsem ji buď vůbec a nebo si našla vhodné místo,či si to načasovala k vhodnému místu(přebalování)
    Nosila jsem sebou podložku a čtvercovku navíc ,v zimě v nejhorším pod podložku svůj kabát a v létě jsem nachystala ležení do trávy.
    Kojení a příkrmy byly vždy v náruči a ode mne většinou ani nechtěla.
    Myslím,ale ze pro spoustu matek je to o zvyku a pohodlí.Mně bylo pohodlnější toto;)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Můžu se zeptat matek, co šátkujou - máte někdo JENOM šátek? Tzn. bez kočáru? Zajímalo by mě, jestli to jde a jak řešíte situace, kdy dítě potřebuje ven (ať už z jakéhokoliv důvodu) a není jak a kam ho v tu chvíli bezpečně "odložit".
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: moc děkuju za tipy...
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Oni to, bohužel, ženou stále víc do sportovního vzhledu, takže je možné, že do všeho narvali růžové kontrastní prošívání a síťovinové kapsičky na klíče. Když si uděláš cestu do outletu za Prahu (google, zase mi vypadlo jméno vesnice), tak tam možná něco objevíš. A nebo se jako já zamiluješ do hedvábného úpletu - ten nehřeje tolik, ale vypadá naprosto skvěle a po pokožku je tím nejlepším kromě pouhého vzduchu. :-)
    Nejlepší je někde sehnat kombinaci 70 merino, 30 hedvábí, ale to se mi daří jen v sekáčích a na mmb. Často je to od Marks and Spenceru, takže když člověk nespěchá, může se dívat tam.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEBIEN: díky za informace
    ADD: díky, zkusím se podívat po nějakých vzhledově přijatelných legínách. Ty od Icebreakeru myslíš model Sprite? Ty teplejší - Oasis - mají na bocích dost viditelné švy, u těch Sprite těžko říct, na některých fotkách vypadají jak běžné legíny a někde ten šev typu "sportovní prádlo" je taky vidět...
    KACHNIK: skvěle, takže to funguje! Paráda...

    Jestli mi bude konečně teplo, přijdu vám sem poděkovat :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BEBERA: to vypada fakt dobre, napad jak resit sukne. Zkusenost nemam, ale taky by se mi takove reseni libilo.
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Já třeba letošní zimu odchodila v merino triku (jemnějším než běžné bavlněné, elegantně působícím, na tělo) a přes to halenku. V místnosti mi nebylo horko a na ven jsem si nemusela brát pod bundu svetr (což se hodí při složitém cestování, kdy je v dopravě horko a přitom člověk zvládne maximálně rozepnout bundu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam