• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LIDA_12: Moje kamarádka nosí 2,5letou dceru na zádech, termín má v květnu a zatím jí to nevadí. Pokud z toho nemáš žádné problémy a není ti to nepříjemné, můžeš nosit, dokud se to nezmění :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    LIDA_12: Nosila jsem mladého do doby, než to začalo břichu překážet fyzicky - tj. když se břicho vyklenulo ven a začalo zavazet (což bylo dost brzo). Dala bych na své pocity - pokud to nevadí tobě, nevadí to ani miminku (pokud teda nemáš nějaké krvácivé riziko nebo tak něco).
    TULENI
    TULENI --- ---
    LIDA_12: ve tretim tehotenstvi se mi stalo dokonce ze jsem mela syna na zadech v ergu, druhyho v brise (to jsem teda este nevedela ale uz to byla tak pulka tretiho mesice) a dceru na koni kdyz jsme bezeli na vlak do kopce a ona stavkovala :)
    TULENI
    TULENI --- ---
    LIDA_12: nosila jsem v druhym a tretim tehu docela casto na zadech v nositku a bez problemu, dokud to slo..:)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Ahoj, není tady náhodou nějaká těhotná nosící mamina? Dceři bude rok, má přes 10 kg a nosím ji opravdu ráda, ale teď jsem z toho trochu nervozní, jestli ji můžu nosit na nějaké delší vzdálenosti. Nevíte, jestli to ze začátku těhotensví vadí. Stejně ji doma zvednu 100x za den.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Zaujaly mě ty Pandy a Kibi, půjdu se na ně podívat do té Havanské. Bluebear už se nevyrábí, resp. Bluebear skončil rodičák a šla zase do práce a na šití má málo času (což je velká škoda).
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    IORETH: Ahoj, na nosenideti.cz som z roznych referenci vyrozuměla, že za kvalitní batolecí nosítka sa považujú Scaldino, Kibi, Panda, Bluevear. Ja mám podstatne menšie dieťa (9 mesiacov), takže osobnou skúsenosťou moc neprispejem, ale najprv som okrem šatky nosila v Manduce a tú som teraz vymenila za Kibi - myslím, že pre batole bude pohodlnejšie pretože sa dá prisposobiť šírka toho panelu medzi nožičkami.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MEDVED007: jo, prijemny je to moc, to jsem byla taky mile prekvapena. A ted to furt nashazuju muzovi, jak je to super, tak uz vypada, ze se tesi, az to taky zkusi (bud chodi domu pozde nebo ted o vikendu na nej neco vlezlo, tak se trochu stranil, jinak tomu nic nebrani).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SEBIEN: já začala nosit z praktických důvodů a nakonec jsem byla překvapená, jak je mi to příjemné a milé....furt říkám, že to je jedna z mála pozitivních věcí na rodičovství s úplně mrňavým miminem :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jj, a u cestování pražskou MHD třeba i moje máma a mužova prababička uznaly, že je to šikovný a přestaly mi to vymlouvat.

    (a popravdě, on to byl vlastně i jeden z těch hlavních důvodů, proč jsem šátek chtěla, o psychologických výhodách nošení jsem uvažovala až v druhé řadě)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: přesně....bydlet na "venkově" nebo prostě někde, kde převážně chodím pěšky a není problém s kočárkem, tak ho taky využívám....když ale bydlíme v praze a navrch blbě u stanice metra, která nemá bezbariérový přístup, ale naopak tři dlouhá ramena pevných schodů, no tak to si člověk sakra rozmyslí jak bude cestovat :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IBERIA: já zas mám kamarádku, které dítě děsně řvalo v kočárku a nikdy nezkusila nosit. podle mě je samo ideál, když fungují obě varianty a člověk fakt může využívat výhody obou (já bych třeba určitě víc nosila být ve větším městě a muset jezdit MHD... ), ale hlavní je pohoda dítěte. a když řve, tak bych prostě zkoušela další možnosti...
    IORETH
    IORETH --- ---
    IBERIA: Díky :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IORETH: radeji predem zavolej. A pani majitelka je moc mila a poucena.
    IORETH
    IORETH --- ---
    IBERIA: Díky, zkusím tam zajít.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IORETH: mam bluebear pro triletou a sedi dobre. Jine jsem nezkousela, ale vyber meli v Praze v ditevsatku v Havanske.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Máte někdo konkrétní zkušenost s nějakým nosítkem pro starší děti?
    Mladé bude dva a půl a mám pocit, že ergo už jí není moc pohodlné..
    IORETH
    IORETH --- ---
    GIMEL: Odnosila jsem obě děti, z toho mladší viděla poprvé až golfky. Když jsem potřebovala mimino vyndat, vždycky se našlo nějaké místo, kam ho položit, nepamatuju si, že bych s tím měla nějaký problém...

    S mladší byla situace "jednodušší" v tom, že nějaký čas po narození byla ona v šátku a starší v golfkách. Takže když jsem potřebovala třeba přebalit, vypudila jsem na chvíli staršího. Uvozovky proto, že nakládat do autobusu golfky s dvouleťákem (ideálně plné nákupu) a mít přitom na břiše dítě, které nechcete vzbudit, patří k těm zajímavějšm fyzickým výkonům, které musí matky nosičky občas provádět :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: a to ještě nemluvím o adrenalínových situacích cestování v MHD s kočárkem a tříleťačkou - jednou jsem vyndala kočárek a starší mi řidič skoro zavřel (tím netvrdím, že je to jeho chyba), podruhé jsem vyndala prvně starší a trnula, že jí na ostrůvku někdo shodí do silnice...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    dalsi zkusenost: mam-li si jit nekam s nekym sednout, radeji volim kocar, ve kterem spise vydrzi lezet, i kdyz se nechodi, ze satku neni vzdy kam vhodne polozit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam