• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ZEGA: Kupovala jsem je tady http://www.detskeboticky.net/
    Jsou to obyč Bafedo plátěnky.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    DALEEN: můžete mi pls dat tipy na obchody s dětskou obuvi kde maj botky kolem 3kil? (siroka spicka.mekka podrazka)
    dekuju
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BEBERA: Nevím nevím, koupila jsem dítěti plátěné tenisky za 320,- s širokou špičkou a vážně měkoučkou podrážkou. Na fakt bosé chození má kožené capáčky Dadoos. Mimochodem, Dadoosky jsem si pořídila pro sebe a jsou vážně bezvadné.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: Jinak mě ještě napadá, že v prodejně vivobarefoot říkali něco o plánovaném bazárku dětské vivo obuvi (někdy letos, neupřesnili), prý dají vědět, asi na jejich facebooku. Tak leda tam by možná byla možnost sehnat nějaké zachovalejší vivo levněji.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: super, dík, takže letos i ušetřím na 2 párech sandálů po 750 :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: "Bosé" boty pro dítě kupuju všude možně, třeba i v sekáči. Hledám širokou špičku, ohebnou a tenkou podrážku, bez podpatku, nekotníčkové, bez vložky na podporu klenby (případně s ní, ale pak ji "vyoperuju"), dostatečně široké. Na jiné parametry (ještě krom estetických) nehledím. Je to o náhodě, ale dá se takhle najít bezva bota i u značky, kde by to člověk nečekal (měla jsem už takhle dobré boty pro dceru od značek Primigi, Fare a taky nějaké bezejmenné).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mám dotaz k bosým botám u dětí. Byla jsem se v obchodě podívat na vivobarefoot a překvapilo mě, že měly míň ohebné podrážky než boty pro dospělé. V zásadě jsem nedokázala odhalit, co je na nich vlastně "bosého" a čím se liší od podobných kožených bot s pružnou podešví za 500... Dnes jsem v obchodě s normální obuví narazila ještě na dětské pláťáky s úplně měkkou podrážkou, srovnatelné s podrážkou dospělých bosých bot, a se širokou stopou, bratru za 250 Kč. Je tam ještě nějaká jiná výhoda značkových bosých bot, kterou na první pohled nevidím?
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    btw. holky nechystáte se náhodou některá prodávat ring sling? pokud třeba ano prosím o info do pošty ;-)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Taky mam troje vivobarefoot. Jine jsem nezkousela.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    INUSHKA: ok, dík, tak to je ani nebudu zkoušet objednávat, mám širokou tlapu :-)
    LUCYA: omrknu
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    RENNFRI: ja mam jedny vivobarefoot a jedny vibramfivefingers. Jinak o bosych botach je tu klub...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    RENNFRI: Já mám Vivo, už 3 modely (kožené golfové tenisky, baleriny a plátěné tenisky) a se všema jsem spokojená. Dámský model od Merrelu jsem zkoušela v obchodě a na to že mají být barefoot mi přišly strašně úzké a pod patou tvrdé.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    INUSHKA: holky do jakých jste šly? má smysl Merell barefoot nebo mám raděj rovnou zainvestovat do vivobarefoot?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SHARIE: Já si první barefoot boty koupila před čtvrt rokem, jiné od té doby skoro nenosím a když výjimečně musím nebo chci (přecejenom jsou místa a příležitosti, kam považuju třeba lodičky za společensky nutné), mám pocit, jako by mi nohy "osleply", jako bych v nich ztratila veškerý cit. Tuhle jsem potřebovala rychle vytáhnout před dům popelnici, protože muž na to zapomněl a popeláři už byli skoro u nás, tak jsem v předsíni nazula první pantofle, co jsem našla (ortopedické, co jsem dřív měla na doma), a na schodě před brankou jsem sebou sekla. Až si říkám, jestli to naopak nepřeháním a jestli není trochu chyba úplně si odvyknout na chůzi v normálních botách. Nejvíc mě překvapilo, že to šlo tak rychle, a to jsem předtím léta nosila do práce podpatky.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Ona chuze naboso pro dospele je asi taky o zvyku. Co nosim na ven bose boty, tak doma nesnesu jakekoliv backory (mame stare drevene podlahy) a celkove i ven chodim bosa vic a vic. Hlavne uz nesnesu normalni boty. Pripadaji mi male, tezke a uzke...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Ono to těm dětem opravdu nevadí, že chodí po rovném. To že my dospěláci často už po rovném bez podpory klenby nemůžeme chodit, to je jiná. Ale dítě to dostatečně vykompenzuje, pokud mu bude dána příležitost a bude mít dobrou obuv na ven. A pak přijde školní docházka a x prosezených let... Škoda, že se u nás ve školách nesedí na zemi.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Sice tedy souhlasím s bosochodectvím a sama chodím doma bosky (a občas i venku), ale nic se nemá přehánět. Abych si doma strkala větve pod koberec, to mi přijde ujeté. Rok a půl staré dítě chodí doma bosky nebo v kožených capáčcích (Dadoos), na ven pak má normální botky s pevnou patou. Pokud je sucho, běhá po zahradě v Dadooskách. Vzhledem k tomu, že pořád někde leze nebojím se, že by mu domácí rovné lino nějak uškodilo.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    INUSHKA: My teď byli u fyzioterapeutky se skoro 5letou dcerou, protože dost vtáčí špičky dovnitř (a občas si o ně zakopává), fyzioterapeutka na ní nenašla nic, co by bylo v nepořádku, prý to dělávají děti, co mají velkou nohu (což dcera má), doporučila chůzi naboso venku i doma, co nejvíc, aby to chodidlo pracovalo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    YMLADRIS: Já když sleduje Malvínu, tak mám hlavně dojem, že vyloženě chůzí po té plouvoucí podlaze tráví indoma menšinu času. Při hraní často leze po kolenou, různě se válí po zemi, šplhá po nábytku, staví se na špičky, chodí tam a zpátky po schodech a balancuje na neuvěřitelných místech (třeba na převrácené míse). To jsou podle mě všechno činnosti, při kterých se noha trénuje až až a pevné boty by při nich vyloženě překážely. A i venku si schválně vybírá různé "krkolomné" trasy, šlape na kameny, kývající se dlaždice, kanály, obrubníky, na jinak rovnom chodníku neomylně zahne a zamíří k jedinému výmolu široko daleko... Já věřím, že ty děti jsou opravdu od přírody "naprogramované" správně a často dělají samy od sebe věci, které je rozvíjí, stačí jim v tom nebránit.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    případně se dají zaúkolovat tchýně s pletacíma jehlicema. Ta moje mi pořád cpe nějaké domavyrobené ponožky a ťapky, tak se to konečně zužitkuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam