• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MORPED
    MORPED --- ---
    me to nevadilo,aspon jsem se nebala,ze to mimino pustim....vetsi plenka=vetsi zadek=dobra drzitelnost uzlicku.
    Davala jsem novorozenecky sklad a do toho jen vkladacku a to je mensi zadek,driv se to prochcije,ale to neva.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Já bodyčka jednak mezi nohama nezapínám a jednak Alence dávám větší velikost všeho, momentálně vel. 74 ve 4,5 m :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jsem si na tu velikost uz zvykla, body mam proste na doma s latkovou vetsi, a na ven a noc s jednorazovou mensi obleceni, takze nakonec vsechno poradne unosi :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    Pokud se přebaluje často a miminko moc nečůrá, nebo pokud se zkouší bezplenkovka, dá se na úplně malé jedince použít samotná silnější vkládačka. Ta ale nemá šanci pojmout stolici, jak jsme ověřili v praxi :)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    ALI_EN: jj ta velikost mi taky vadi, treba za par let nekdo jeste upgraduje tu velikost, treba to uz nejde, asi by to zase nesalo nebo by tam musela byt chemie, ale je to proste neporovnatelny s jednorazovejma hm....i obleceni na tritydenniho musim davat vetsi, krasne uzke polodupacky a zavinovaci bodycka z HM vel. 56 mu jsou jen s jednorazovkou, jinak nemam sanci..:))))
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    taky nejvic pojedu latkovky, protoze se tak nejak snaxime o bezplenkovku, tudiz ho svlikam kazdou chvili na nocnik a kdyz si mezitim neco do pleny posle, coz je dost casto, hned menime. na nocni pleny mam pak vlnaky, ale ty pleny samy o sobe jsou neskutecny monstra
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ALI_EN: taky mi to vadilo. Začala jsem látkovat asi ve 4 týdnech a dávala jsem jednu čvercovku na osminy do vlňáků a přebalovala snad 15x denně, pokaždé, když byla plínka mokrá a kontrolovala jsem ji skoro pořád. Po pár týdnech už mi to přišlo normální, že má obrovský zadek a mimino nejevilo známky, že by mu to nějak vadilo oproti pemprskám.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ALI_EN: Já jsem přesně z tohohle důvodu začala látkovky používat až asi v půl roce, když se dítě pomalu začalo stavět a vůbec víc pohynovat. Dokud jenom leželo, bylo mi to proti srsti, mu tak "podkládat" zadek. Na noc používáme celou dobu jednorázové.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    ALI_EN: látkovky jsem dávala jen na den a měla jsem ho v péřový zavině setřepané k hlavě případně na jinak šikmým takže se to srovnalo (a nedávala jsem extra tlusté plíny)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    poridila jsem plenovy kalhotky na noc plus nejaky svrchnaky. jenze kdyz do toho vseho malyho zabalim, ma prdel jak mravenec a v leze na zadech ma zadek o dost vejs nez hlavu. vypada to hrozne. pouzivate nekdo? jak to delate?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Tak manduca tri tydny po cisari super, jsem vysoka, takze stejne to mam dost nad jizvou, naopak mi to dela dobre, jak mi to zpevni bricho, delohu...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SOLEI: a nepíše se to v té její knize? Vychováváme děti a rosteme s nimi je ke stažení na ulož.to
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SOLEI: :) mozna za par let az mimino bude na gymplu, driv to nevidim
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    YMLADRIS: nechtěla bys to rovnou prekladat? Takhle je to některým lidem k ničemu.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    TAPINA: Tak samozřejmě, že mě baví pečovat a starat se o své tělo, dbát na to, aby vydrželo co nejdýl a předcházet možným komplikacím v budoucnu od inkontinence až po kýly a bůhvíco ještě, které by mohly vyústit v operační zákrok. Co je na tom tak překvapivého? Tebe zas baví na to kašlat no, tak si každá pojedem to svoje a budem obě spokojené.
    IORETH
    IORETH --- ---
    TAPINA: Mám více než jednu zkušenost s tím, jak se na mém těle hojí jizvy po ranách bez následné péče a těch s následnou péčí. Nechci zobecňovat moc do široka, ale je to SAKRA poznat. A to hojím mírně podprůměrně.
    Plus perlička, v prvním těhotenství jsem poctivě mazala břicho a s porodem jsem s mazáním skončila. Za týden po porodu se mi udělaly takové strie, že vydržely být fialové skoro až do dalšího těhotenství.
    Za sebe doporučuju mazat, minimálně se tím nic nezkazí.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TAPINA: coz ale nevysvetluje, ze nekomu jinymu se nehoji...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Když mně se ale opravdu všechny samy zahojily, a že jich mám podstatně víc, než tu jednu po císaři.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: Hele, moje setra je fyzioterapeutka a celé rodině nám vtlouká do hlavy, že o jakoukoliv jizvu je potřeba se starat. A nadává na to, že lékaři to zanedbávají, po operacích pacienty neinformují a nedávají doporučení na fyzioterapii, protože si přesně jako ty myslí, že jizva se přece zahojí sama. Fakt si nemyslím, že by jim na té fakultě tvrdili nesmysly a učili je něco, co nemá reálný smysl.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ty dva mínuskáře, co si myslí, že si lze rozmasírovat dělohu od močáku, bych prosila o praktickou demonstraci :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam