• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    OXIS: a to mně se zase "nosnice" líbí. Je to hezká ironie, schopnost zasmát se sám sobě, že nás ženský maj za slípky :)). A komínkářky mě taky dostávaj. Člověk tomu dokáže docela dobře propadnout, když vidí tu nádheru...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    OXIS: jo, ja se pro rychle zorientovani se mezi satky na chvili pridala do fb skupiny o noseni deti a teda, to je masakr... nosnice, co snasej zlato a za nej stavi "kominky" (ze satku...)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    OXIS: Za to já nemůžu, taky se mi to moc nelíbí, ale když to tak nazvali, tak jim to nebudu přejmenovávat.
    OXIS
    OXIS --- ---
    Prosím, ať se matkám, které nosí, neříká nosnice!! si připadám, jak slepice, co má snášet vejce... .)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nemám s tím nic společného, jen jsem na to náhodou narazila na FB a uvažuju o účasti. Tak sdílím pro případ, že by to někoho zaujalo:
    Brněnský pochod nosnic a nosníků
    OXIS
    OXIS --- ---
    LYDI: hele, sporadicky ještě do roka (12 kg), nosila bych ještě (pořád teda spíš nárazově), ale teď jsem šátek půjčila, tak nic. Ale musím říct, že mi nošení chybí moc, pořád se teď nemůžu dosyta naňuchňat.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LYDI: já jsem nosila v šátku na břiše do nějakých devíti, deseti měsíců, pak to chvíli nějak nebylo potřeba, a pak jsme to jednou zkusili asi v roce a čtvrt - no ne že by to nešlo, ale už to nebylo ani jednomu moc pohodlné. a vázat na záda mě nebavilo a on tam nechtěl moc být , tak jsme se na to vykašlali a pořídili na záda krosnu, kterou naopak miloval
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LYDI: taky se snažím jít spíš do dřepu, ale někdy na to nestihnu ani pomyslet a ohnu se. Dítě mám devítikilový a už se těším až ho hodím na záda. Zatím nesedí, tak nevim, jestli by to vůbec šlo.

    Co se týče mejch zad, je lepší mít dítě spíš na hrudníku nebo na břiše? U pasu ho neumim tak pevně utáhnout, ale zase mi přijde lehčí..
    LYDI
    LYDI --- ---
    KOTENCE: tak co se tyce predklonu tak bych stejne byla radsi kdybych "sla do koleno" jako v tehotenstvi - prece jen je to dost zdravejsi pro zada (:
    co vim, tak vasim miminum je min nez mymu ne... tak mi kdyztak dej vedet, jak dlouho svoje nosis v satku na brise (;
    jinak muj chlap se po zacatecnim nadavanim naucil s satkem a je s nim taky spokojenejsi nez s nositkem ... jako jinak pokud mi nekdo nauci si to dobre vazat na zadech tak klido satek ale sem si mj rikala, jestli proste na to nemam male zada a ze proto to porad nejde.. nevim..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MAKU: LYDI: Já mám ten šátek radši i kvůli tomu, že se nemusim tolik hlídat v předklonu, když chytám psa nebo tak něco. Manducu jsem koupila levně od kamarádky a nosí v ní hlavně muž. Ten je velikej a je mu pohodlná, zato šátek se mu nechce ani vyzkoušet :-)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Prosím, můžete doporučit v Praze dětského psychologa/psycholožku pro tříletého? Díky moc
    IORETH
    IORETH --- ---
    LYDI: Já jsem taky hodně malá (nevím přesně, ale tak nějak podobně jako ty) a ergo mi sedí bez problému (pravda, nemám útlý pas:).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LYDI: Já měřím asi 158 cm a Manduca mi taky nesedla. Vybrala jsem nakonec Kibi. Je to hodně individuální a chce to fakt vyzkoušet.
    MAKU
    MAKU --- ---
    KOTENCE: SEBIEN: Mně třeba Manduca taky dřela, ale Ergo bylo ok a později BlueBear taky ok (mám 162 cm). Jiným zas lépe sedí Manduca než Ergo, chce to vyzkoušet.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    resila bych to v pujcovne nositek vyzkousenim. imo zalezi i na tlousce matky sirce zad atd
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LYDI: chápu, já teď z těhle důvodů prakticky nenosím.
    LYDI
    LYDI --- ---
    KOTENCE:
    SEBIEN: tak ja zatim furt nosim v satku a presne zatim se mi to nejvic libi. jenze uz ma zhruba 9 kg a neumim to moc vazat na zadech proto sem zacala premyslet o nositku.. na to bricho uz zacina byt fakt docela velka (:
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LYDI: mně je taky šátek pohodlnější a to ani nejsem malá. U Manducy mě dřou ty popruhy, ale šátek můžu mít i na holý tělo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LYDI: já mám 151 a šla jsem právě proto rovnou do šátku, ani jsem nosítka nezkoušela. Později jsem zkusila Manducu, ne ideální a asi by to jakž takž šlo, a počítám, že podobně by to bylo i s jinejma nosítkama.
    LYDI
    LYDI --- ---
    jsem vysoka asi 155 cm. doma po brachovi jsou nejake nositka ale zdal se mi, ze ani jeden se mi nehodi velikostne. mate tipy na dobre nositka pro tak male lidi? diky
    HANABI
    HANABI --- ---
    REONA: Pocitaji se satky, nositka, ring slingy a cokoli jineho, idealne ergonomickeho.
    HANABI
    HANABI --- ---
    Event je v ramci skupiny, takze, kdo ve skupine neni, neuvidi ho. Chystaji se nejake plakatky, az budou, tak je tu muzem vyvesit.
    KATIA
    KATIA --- ---
    REONA: Milovice nejsou Nymburk, je tam ten park, ale to je podle mě zábava spíš pro větší děti. Jinak Nymburk je hezké místo na výlet s kočárem - na brusle a nebo pak na kolo ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam