• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LIDA_12: já jsem nosila rovnou vertikálně, byla jsem na kurzu, nic jinýho mě ani neučili. Nosila jsem tak od měsíce, se zajištěnou hlavičkou teda, samozřejmě
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LIDA_12: ne, chvili jsem bojovala s tou kolibkou, ale priste budu nosit rovnou vertikalne.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    KOTENCE: A nosila jsi teda hned vertikálně?
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    OXIS: No právě že mi přijde, že se tam to mimino většinou dusí. Jsem z toho nervozní a nemůžu se rozhodnout, co je teda vlastně správně.
    OXIS
    OXIS --- ---
    LIDA_12: moje dvě známé, lektorky vázání, kolíbku odmítají, často v ní dítě není dost pevně a často hlavička padá na hrudníček a to se mu špatně dýchá, doporučují vertikál klidně hned od narození. Tak to jen, abys neměla pocit, že jsi přišla o něco zásadního.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LIDA_12: já nosila kříž s kapsou a do jedné z těch kapes jsem nacpala dítě jako do kolíbky a tím druhým šikmým pruhem dítě přetáhla a navrch ten vodorovný.....drží to sakra pevně a na chození venku je to ideální....daleko lepší než všechny kolíbkové úvazy, které se vesměs všechny nešikovně bimbají :-(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LIDA_12: hezky videa ma na YT vonzino1, vsechno mozny vcetne kolibek. Ale mne se ta kolibka moc neosvedcila, je mnohem tezsi tam uvazat to dite spravne, aby se nebortilo do strany, a nasi maly se tam ani moc nelibilo.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Díky za rady. Svoji bundu nezapnu, ale ten fusak je určitě teplejší. Zrovna jsem na netu začala studovat úvazy elastických šátků. U pvní jsem to neřešila, měla špatné kyčle, tak jsem rovnou nosila vertikálně, ale teď bych chtěla zkusit kolíbku. Doporučíte, který úvaz je podle vás nejlepší? Případně rovnou poprosím o odkaz na video nebo návod.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LIDA_12: Ono je ještě malinké a z toho šátku mu nic moc nečouhá, chrání ho hodně šátek a hřeješ ho ty, dala bych mikinku přes domácí oblečení (předpokládám body s dlouhým rukávem a nějaké tepláčky/polodupačky), jestli se ti nevejde zapnout pod mikinu/bundu, dala bych přes šátek tu zateplovací kapsu. V tý "zimě", co je letos, by to mělo v pohodě stačit.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LIDA_12: ja davala domaci obleceni, mikinu a bundu jsem zapla pres obe.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LIDA_12: osobně nevím, jak je teplý ten fusak, ale já děti nechávala v tom, v čem byly doma a na to jsem jim natáhla fleesovou kombinézu....takovou prostě slabší ale celotělovou, aby se to nehrnulo....tak byly zalezlé v šátku, novorozenci i s hlavou a já je měla i s šátkem pod zapnutou bundou....nosila jsem manželovo :-) v teplejších místech ala MHD jsem bundu prostě rozepnula....
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Co mám prosím obléct 3týdennímu novorozenci do šátku? Nemám nosící bundu, jen ten zimní "fusak" na nosítko.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LAURA: presne :) dik za tip
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LAURA: A co jsem koukala, uz se delaji tasky i docela pekne. Tak treba nekdy vyuziju. Jestli bude nejaky druhy, chtela bych nepouzivat kocar, hrozne me stval ve meste, zvlast hluboka korba
    LAURA
    LAURA --- ---
    LISTICKA: ta taska ma daleko vetsi kapacitu (nacpala jsem tam vzdycky velky nakup na cely tyden), nehlede na to, ze rozhodne nezabere tolik mista jako kocar, coz ali_en resi kvuli malemu vytahu ;)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LAURA: nebo si vzít nosítko a kočár a do kočáru dát nákup :-) to jsem občas dělala já.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LAURA: To neni spatny napad!
    LAURA
    LAURA --- ---
    ALI_EN: nakupy s nositkem resim ikea taskou s koleckama..
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Petice proti represivnímu přístupu státu v otázce očkování | e-petice.cz
    http://e-petice.cz/petitions/petice-proti-represivnimu-pristupu-statu-v-otazce-ockovani.html
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: to je druhá stránka věci, nebo když člověk musí hodně dopravou atp., já jak chodím většinou pěšky, tak mi to přijde dobrý, na zádech už bych asi neunesla ani dítě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam