• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ADD: Jen podotknu, ze clovek, ktery neni zvykly, jen tak z fleku 20 kg krosnu neunese a nemuze s tim chodit cely den. Nemyslim prenaseni par metru. Musi se k tomu dopracovat treninkem. Odnasi to klenba na nohou. Takze jestli dotycna odvykla a dite ma bezmala 20 kg samo o sobe, volila bych reseni, co bude samo o sobe vazit co nejmene. Ty jsi trenovana, coz je pak jiny sport
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: a co teprve "rostoucí" záda na dětských krosnách. super věc, ale nazkoušet to, když nevíš, jestli ti prvňáček poroste rovnoměrně, nebo bude mít v jistých fázích krátké tělo a dlouhé končetiny jako pavouček...
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Stejně jako u normálního batohu. Taky jsem si jedno léto půjčovala na každou akci od nějakého kamaráda batoh a testovala, co je nejlepší. Naštěstí se mezitím rozšířily batohy s "ženskými zády", což mě zachránilo. :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: říkám furt, je to nutný vyzkoušet na konkrétní záda. u nás vyhrála Salewa, Deuter neseděl ani jednomu.
    ADD
    ADD --- ---
    KATIA: Může to být i konkrétní krosnou. Já si v Hudy půjčila vychvalovaného Deutera III a odjela s ním na víkend. Regulerně se mi z toho dělalo zle, jak to nesedělo a bylo to tím pádem těžký. Manželovi vyhovoval bez potíží. Tak jsem si pak na místní doporučení koupila Nikko, které jsem následně používala pořád snad víc než rok - je, tuším, japonské, takže víc odpovídá zádům nosiče 163/53, zatímco Deuter je pro evropskýho chlapa 185/90. :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ADD: výhody krosny jasně vidím, ale pro mě prostě neunesitelné a ve stejné fázi jsem beco klidně dala.
    ADD
    ADD --- ---
    KATIA: My zase nenasli nositko, ktere ma tak dobrej bederak a za me dobre serizene popruhy delaji vic nez par kilo rozdilu. Navic je v krosne dite pohybove svobodnejsi a mnohem lepe chranene. I jako padesatikilova jsem do metra radsi chodila s dvema detmi v kombinaci manduca na brise + krosna na zadech, protoze jsem byla sobestacna a deti dokazala ohlidat. (Kdyz teda mladsi bylo mikro, kombinaci trileteho a ctyrleteho unese s obtizemi jen manzel. :-)))
    KATIA
    KATIA --- ---
    ADD: někdo unese... já mám 50 kilo, 20ti kilový batoh neunesu ani v krizi. krosnu jsme měli jednou půjčenou a fakt nedávám, beco na zádech šlo, teď už jsem to ale dlouho nezkoušela, jestli by to ještě dalo, ale nosnost to každopádně má asi do 20 kg. možná výhoda, že v becu je mezi tebou a dítětem ještě látka...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Pro vetsi ditko bych byla pro KiBi. Kamaradka ho ma a prijde mi lehounke. Nebo mozna jeste Tula Toddler
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    PIDALA: Bluebear dělá dva druhy nosítek, pro miminka a pro batolata, to mám vyzkoušené, vřele doporučuji.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    kamarad ted resi, ze v thajsku se jim dite hodne potilo v nositku.. chce to pocitat i s touhle moznosti. me stacily lonsky horka a malej byl prehratej i v praze
    ADD
    ADD --- ---
    PIDALA: Beco, co jsem si zkoušela, bylo max. do roka. Manduca šla ještě na tříleté dítě v pohodě použít.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PIDALA: Pro větší dítě zkuste kouknout taky na Kibi, je opravdu hodně rostoucí.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PIDALA: Beco je skvele, jen pro vetsi dite doporucuju poridit rozsireni na nahy od Tula.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Základní problém je, že budeme mít krosny na zádech. Takže krosnu s dítětem nějak nebude kam dát. S plnou polní, bude nejspíš jen přesun tam a pak zase zpět, takže si říkám, že to nosítko by mohla být ideální varianta. našla jsem ještě tahle nosítka http://www.outdoorkids.cz/?572,nositko-tula-toddler, která jsou až do 22kg. máte s nimi někdo zkušenosti? Případně zvažuji Beco Butterfly II, nebo Manducu. Já nosila v Ergu a to má prostě už příliš krátká záda.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: S dítětem tam většinou máme foťák, pití, jídlo, náhradní oblečení, takže to určitě přes dvacet kilo má. Co už muž nedával byla 20kg+ krosna na zádech a 15 kg druhý dítě v Manduce na břiše. :-) Doufáme, že letos už na podobný krizovky nedojde. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    TORUVIEL: Je to stejné jako velký batoh, v kterém uneseš bez obtíží přes dvacet kilo mnoho dní. Musíš mít dobře nastavený bederák a všechny ostatní popruhy. Máme Deuter III a Nikko a obě krosny jsou v pohodě.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Ale jak je pohodlné nosit tak těžké dítě v krosně? Možná jsme měli nějakou blbou, ale loni nám v krosně 15kg dcera solidně urvala ramena...a seštelovat/nastavit popruhy nijak líp nešlo, prostě jak to dítě je dál od nosiče, tak to je prostě obtížnější...ale třeba mi něco uniklo, to nevylučuju...nebo krosna byla blbá...(normálně nemám problém nosit těžkou krosnu, ale tu nosící sem nedávala...). Osobně mi víc vyhovuje to batolecí nosítko, doteď ho beru na delší výlety (dítě 16kg).
    ADD
    ADD --- ---
    PIDALA: My nosíme v krosně, ale s tou to nebude tak pohodlné letadlem. Zase je v ní dítě chráněné před nárazy, i spící dítě jde odložit na zem a vejde se tam výbava na celý den.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PIDALA: o nosítkách nevím, ale my nosili děti v tomhle věku na zádech v šátku....akorát nevýhoda byla, že já se to teda nikdy nenaučila vázat samostatně nějak inteligentně....ve dvou bez problémů....výhoda byla, že když nebyl šátek třeba, tak se strčil do batohu a nemuselo se furt tahat nosítko, používali jsme ho i jako deku na sezení/přikrytí atd....prostě taková šikovná víceúčelová věc.....
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    PIDALA: Dělají se i nosítka pro batolata, třeba http://www.bluebear.cz/
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Potřebuji radu.
    Jedeme s dcerou na pár měsíců do Afriky a přemýšlím, že ji budu muset zase v něčem občas nosit. Bude jí tou dobou 2,5 roku. Ještě nedávno, jsem ji dávala do nosítka, ale už je jí malé. Je jí docela kousek, teď jsou jí dva a čtvrt a měří 92cm, váží něco mezi 17-18kg.
    V čem je nejlepší nosit takhle velké dítě? Skoro si říkám, že by byl nejlepší šátek, ale nikdy jsme ho neměly.
    Nebo se dělají na takhle velké děti ještě i nosítka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam