• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Na zádech se dá nosit v šátku už od miminka pokud mu zajistíš šátkem i hlavičku, jinak nosím v šátku od 5 měsíců na zádech...dítě tam je podsazené stejně jako na břiše-zadeček níž, kolínka výš....A o to jde...Nemusí umět sedět... Jinak s ring slingem zkušenost nemáma vážu batoh a double hammok.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MALA_MISIA: ty jo... ja nevim... starsi urcite ne a mladsi myslim jeste nesedel, ale pevny byl dost... tak uz vim, nesedel, nelezl, plazil se a delal letadlo... tady je mu pul roku https://lh6.googleusercontent.com/...o/VAI-U8XKmtI/AAAAAAAAKXw/2_qPv90PiYE/w441-h665-no/DSC_0375.JPG
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Podle mě je to proto, že na zádech je dítě přeci jen v trošku jiné pozici než na břiše. Musí samo držet hlavu a záda, což právě zajišťuje to sezení. Na břiše je dítě víc schoulené do klubíčka.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Mne by taky zajimal ten duvod podminky sezeni pro noseni na zadech. Viktorovi bude 8 mesicu, zatim nesedi a ma k 10 kilum, takze bych na zadech nosila fakt rada. Zkousim to doma v Manduce a super.
    Mate nekdo zkusenost s rucksack uvazem s ring slingem?
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    HABRENKA: To zni skvele :).. diky. Cyrilovi ted je pulrok, rikala jsem si, ze jeste aspon ten mesic dva vydrzim, ale dneska jsem zkusila Kibi na zada, a uf! to byl takovy luxus :D, .. pomalu se chystam na uvaz satkem, tesim se, ze bude prave vys a videt.. ale i tak byl spokojeny, mozna i proto, ze ja byla vic nez spokojena. A tobe uz sedeli v pul roce? Uz jsem to prave nekte cetla, jak pise
    DALEEN: , ze je nosi na zadech, az si sedne, ale neznam vlastne duvod..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: ja nosila dvě děti, jedno bylo jak to tvoje (a taky dodneška spí po obědě i dvě hodiny a to mu budou čtyři), druhé jako níže popsane.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Tak já to neznám. Moje dítě v nosítku usínalo skoro na povel. Dokud byl maličký tak spal snad hned jak jsem vyšla před dům. Pak zjistil, že je něco vidět (ten pohled nezapomenu "jééé, nebe"), tak usínal později. Ale ještě víc jak v roce znamenala čtvrthodinová procházka se psem, že donesu domů spící dítě.
    Nikdy se nevrtěl, nevykláněl.....Na záda jsem ho dala jen kvůli tomu, že už byl těžký na břicho, někdy po tom roce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: právě, dítě je unavené a proto se vzpíná a kouká, kde co lítá čím dál víc. Až mnohem později si dovedou říct, že jsou unavení a chtějí spát nebo alespoň odpočívat.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: To bude nějaká vývojová fáze. Pokud už sedí, dala bych vrtící se dítě na záda, odtamtud je lepší rozhled. Na břicho čelem dopoředu bych fakt nedávala. Není to dobré pro kyčle a záda dítěte a hlavně nemá se kam schovat, nemá jak usnout...
    RYNA
    RYNA --- ---
    ANNAWA: aha, ok, tak díky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYNA: někteří výrobci o svých nosítkách říkají, že se dají používat i takhle, ale fyzio to nedoporučují. Jendo moje dítě se taky takhle vrtělo, ale pak ho to přešlo.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    MALA_MISIA: Na zda sla,kdyz mela devet kilo,coz bylo kolem 10 mesicu
    RYNA
    RYNA --- ---
    ANNAWA: myslela jsem právě, jestli nejsou nějaké takové ergonomicky tvarované.
    kamarádka mi říkala, že třeba kvůli tomu, jak se její dítě v nosítku vrtí, vyvrací hlavu a je bez výhledu nespokojené, nosítko nejspíš úplně odloží...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYNA: lidi tak děti rvou do klokanek i do jiných nosítek, ale žádný fyzioterapeut nebo ten, kdo nošení dětí rozumí, ti to nedoporučí. Protože v takovém posezu nejsou kyčle ve vhodném postoji, trpí i záda a nakonec, dají se najít námitky i z psychologického hlediska - na dítě je těch podnětů pak prostě moc.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MALA_MISIA: od pul roka pravidelne, bez problemu, satek i manduca... naprosto bez problemu, na brise uz se pronesl, tak na delsi "trate" sel na zada a v pohode
    RYNA
    RYNA --- ---
    Prosím Vás, víte o nosítku na trhu, kde je dítě umístěno na břiše, ale hlavou dopředu?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MALA_MISIA: Já jsem nosila až tak po roce, ale bylo to z toho důvodu, že mé mládě si až v roce sedlo. Jinak pokud samostatně sedí, tak ho na záda dát můžeš. A neboj, oni z těch zad vidí docela dobře :)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Zeny, je tu nektera, ktera nosi na zadech (v satku ci nositku) uz tak od 7 - 8 mesice? Nutno podotknout, ze je nas Cyril docela tezky (cca 8 kg) a asi nepatrim k uzkostnym matkam, ktery by se baly, ze na dite porad nevidi :))..
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: Tak už nesháním kibi..A nedá mi to nepodělit se (+: objevila sem z druhé ruky nosítko Lenny Lamb a teda na první ozkoušení úplně něco jiného než ergo, manduca, beco, tula....Dlouho sem otálela s pořízením a myslím že teda nakonec se vyplatilo počkat si na tohle...Takže kdo stále hledáte tak za mě super...Dítko tam pěkně sklouzne a nemá tak šíleně zakloněnou hlavu...Mě hrozně pohodlné...Tak snad někomu pomůže.... http://en.lennylamb.com/...r-baby-size-broken-twill-weave-100-cotton---wrap-conversion-from-chestnut Ale samozdřejmě na model od RYBKA to nemá ...(+:
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam