• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    TORUVIEL: Oboje - bezstarostnější a radostnější :-)). Napiji se maximálně piva či vína, ale i to mi stačí, aby ze mne spadla únava a já si nedělala zbytečně hlavu z věcí, u kterých to není nutný a hrotím je právě z únavy - např. čistění zubů, které Berta dvakrát nemiluje a často to jsou trochu boje. Po skleničce bych ji třeba zlochtala (lochtání má ráda, v žádném případě to pro ni není trest ani stresující) či s úsměvem honila po bytě. Ona by se tomu smála, a pak by si ty zuby nechala (většinou) vyčistit. No a bez skleničky to je nějakýho domlouvání či přikazů, a z toho jsem pak úplně vyflusaná (pardon za ten výraz). Bohužel často na jednání jak po skleničce prostě nemám energii. Snažím se teď v životě najít cestu, jak se cítit jak po jedný skleničce, ale bez tý jedný skleničky. Dost mi v tom pomáhá pravidelné cvičení (které bohužel není pravidelní tak jak bych si přála) a taky patřičná strava.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LEDNACEK: Jsi pak lepším rodičem? V jakém smyslu, bezstarostnější, radostnější? :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LEDNACEK: ja jsem uplny abstinent nekurak :) bez antidepresiv si to uz neumim predstavit, i s nimi lip spim
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    SUCUBIS: služeb psychiatra nevyužívám (alespoň zatím), ale když vždy když konzumuji, tak si říkám, že bych měla častěji, že jsem pak lepším rodičem :-)) - pokud jsou AD antidepresiva, tak ty se mne bohudík vyhýbají či já jim, ale konzumace alkoholických nápojů u mne opravdu dělá divy!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LEDNACEK: A tvou zminovana temata se periodicky objevuji i v psychice a materstvi, i kdyz tam je zas vic toho stezovani a ne jen takhle seberozvijeci temata
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LEDNACEK: ja priseru jeste nezabila diky kvalitni peci psychiatri a pravidelne konzumaci AD :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LEDNACEK: Tak pojď šmírovat třeba sem :-) [ Šťastný rodič, šťastné dítě. ]
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    YMLADRIS: Vychova, ano. Jak si materstvi uzit, mit pocit z dobre odvedene "prace", zda jde i s malym ditetem si zit a jit svou cestou (vlastni aktivity), jak si poradit s navaly zlosti (u matky :~)) a jak je neobracet proti diteti, no apod. Nejsem typ, ktery by nacital literaturu, radeji dam na vlastni intuici a pocity. Aldortova mne ale velice oslovila a inspirovala. A bezesporu mi hodne pomohla. Na druhou stranu je to vic o pohledu jak na dite, nez jak si poradit matka sama se sebou. U mne vlastne jakekoli problemy vznikaly a vznikaji pri unave. Dost pomohlo, kdyz jsme ve dvou letech a dvou mesicich dali dceru do jesli. 4 hodiny volna kazde dopoledne udelaly velikou sluzbu. A samozrejme, ze si to dcera uziva, kdyby ne, tak bychom ji do jesli dal nevodili.
    Ale vlastne nejsem diskuzni typ, spis jen takovy smirak, ktery si rad precte, jak to maji ostatni. Takze klido at se diskutuje o cemkoli, ja se budu alespon min venovat prokrastinaci na netu. :~).
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    SEBIEN: Tez souhlas!
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    TORUVIEL: Na mne to prave zde tak pusobi, ze se v tech vsech satcich ztraci to ostatni. Kazdy to holt vnimame jinak.
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    SUCUBIS: Vzdyt jsem netvrdila, ze satkovani do KR nepatri.
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    ANNAWA: Souhlas, taky si to myslim. Jen ten pomer temat zde mi prijde dost nepomerny. Satkovani je paradni vec, ale venovat se furt tem samym otazkam kolem neho dokola, kdyz by stacilo pouzit filtr. Pak si ta diskuze skoro zada o prejmenovani neb hlavni tema je prave to satkovani. Najit si tuhle diskuzi podle nazvu, byla bych dost prekvapena, kde ze je to KR. To bych si musela hodit do filtru, aby na mne neco vykouklo mezi poslednimi prispevky. Ale opravdu souhlasim, ze mit na vse vlastni diskuzi je neefektivni a ztrata casu.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    FRENNET: Však Marta taky dělá to C, právě proto se snažím střídat strany.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ano, satkovani je nuda, ale vzhledem k tomu ze tu jinak neni skoro zadny prutok/objem diskuse, tak neni duvod satkovani odsud nejak odstranovat - je to super metoda na navozeni blizkeho kontaktu matka decko.

    LEDNACEK: jde ti o vychovu? nebo jake prispevky o KR poptavas.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LEDNACEK: Ale ono to přece není tak, že by se tu v záplavě šátkovacích příspěvků ztrácely jiné, ne? :-) Tedy, kdokoliv může kdykoliv nadhodit nějaké jiné téma...se mi zdá...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja si opravdu myslim, ze do kontaktniho rodicovstvi patri satkovani, nositka i jakykoliv jiny zpusob noseni deti telo na telo, vzdyt to je ten kontakt, ne jen na na ne mluvime, i to klokankovani je formou komunikace
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEDNACEK:
    SINSEMILLA:
    SEBIEN: ono nakonec není nejšťastnější mít na každou věc samostatné auditko.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LEDNACEK: založit se jistě může, ale tuhle diskuzi to asi neoživí a dost možná tady potom bude akorát mrtvo...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LEDNACEK: Protoze je uzus, ze se to resi tady. Pred nedavnem bylo zalozeno auditko, ktere resi ruzne vychovne smery. Jmenuje se Stastny rodic, stastne dite. Tam by mohlo byt to, co hledas
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    SUCUBIS: Nevim, jestli je na nyxu samostatna kategorie satkovani. Nehledala jsem, neb jsem nepotrebovala. Pokud neni, urcite by mela byt, neb je o toto tema zajem. Proc jej tedy nezalozit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam