• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RYNA
    RYNA --- ---
    TORUVIEL: Kdyby tě to zajímalo, kamarádka mi nedávno doporučovala, že krosny na děti půjčují například i v Hudy sportu, prý za 10kč/den. http://www.hudy.cz/outdoor-pujcovny.html
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    To mi připomíná, naše batolecí nosítko jsme již před rokem prodali (dcera je už poměrně zdatný tůrista), ale v nejbližší budoucnosti budeme dítě potřebovat vytáhnout na nemalý kopec, což si nejsem jista, zda zvládne :-) Neměl by někdo na zapůjčení batolecí nosítko na druhou polovinu července? Za nějaké půjčovné :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BUBLINKY: do jakéhokoliv nosítka potřebuje na malé miminko novorozeneckou vložku, ale šestitýdenního mrnouska bych osobně raději nosila v satku
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    SEBIEN: Mno, ten náš synek je neustále v pláči, ačkoli mu objektvině nic není, jen se chce nosit. :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BUBLINKY: Ale my to měli stejně hlavně na výlety v pro kočár méně vhodném terénu, takže dobrý :-) Jinak my měli Beco Gemini nosítko, poté pro batole větší nosítko Bluebear.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    DALEEN: Ok. Děkuju moc.

    A miminko tedy přebalujete třeba na lavičce, když je potřeba?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BUBLINKY: to je celkem běžný, se spoustou dětí se musí chodit, u nás byl šátek na ven, doma zdaleka nefungoval tak dobře, když vůbec :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BUBLINKY: Určitě doporučuju vyzkoušet. Jednak jestli se v nosítku bude dítku líbit a druhak, jestli ti bude Manduca pohodlná. Já ji třebas mít nemůžu a mám Beco. Prostě pro mě Manduca byla moc široká, mohutná. A to nejsem vůbec drobná žena, naopak. Ale i muži byla nepohodlná. Chce to zkusit. Pokud můžeš dojeď si třebas do Brány k dětem i s dítkem a vyzkoušej víc druhů nosítek.

    Jinak věci, které potřebuju, nosím v batůžku. Případně když nepotřebuju tunu plen a je to jen na krátko, tak jsem si pořídila větší ledvinku.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    SOLEI: A tam můžou být i malá miminka? Syn má 6 týdnů.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    TORUVIEL: No, to je to, on v babyvaku vydrží, ale když se hýbu nebo pohupuju, jinak je nespokojený, pokud neusne tvrdě.
    SUCUBIS: To by asi chtělo. :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BUBLINKY: já mám marsupi, má jednodušší manipulaci, stojí půlku a není problém mít u něj ještě batuzek
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    BUBLINKY: nez poridis, doporucuju si ji nejdrive vyzkouset, jak ti bude v tom dite chtit byt a jak se ti to bude zapinat, at pak nelitujes
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BUBLINKY: Moje dítě chtělo být v nosítko, ale muselo se teda jít, když jsem zastavila, byl protest :-) A měla jsem obyčejnou (ne spešl přebalovací) tašku přes rameno. S batohem bych si připadala už moc rozměrně :-)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Holky, ačkoli mám zapůjčený babyvak, rozhodla jsem se pro uřvánka pořídit Manducu, ale vzhledem k tomu, že je to pro mě docela výdaj, ráda bych se zeptala jaké máte zkušenosti. Máte některá zkušenost, že tam vaše dítko nechtělo být? A jak to řešíte s přebalováním a věcma na cestu? Nosíte batoh nebo přebalovací tašku přes rameno?
    KATIA
    KATIA --- ---
    a dodám, že dokonce adidas má jeden konkrétní
    docela slušný typ tenisek- měkké, široká špička a pružná podrazka. A sandály máme měkké od nike. Pro ty, co treba nemají k dispozici specializovaný obchod....
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    v brne se poradaji osahavacky barefoot bot (Alca Peterkova), nevim jak v praze
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Potvrzuju, že ty nejmenší od LBL jsou perfektní, škoda, že je nedělají i větší (syn začal na jaře rovnou v té největší velikosti), takže jsem teď kupovala dvoje z řady squeaky (neboj, jde vyměnit ventilek, takže nemusí nutně pískat :D ) a vidím rozdíl i v nich. Ty s béžovou podrážkou jsou docela ohebné (jak napříč, tak i podélně), když si zkusím je nazout na ruku a přitlačit, tak povrch docela cítit je (i když oproti řadě baby to je horší), ale ty s černou podrážkou jsou fakt jak přeskáče, ta podrážka je tak tuhá, že při ohnutí vypadá, že se zlomí.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MALA_MISIA: My jedeme od začátku v barefoot, teď v létě chodíme hodně úplně bosé (i venku). Kotníkové boty a pevná podrážka mi připadají kontraproduktivní a vždycky na hřištích tajně trpím za ty děti, které šmatlají v pevných botičkách, které jim ani nedovolí ohnout prsty a pořádně nohu při odrazu odvalit, místo toho ji zvedají celou jak v lyžákách.
    Osobně bych na léto koupila nějaké odolnější kožené capáčky nebo ponožko-boty Attipas, ve vedrech nechala úplně bosky. Předpokládám, že zatím stejně ujde jenom pár kroků a v mokru a zimě ho budeš mít v kočárku. Na podzim pak můžeš pořídit nějaké barefoot botky, to už bude větší a v chůzi jistější. (I když taky to není jisté, M. se začala s oporou stavět asi v sedmi měsících, do prostoru bez opory se odvážila přesně v roce.)
    A dětské barefoot boty dělá víc značek než Vivo, některé jsou i o dost levnější. Namátkou Livie&Luca, Kidofit, ZeazooKids, Jack&Lily, Skeanie, na pomezí je Little Blue Lamb (řada Baby pro nejmenší, která by vám mohla velikostně sednout, barefot je, ty další už jsou trochu tužší a nemají úplně nulový sklon)... Ne všechno se prodává v ČR, ale většinou není problém objednat ze zahraničí. Jestli máš Facebook, koukni do skupiny "Barefoot (nejen) pro děti", najdeš tam spoustu doporučení, odkazů, recenzí, je tam i prodejní album dětských i dospěláckých bot a občas se dělají hromadné objednávky z nějakého zahramičního e-shopu.
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    TORUVIEL: Skvěle, díky za tip. Doufala jsem, že se ozveš právě ty, protože jsem měla nějak v povědomí, že barefoot jedeš :).. Dík.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jako se vším - najdete tu zastánce toho i toho, jak to chcete, si budete muset vybrat samy. Kamarádka fyzioterapeutka třeba říká, že doma na rovině pevnou podrážku a třeba i kotník, na ven naboso. Moje dítě v roce a půl ještě nemělo klasický pevný boty - na doma capáčky, na ven Little Blue Lamb. A to nejsem žádná přesvědčená barefoot přívrženka. Vlastně jsem o barefoot slyšela útržkovitě až tady v souvislosti s dětma. Znám obecně ty argumenty pro a proti, ale beru to spíš intuitivně, nějak se mi příčí na tu nožku dávat něco tvrdýho.
    Teda, má dvoje klasický boty, zděděný, občas si je vyžádá, protože v nich může dupat :-), takže zná obojí, ale většinu času je v měkkých a doma ted čím dál častěji sama sundává i ponožky a chce být opravdu bosá :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam