• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Mně na něm chybí nějaká kapsa, aspoň malá na mobil a klíče. Ale jinak jsem s Kibi velmi spokojená. Nosí se mi pohodlně i s mým malým vzrůstem (manduca mi třeba vůbec nesedla, popruhy tlačily, kde mohly), dá se perfektně nastavit na konkrétní dítě a geniální je možnost ho prázdné srolovat, zajistit páskama a nechat kolem pasu jako ledvinku, aniž by se někde plouhalo v prachu a motalo při chůzi pod nohy.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NEMESISS: Méně humpolácké nosítko by mohlo být Beco (měla jsem model Gemini). Je takové elegantní, poměrně úzké, nepůsobí tak "outdoorově". Kibi bych byla bývala volila, jen kvůli ceně tedy (vypadá, že splňuje všechny funkce, co po ergo nosítku člověk chce).
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    MIKA: mám Manducu a jsem na ní zvyklá, jen mi přijde docela humpolácká nebo jak to říct pro lidi menšího vzrůstu (mám 161cm),ale na 2. str.nemám zkušenost s jiným nosítkem. Dost lidí poslední dobou pěje ódu na Kibi, je prej super a sedí prý líp jak Manduca. Kámoška nosí v ergu a tvrdí mi, ž v něm nejdou zkřížit ramení popruhy přes záda, takže stále nosí 10ti kilový dítě na břiše styl batoh, což mi přijde dost nepohodlný, ale třeba to jde a jen se jí to nevede prakticky (něco v tom smyslu mi říkala).
    ADD
    ADD --- ---
    MIKA: Každému vyhovuje něco jiného. Jestli ti vyhovovala manduca, zůstala bych u ní. Pokud ti byla nepohodlná, zkus ergo.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    INANNA: kup si homeogene....ostatně bude se ti hodit i při kojení, to taky člověk pomalu nic nesmí....
    MIKA
    MIKA --- ---
    Jake mate zkusenosti s nositkem Ergo? 1. dite jsem nosila v Manduce... ted premyslim o Ergu? Nebo neco jineho? Dik
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    INANNA: kapky lichořeřišnice do vody
    INANNA
    INANNA --- ---
    KOTENCE: To viš, že plivu, ale nějak jsem znejistěla, vnitřně to může být toxický a něco v tý puse přecejen ulpí..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    INANNA: Kloktání bych se nebála, snad to pliveš, ne? Pomáhá i šalvěj a tužebník. Nic z toho by se nemělo popíjet v těhotenství, ale imho lepší než antibiotika. Ještě taky pomáhá vytřít krk genciánkou.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Poradíte co kloktat při bolesti v krku - 21. týden těhotenství ukončen. Klokatal jsem ředěný teatree oil, te´d jsem ale znejistěla jestli to není nebezpečné. Dík.
    ADD
    ADD --- ---
    INANNA: Jana Menčlová, snadno vygooglíš.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Neměly byste tip na porodní asistentku Praha a okolí. Děkuju.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    GRANTORINO: Taky vždycky vlítnem do sprchy (+: Jinak klidně bych nechala jen v plíně ale mrška si začne hrát se sucháčem a sama si to sundává...(((+: Jsou chytré ty děti....
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ja nechavam miminu teda v tomhle. edrru jen v plence,spi ji koupu, kdyz mam pocit, ze je prehrata...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SUCUBIS: ted bylo v lidlu derovane bavlnene tricko po dvou kusech za stovku...to je super prijemne...jinak mam i moiru a sem spoko...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ADD: no, muž jednu dobu na sebe nic jinýho než Devold neoblíknul a mě též záhy vybavil, tak můžem dělat reklamu :-). Já to sice nenosím, na výlety, kde bych to užila jezdím minimálně, ale pravda je, že když už, tak muže blahořečím :-). Když jsme byli s kamarádama v Tatrách, všichni zpocení a zplavení a já právě v breeze triku úplně v pohodě. (Plus můj muž je detailista, takže mě vybavil i věcma typu náhradní tkaničky do bot, za které byl jeden z kamarádů vděčný hned první den... vůbec to často vypadá tak, že já na muže hledím, na co bych jako tohle potřebovala a proč bych si měla pořizovat tak drahý triko apod. a pak to pochopím obvykle velmi záhy, že ví co dělá a do čeho ty peníze investuje, ale to už jsem zaběhla a tobě to asi vysvětlovat nemusím :-))
    ADD
    ADD --- ---
    SEBIEN: Vidis, ty se mi asi nedostaly do ruky. My mame spodni Janus a Devold jako druhou vrstvu.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ADD: zdaleka ne, multisport je jednovrstvy a ten breeze je extra lehkej, pro malou jsem to mela s dlouhym rukavem, protoze mi prislo lepsi ji tim zakryt a chladit, nez ji nechat potit
    ADD
    ADD --- ---
    SEBIEN: V tomhle vedru bych Devold fakt nedavala, ten ma vsechno dvouvrstve, ne? Kdyz merino, tak to tenky od Janus nebo Icebreakeru.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SUCUBIS: záleží, jak moc spěcháš, v obchodě nevím, do klubu o Merinu jsem jednou házela odkaz na outlet, já tam kupovala breeze sadu od Devoldu (my jsme doma na Devold ujetí, mají tam asi i jiný věci, tohle mám vyzkoušený, i na sobě) , cca 300 kč kus, ale chce to mít štěstí na požadovanou velikost.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SUCUBIS: A chceš přírodní materiál, nebo umělý funkční?
    Z těch funkčních je fajn Moira. Dělají body bez rukávů a overal s krátkými rukávky a nohavičkami. Já jsem sehnala na bazaru, tak snad by to i šlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam