• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: v lednu ji budou dva :-) Dokud se vek pocital na mesice, tak bez prsa nebo satku neusnula (teda ja to ani nezkousela)
    KYO
    KYO --- ---
    KOTENCE: kolik ji je mesicu? :) u nas se tohle povedlo parkrat, ale jinak s uspavanim problem prilis neni... chvili houpeme v kresle a ona pak v klidu usne, jen nekdy se stane, ze ma neklidne spani...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: Timmy je to jehně ze Shauna, tenhle seriál je vlastně spin-off nebo jak se tomu říká.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TAPINA: Dík :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Beránek Timmy je jinej seriál s podobnou grafikou (asi stejní autoři).
    Timmy Time Season 1 Episode 21 - Timmy the Train
    https://www.youtube.com/watch?v=RHW0gWsx-SE
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    SEBIEN: Jo aha on to je Timmy jo? Vidíš to ani nevím. Toho dostala od dědy a od té doby říkáme ovečka Shaun :)))))
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    KOTENCE: Tak to závidím. Naše dítě teda samo neusne ani náhodou a to jí budou za měsíc 3 :((

    Jinak kolem druhýho roku si oblíbila ovečku Shaun a ta taky podle toho vypadá :))) Do školky jí brala každý den asi půl roku a pak to začala střídat s dalšími plyšáky. Teď jich má oblíbených víc. Někdy vyrazí bez plyšáka, někdy musí mít dva a někdy (jako dnes) hrozná scéna, protože jsme želvu zapomněli ve školce.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    REONA: Taky mám krabici svých plyšáků. Panenku zatím dostala jednu, ostatní jsou po mně a některý dokonce po mámě :-) V hračkářství chce všechny kočárky a miminka, radši tam s ní ani nechodím, protože to tam pak nechce nechat.
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: Nj, u mamči mám ještě pytel těch svých, ale zatím jsme jí ho neukázali.. :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: nj, plyšáků máme mraky, skoro žádnýho jsme nekoupili, všechny jsme dostali tak v prvním pulroce, takže kupovat další se mi nechce, ale je fakt, že když si ho vybere, bude to jiný.
    (jsou tu v krabici zastrčený ve skříni, může k nim kdykoli, ale nevytahuje je nikdy. Ale běda, kdyby si je chtělo jiný dítě byť osahat. Občas měla období, týden nebo tři, kdy něco tahala víc, a pak zas nic. Aspon minimální vztah má k mončičákovi, kterýho našla na zemi na blešáku v Roztokách, byl důležitej hlavně po tom, co přišla o poslední dudlík - ten mončičák ho má, furt se starala o to, aby ho měl v puse. Ještě v tu dobu frčel Timmy (Shaun the Sheep), taky má dudlíka, zjevně to nebyla náhoda, ale už je nepotřebuje).
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: jj, plyšáky si vybírá sama (posledního ukradla když byly s tchýní zalévat kytky u švagrové :D), ale myslím, že časem stejně pojede na kvantitu...v posteli má teď 4...
    A Ikea je pro nás fajn místo na "výlet", ona se tam hodně vyřádí, osahá si hračky, já aspoň vím, co ji zaujme a naštěstí si zatím nic nevyřvává, na pokyn vrátí věc na místo...snad jí to ještě dlouho vydrží :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: jé, hulahop bych si taky mohla napsat, viděla to v Peppině a občas vezme téměř cokoli, pobíhá a křičí "gulahop gulahop". Jo, taky ji nechávám ledasco vybrat, hračky zatím teda nebyla příležitost, zkusím, zvlášť toho plyšáka, třeba by to fungovalo, dík za tip!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Moje druhé dítě bylo absolutně nenosící, vzalo na milost až v pozdějším věku Manducu a jen sem tam. Jak mohlo vylézt z kočáru, vylezlo a šlapalo i několik kilometrů vedle. Teď jsou mu tři roky, jdeme na výlet a jen se vzdálíme od auta na 50 metrů, začne naříkat, že už nemůže, že ho bolí nožičky, že chce okamžitě domů a tváří se jak v posledním tažení.
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: U nás je to plyšová kočka, kterou si sama vybrala v Ikea. Máme 4 - jednu doma, po jedné u každé babičky a jednu náhradní. Nevím, jak moc důležitá je pro její usínání, ale vím, že se po ní někdy sháněla, pokud nebyla v postýlce. Nicméně kočka patří do postýlky (spolu s dalšími několika plyšáky :D) a nikde ji s sebou netahá, naštěstí.
    Mně teď vůbec funguje, že si vybírá sama i v hračkářství - mnohdy ingoruje dražší věci, které bych koupila s tím, že se jí budou určitě líbit a posledním hitem je hulahop obruč, venku s ní jezdí před sebou (nejlepší bylo listí na chodníku) a stála 90 Kč.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: přechodový předměty jsem taky chtěla nastolit, akorát opačně - skoro bych byla ráda, kdyby měla něco oblíbenýho, v naději, že by třeba při usínání nepotřebovala výhradně moji ruku. Ale fakt asi nemá nic, co by bylo "lepší" než ostatní hračky/přeměty. Resp. občas nějakou panenku musí mít skoro celý den u sebe, ale pak ji odloží a další dva dny si na ni nevzpomene. A druhej den si na vycházku vezme dlouhou lžíci na boty a má to jak nejoblíbenější hračku, na dvě hodiny.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Syn má takhle plyšovou želvu. Ze začátku měla želva postýlku a jedla s náma u stolu. Když začal chodit do školky tak jí bral každý den s sebou. Teď jí bere s sebou jen občas a už ji rozhodně netahá všude kam jde.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Naše dítě začíná usínat samo :-)
    Docela mě lidi strašili, že si jí rozmazlím, když uspávám u prsa a v naší posteli, tak mám radost, že to teď jde tak přirozeně a samo. Pochopila, že se nás dovolá přes chůvičku, takže často usne sama s panenkou, který třeba ještě chvilku zpívá nebo povídá. Neni to pokaždý a ani to pokaždý nezkoušímě, ale čím dál častěji a hlavně úplně bez problémů.

    A jak je to teda s těma přechodovejma předmětama? Nána s náma musí teď dělat skoro všechno... Zatím jí nevadí, že má jinou panenku doma, v autě a u babičky, ale hraje si s nima pořád a tu domácí chce i u jídla.
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Nosila jsem hodne, dite zacalo chodit v 10 mesicich, ted chce do satku jen kdyz nejsou priznive podminky na spani jinak. Casto behem potrebneho rychleho presunu protestuje, ze chce chodit/behat, etc. Je to tak ruzne, ze to do predu nevyslis. Ale nosit mi prijde prirozene.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: nenosila jsem a dítě se chce nosit a málo chodí :-))
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Syn (10) byl nošený v šátku cca do roka a půl a pak chodil. Dál tahat nepotřeboval. Kočárek jsme neměli. Dcerku nosím hodně ještě teď (2,5). Momentálně vymrzuje a odmítá chodit, já odmítám pořizovat kočárek. Jen ji tahám na rukách a ne v šátku nebo nosítku. Tam se jí cca do 18m líbilo. Největší problém s tím, že ji mám furt u sebe má okolí a stále se jí ptá, zda nemá nožičky. Ona je vesele ukazuje a říká "vidíš, mám je pčece" - každému, kdo se jí takto táže. Právě čekám třetího potomka a opět nebudeme pořizovat kočár. Šátek máme a na spaní venku máme koženkový koráb po mém muži :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANDELICEK_ANDY: ja obcas nosim 1,75 letou a za kocar bych nemenila. Nosit uz moc nechce, casteji chci ja, kdyz uz je unavena a vsude si seda a leha. S kocarem mi prijde batole, ktery uz vic chodi, neprakticky, protoze musim drzet kocar a usmernovat dite. Je to podle me dobra motivace i pro rodice, aby dite na to chozeni zvykali, protoze uz tolik neunesou.
    Ted taky chodime spis kratky trasy se spoustou zdrzeni kvuli klacikum a listi, ale aspon se pobavi a unavi, urcite lepsi nez se jen vozit a cucet. Kdyz neco potrebuju rychle obehnout, tak ji proste hodim na zada. Doma uz nejakou dobu nenosim vubec a neni problem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam