• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KOTENCE: ano, ale mam dvojcata... pred druhymi narozeninami jsme holkam daly postele k sobe do vlastniho pokoje. Spi tak mnohem lepe. maji otevreny dvere a kdykoli muzou prijit do loznice (chodi vetsinou kolem 5.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GLOBALISTA: ano a ne porodní váhu nechtěli, na to ma dítě až 21 dní. Ale chtěli nejen zastavení propadu, ale i vzestup.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ono se někde pro propuštění vyžaduje, aby dítě přibralo nad porodní váhu? To bychom v té nemocnici pobyli pěkně dlouho. U Apolináře naštěstí stačilo, aby se zastavil ten propad... To že dítě po porodu na hmotnosti ubývá bylo bráno jako fakt už v době, kdy jsem se narodila já.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MULTICAT: Ano, pokles váhy je normální, to samozřejmě tvrdili i v Mělníku, rozhodně tam nikdo neplašil a nechávali tomu hodně dlouho volný průběh.
    Ale kdybych jen kojila, mám jaksi mrtvé dítě. Ona příroda úplně nepočítá s tím, že mlíko naběhne až šestý-sedmý den, zas takové zásoby dítě nemá. Resp. příroda s tím počítá - prostě se genetická linie sama vyřadí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANCHA: je to šíleně frustrující. Já jsem si z druhého porodu i kvůli tomu udělala ambulantní, takže mi dítě nikdo nevážil, ale třetí a čtvrtí se narodily císařem a tam s váhou dětské sestry úplně šílely. Mně na tom hlavně fascinovalo, že děti váží hned po porodu a podezřívám je, že ne úplně přesně, plus smolka, moč, napolykaná voda a pak se z toho neustále vychází.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ALDEMIK: mně v Neratovicích řekli, že pokles váhy je normální, že se dítě zbavuje smolky, kolostrum není kaloricka bomba, zato má jiné prednosti, a že to dítě prostě dožene, až se spustí "pořádne" mleko. že mám kojit na požádání (co jsem stejně měla v plánu). A syn to dohnal hned a probíral jako ďas...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: jo, my něco takovýho plánujeme - když jsme spali na chalupě, spaly vedle sebe a bylo to taky hezký. Mysleli jsme, že je odsunem vedle do naší starý postele, 120, s nějakýma zábranama, nebo Bělce přirazíme její postýlku bez postranice, ale nejsme schopni jim ty postýlky dát do jedný roviny. Ted jsem navrhla, že cvičně je můžeme nechat spát v ložnici na naší dvoumetrový, když ložnice beztak slouží jako pokoj s hračkama, a my se přesuneme vedle.
    Ale ještě řeším načasování, ted přes prázdniny jsme tak dva týdny doma, dva pryč, tak to se mi to nechce hrotit, v září jde Zorka na dopoledne do školky, tak možná taky ještě počkám, co bude, ale do konce roku, když budou vhodný podmínky, bych to ráda zkusila
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SANCHA: absenci nasledne pece myslim nejake navstevy v sestinedeli, co s tebou pripadne problemy s kojenim a podobne resi. pediatr ti dite zkontroluje a neco poradi, ale vetsinou se ti vic nevenuje, rozhodne ne v takovych provoznich vecech a nejak dlouho, na to nema kapacitu... kdyz nic vlastne nepotrebujes nebo staci rada, tak dobry, kdyz jo, do porodnice uz nemuzes, takze si musis nekoho zavolat a zaplatit.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SANCHA: no, ja treba byla ta, ktera po dvou dnech vazila, odchazela jsem s dokrmem, protoze se mi jaksi mliko spustilo az nejaky sesty den (a nebylo to imho ani porodnici, ani stresem, byla jsem celkem v klidu, spis proste nejsem geneticky kojny typ). a byla jsem za to sakra rada, ze vim, na cem jsem - nemit jistotu, jestli dite vlastne neco vypije nebo ne, by me stresovalo daleko vic.
    o den dele jsem tam kvuli vaze zustavala - vetsinou chteji mit jistotu, ze dite zacina pribirat, kdyz te pousti. coz ma, bohuzel, vzhledem k neexistujici nasledne peci docela smysl... laktacni poradkyne imho tolik lidi nepouziva, zvlaste v nizsich vrstvach to standard neni.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SANCHA: hele, ja rodila v melniku, tam se vazily jen kdyz bylo podezreni na problem - neni to vsude...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KOTENCE: U nás by to asi nefungovalo, starší je ve spánku značně nekontaktní, mladší by se naopak tulila furt. Ale u dětí s podobnými potřebami a dobrým vzájemným vztahem mi to přijde jako geniální nápad. Jenom nevím, jestli v roce není moc brzo. Když se kouknu na ty svoje dvě cácorky - mladší má právě rok - bála bych se, že ji ta starší tříletá v posteli převálcuje, roční dítě mi připadá pořád jako dost křehké mimino na to, aby spalo s někým, kdo si ve spánku neumí ohlídat ani kde je kraj postele, natož aby zvládl hlídat, jestli nepřilehává něčí ruku.
    _PU
    _PU --- ---
    SANCHA: ja to nechapu taky, ten kolobeh je frustrujici, uplne nutne dovede matku do schyzy.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Mam dneska radost, jak se nase holcicky k sobe celou noc tulily :-)
    A zeptam se, odlifroval jste nekdo deti z manzelsky postele do jedny spolecny detsky? Zatim je mimino maly, ale predstavuju si, ze tak po prvnich narozeninach bych ji se segrou dala do jedny velky detsky postele u nas v pokoji. Ze by mohly kdykoliv prijit k nam a byly na doslech, ale... uz se tesim az budu spat taky nekdy jenom s muzem.
    _PU
    _PU --- ---
    Kojení není alternativní | A2larm
    http://a2larm.cz/2016/08/kojeni-neni-alternativni/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: Filli budou snad od podzimu delat větší čísla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: barefoot matky tyhle pediped boulder považuji za kompromis s tím, že jsou měkčí než klasické pohory.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: To by mě taky zajímalo :-) Dcera má velikost 30, a nad 30 ten výběr hodně klesá. Do 30 ještě docela dobrý (Livie a Luca, Vivobarefoot, Kidofit třeba), ale větší, tak je to fakt omezené hodně. Je tam taková nepochopitelná díra mezi dětskými a dospěláckými velikostmi (které začínají na 36 někde). Filii když přišly, tak už bohužel dcera měla větší než 26, tak to se nestihlo vyzkoušet, jinak se mi taky líbí.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    A ještě by mě zajímalo, proč dětské barefoot boty často končí velikostí 26... Dnes jsem dokonce i tady v LBC v normálním obchodě s obuví narazila na Filii, barefootové, ale maximální velikost 26. Dokonce i ty pružné Adidas tenisky v Deichmannovi jsou největší ve velikosti 27... Pak už dělají jen klasické neohebné...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: DD Step mi dnes tady v Lbc paní ukazovala a moc mě neuchvátily...
    Ty Primigi loni byly za 1800, membránové - neměly propouštět vodu. Při prvním výletě v podzimních Jizerkách měl syn durch mokrou nohu, zjistila jsem, že na rozdíl od Superfitů, které jsou pod zapínací částí uzavřené a tudíž voděodolné, tyhle mají díry na tkaničky a to stačí na to, aby si děcko namočilo nohy... To se nám nestalo ani u Fare za 1100, a to tehdy synek prošel hlubokou kaluží...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: U Primigi jsem měla oblíbený jeden model, dcera v nich začínala chodit, takové sice kotníkové, ale pěkně ohebné a s měkkou a tenkou podrážkou a hodně širokou špičkou. Ale zase, to byl asi jeden z mála dobrých modelů a vyhmátla jsem ho náhodou v kamenném obchodě. Je to vždycky o štěstí, u těchto značek...
    Podobně třeba DD Step, zimní boty naprosto bezvadný, ohebný, široký, tak jsem nadšeně pořídila kecky na jaře a jsou daleko horší, z podrážky jsem vyoperovala nějaký kus železa, no comment...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam