• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TURBONOCáci celého světa, spojme se!
    Známe se většinou asi jenom po telefonu, často spolu řešíme různý hrůzný technický obtíže
    nejen na páteřních sítích a rádiovejch lastmiles ;),ale tady si můžem pokecat neformálně
    a zanadávat si, jaká to byla dneska zase šichta :)

Klepy, drby, kdo koho stáh kam, všechno se bere!

Tady to žije i v NOCi! :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Network_operations_center ;)
    rozbalit záhlaví
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    TANTRAMAN: tak porad lepsi debil/zakaznik u kteryho vis ze stejne z poloviny lze :).... horsi je d***/technik, kterej po 4 hodinach zjistil ze ulomil konektor... nasledne vysvetlovani d***/zakaznikovi a d****/obchodakovi byla velka zabava
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    vcera to byla flakarna, ale ted je to prehlidka debilu/zakazniku.
    ach jo, aspon, ze platej...
    a chci pridat za tu vopicarnu tady
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    nejak se mi nedari kontaktovat facebook. mame s nima dole 10g peering v londyne a jim je to uplne jedno.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    mám dovolenou :-)
    GAUNER
    GAUNER --- ---
    TURBO: cítím s tebou..měl jsem taky noční celý víkend a ta směna ze soboty na neděli nebyla o moc lepší...
    TURBO
    TURBO --- ---
    musim říct, že za noční z neděle na pondělí a za tu dnešní prostě I HATE THIS JOB!!!
    (kdo ví, jaký je počasí a kdo ví, že "tady u nás" se slouží noční v jednom a fungujeme zároveň jako NOCko i helpdesk pro uplakaný zákazníčky, ten pochopí)
    (nechápu, kde sem vzal ty dvě minuty času psát sem takový hovna?)
    TURBO
    TURBO --- ---
    TANTRAMAN: co by, najdeš si příslušný RFC, podle něj zjistíš, že jde o prd a že je to v toleranci a ... jo, zameteš to pod koberec nebo ještě líp pod dvojitou podlahu, tam se toho vejde mnohem víc :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ca mám jako dělat, když mi vypadnou 3 packety ze 100 000 ? asi to zametu pod koberec...
    TURBO
    TURBO --- ---
    TANTRAMAN: klasika koukám nejen u nás :) A úplně nejlepší je, když od klienta dostaneš stoprocentní kontakt na lokalitu (jeho koncák, společnost dejme tomu XYZ), vše je ověřeno (napájení i funkce vlastní technologie), pak na ten kontakt voláš, že bys potřeboval zajistit přístup do konc. lokality a dozvíš se něco jako "ale já už u společnosti XYZ nepracuju 2 roky, to je omyl".

Nám tohle teda dělá jeden velmi konkrétní zahraniční klient (nadnárodní poskytovatel služeb) a to celkem pravidelně. Často vidíme v alarmech některou z jejich služeb vypadlou několik dní, nejdřív kvůli tomu oni prudí, pak to naběhne bez našeho zásahu, nám už se nikdo neozve. Zatloukat, zatloukat, zatloukat.

Škoda, že se fakturujou jenom marný servisní zásahy/výjezdy techniků, já bych fakturoval i takovýhle marný pruzení :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    obcas ty zakazniky nechapu. vlastne docela casto.
    zakaznik: mame izolovanou pobocku, je dole main i backup. tady mate kontaktni osobu, vsechno proveril.

otevru listky s obema providery.
    za chvili mi vola jeden z nich zpatky. kontaktni osoba se nemuze dostat do komunikacni mistnosti. coze ???
    volam zpatky zakaznikovi. jo, zaridime.
    osoba se tam dostala.
    co tam vidis ? nic spousta dratu....
    rikam: najdi zarizeni na kterym je napsano juniper, je takovy modry. joooo, nasel jsem. nic na tom nesviti. a sviti tam vubec neco ? neee, vsechno je vypnuty.

hodina v prdeli....
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    telecity v londyne funguje super. aspon tedy ted.
    jdu na jejich portal, pisu, ze potrebuju strcit patch do portu a za asi 20 minut tam byl. super.
    GAUNER
    GAUNER --- ---
    JANDIS_01: odpovědi mu napřed přelož vypatlátorem :) ono ho to přejde
    JOAZIF
    JOAZIF --- ---
    LOFEEK42: asi ma zese nejaky naval :) .... ze JANDIS_01:
    TURBO
    TURBO --- ---
    JANDIS_01: tak je pravda, že já se v vnitrofiremní, resp. spíš ve vnitroúsekový ;) komunikaci občas neubránim nějakýmu tomu "pls" nebo "dick" atd., ale to spíš jenom když si píšu s lidma, s kterejma si děláme obecně prdelky a jsme něco mezi "kolega" a "kámoš/známej". Ale třeba obchoďákům takhle nepíšu (tam bych velmi často velmi rád používal úplně jinej slovník, ale to by nebylo moc košer :)).
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    JANDIS_01: ty ses taky alergickej na vsechno :)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    TURBO: Kolega mi pise do tiketu a mailu a i do mezifiremni komunikace jako na facebook. . Obzvlaste jsem alergickej na dve "ii" ve slove. . "prosiim" a "diiky" Snazil jsem se mu to vysvetlit, ale nereaguje ani na vyhruzky ze ho pochciju nebo zabiju. . Vzdycky me to rozhodi. .
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    TURBO: no toho bych se prave u tebe divil ;D
    TURBO
    TURBO --- ---
    EX_ESKADR: to je jasný, každýmu hrabe, copak si nevzpomínáš na moje "já na něj haló, on na mě haló, já na něj haló, on nereagoval, zřejmě porucha sluchu nebo sluchátka"? Ale to si můžu dovolit maximálně tak interně, do ticketů nebo interních mailů apod. :D

P.S.: já se nad tim taky nepohoršil, kdybych se měl nad každou blbostí pohoršovat, sem pohoršenej tak, že se stanu nejpohoršenejším (což by ale byla výhoda, už by mě nikdo nemohl víc pohoršit) :)
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    TURBO: ja vim, ale treba mu na jeho pozici uz hrabe, kazdej ma na to pravo imho ;)
    mam tim na mysli, ze jako pobavim se nad tim, ale nepohorsim :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    EX_ESKADR: spíš bych to viděl na klasický "že má někdo titul neznamená, že neni mimo" :) Nevim, mě tohle v oficiální komunikaci a navíc od studovanýho člověka přijde ... divný :)
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    TURBO: a proc si neudelat legraci z araba? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam