• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZEHrajme si...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    tady jsou nějaký hry s teleblbís
    BBC - CBeebies - Teletubbies
    http://www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/games/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MOTYLEK: jj, bez negativního výchovného aspektu :)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Taky třeba ta Lego hra Fire station nebo jak se to jmenuje (hašení požárů) je dobrá, je to jako slepice, ale bez střílení.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    BALAENA: Jo, ta vypadá dobře.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    BALAENA: Tak z těch odkazů se nejvíc hodily ten pošťák Pat a Bořek stavitel, takové hry jako stavění trubek nebo uklízení nářadí právě kluk zvládl. Lego hry na něj byly ještě moc složité, totéž uptoten.com kromě omalovánek.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MOTYLEK: zarovnávání Bořkova nářadí ze stolu na polici by schválit jako výchovné mohl, ne? :D
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Tak slepice zabíjet nebudeme, manžel mi to utnul s tím, že jestli chci jako dítěti vysvětlovat, že zabíjení slepic je dobré.

    BALAENA: Díky, mrknu.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MOTYLEK: zkus se pohrabat třeba na bobthebuilder.com, sem tam něco by tříleťák měl zvládat, i další "velké" seriály mají svoje stránky, kde jsou i hry, namátkou Postman Pat, Noddy, určitě jsou hry na lego.com http://www.lego.com/en-us/games/default.aspx - sekce Preschool, a zkusila bych se podívat i po uptoten.com, něco je taky tuším už od tří let
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MOTYLEK: Tak jsem si ty slepice vyzkoušela a snad to půjde, akorát nevím, jak mu vysvětlit, že když mu dojdou náboje, má si nabít.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    RYBKA: Já si taky nemyslím, že by občasné hraní "nevýchovné" hry dítě poškodilo. Já zase pařila civilizaci (samozřejmě ve starším věku) a díky tomu mám nějakou zásobu angl. slovíček a jmen starověkých měst.
    Jsi si jistá, že slepice zvládne střílet i průměrný tříleťák? Zkoušela jsem třeba hada (toho co požírá jídlo a roste a nesmíš narazit do zdi nebo do sebe) a nepochopil, o co tam jde.

    Pro ostatní: ty slepice jsem našla tady: http://plnehry.idnes.cz/akcni/moorhuhn-x-8211-dalsi-hon-na-slepice-dl1-/clanek.A030709_033348_bw-plneHry-akcni_bw.idn
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MOTYLEK: Kamarádky děti "pařily" slepice - netuším, kde na to narazili, ale byla to hra, kde lítaly slepice a tys je měla střílet. Výchovné to asi moc není, ale všechny její děti jsou normální a fajn, nijak je to nepoznamenalo ;-) A pocvičily si tím práci s myší a motoriku. Zkus si to kdyžtak vygůglit, klukovi by se to mohlo líbit.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    FOXOVA: My si s klukem taky malujeme; = my mu něco namalujeme a on všechno počmárá čárama. Už se dlouho snažíme, aby začal něco konkrétního malovat, ale on pořád jenom čáry. Dává si načas, tak už se smiřuju s tím, že z něj žádný da Vinci nebude.
    A já zase zatím nevidím na počítačích nic závadného, samozřejmě s mírou, ne aby tam trčelo denně hodiny a hodiny. Ale třeba ukázat mu, jak se zavírá okno, kliká, mačká OK nebo mu ukázat třeba tu kalkulačku, ať si tam naťuká pár čísel, nebo ty omalovánky na chvilku, to si myslím, že by snad nemělo být na závadu, vždyť počítače dnes už patří mezi základní vzdělanost a že my jsme s nimi začínali mnohem později, to bylo proto, že za nás počítače nebyly takhle dostupné, když nám byly ty 3 roky. A myslím si, že každou generaci dětí je třeba vychovávat trochu jinak. Samozřejmě ti neberu tvůj styl výchovy, myslím si, že tím, že dítě držíš od počítače dál, nic nekazíš. Kdybych si myslela, že počítače mému dítěti nějak ublíží, taky bych ho od něj držela dál.
    Já jen hledám nějaké další formy zábavy, protože kostky ho už po těch 2 letech hraní si přestaly bavit a nemůžeme taky stále malovat nebo dělat s plastelínou, kór když s těma pastelkama a plastelínou dělá kraviny a není boha, který by ho přiměl k tomu, aby se s tím pokusil něco vytvořit.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MOTYLEK: u nás frčí playmobil, jak kluci, tak holky si s tím vyhrajou fakt neuvěřitelně, kluky na kreslení moc neutáhneš, to už spíš modelína, taková ta play-doh, nebo moon sand, atd...
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MOTYLEK: my si zacliolky s holkou kreslit a uz ji to bavi a snazi se neco konkretniho namalovat. Kostky bylo obecne mineno... kazdopadne treba lego holky bere fakt hodne. Kdyz me ana vidi kazdej den u pocitace, tak po nem touzi taky, tak ho uz moc nezapinam v jeji pritomnosti at ji moc nelaka, ma na nej fakt cas, podle me:]]]

    ale to prosimte neber osobne, jsem pomalu zastancem tahani kaceru az do zakladky :]]]
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    KISSA: To mi přijde, že je to spíš pro holčičky - obléká se vždy holčička + samo do holčičích šatů. Na to asi kluka moc nenalákám.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    FOXOVA: Kostky staví od 18 měsíců, to je teď už nuda. Když mu dáme papír, tak jen čmárá čáry, malovat něco konkrétního nechce, tak co s ním. Zato projevuje touhu učit se na počítači nové věci, tak proč mu nenajít nějakou zábavu na počítači?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MOTYLEK: souhlasím s FOXOVA, ale tohle je prima hra - http://amanita-design.net/samorost-1/ - jen nevím, jestli pro tříleťáka
    KISSA
    KISSA --- ---
    MOTYLEK: nasi malou (3,5) dost berou oblikacky, ale Adamek na oblekani princezen asi neni, co? i kdyz se daji oblikat i ruzna zviratka a princove... a take online puzzle se znamymi postavickami...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam