• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZEHrajme si...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    NIAM: ono to není vidět, ale jednotlivé (dlouhé) díly té dráhy jsou trochu nakloněné. Zvenčí mají tvar dlouhého kvádru, ale ta dráha uvnitř je zkopce. Takže pošťuchování netřeba...
    NIAM
    NIAM --- ---
    FUNTL: to je paráda! Jen bych čekala, že to bude fungovat na principu nakloněné roviny... a tohle je celé vodorovně. Dojedou ty kuličky dolů samy, nebo se musí po cestě pošťuchovat? (je to ze sekce "blbé dotazy", ale myslím, že by to Vítka bavilo mnohem víc, kdyby jezdily samy.) Díky!
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    MOTYLEK: kulickova draha? my mame tuto http://www.funkids.cz/cz/menu/188/katalog-hracek/hracky-dle-znacky/simba/eichhorn/clanek-6206-simba-drevena-kulickova-draha/ a bavi to i dospele. Doporucila bych koupit rovnou dve sady, at jsou stavby vetsi.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: tak za pokus nic nedáš ;)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Takže radíš tak 2 týdny před narozeninama vláčky schovat, jo? :-)
    Jinak ve 3 letech ho zaujala stavebnice Geomag a s tím si hraje dodnes (ale tu už máme ve všech barvách, které chtěl).
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: podle mě není na tohle mužský starý nikdy :D dost tatínků co znám pořídilo synům autodráhu/vláčkodráhu aby si sami (ti tatínci) měli s čím hrát ;)
    a co jsem tak pozorovala kluky druháky v družině (tj. věková skupina 7-8let) tak nejvíc si vyhráli s legem a pak právě s vláčkama a s farmou...prostě když se to dá skládat dohromady, něco z toho vytvořit a pak po tom jezdit, je to hit :)
    každopádně každé dítko je originál, takže sama víš nejlíp, co u toho tvého vítězí...u nás je to tak, že když určité hračky, dluhodobě nepoužívané, sbalím do krabice a odnesu k našim na půdu, mám téměř 100% jistotu, že nejpozději do 2 týdnů se po nich syn značně vehementně shánět a nemůže bez nich žít ;)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Na něco takového jsem teď koukala tady http://www.drevenevlacky.cz a moc se mi to líbí, ale nejsem si jistá, jestli na to není 5leté dítě už trochu moc velké. Pár těchto kolejí a vláčků (akorát ne tak pěkných, jako nabízejí na netu) má doma a hrál si s tím naposledy někdy ne dlouho po 4. narozeninách a od té doby na to několik měsíců vůbec nesáhl, tak se obávám, jestli ho tyhle vláčky už nepřestaly bavit.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: co vláčky? u nás je to velký hit, ale je fakt, že synovi byly v únoru teprve 3...
    Vláčkodráhy a silnice Woody
    http://www.woodyland.eu/cz/kategorie/vlackodrahy-silnice/
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Holky, dejte mi prosím vás nějaký tip na dárek na synkovy 5. narozeniny.... potřebuju trochu inspirace. Něco ne moc drahého (do 1000 Kč)...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TUTIK: tak to my ho nekupovali, manžel schoval tuny ze svého dětství. a jak říkám- dcera vůbec nestaví takže ani netuší jak rychle to přibývá :oD
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    VERONIKA22: Jasne, deti a zajmy deti jsou ruzne, ale rozdil mezi klasickym Legem a Duplem je velky - to male Lego je hodne drobne, stavi se z nej pomalu, je to spis pro ty starsi deti.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TUTIK: máme doma normální lego a postavila jsem jí domeček, zahradu, výběh pro zvířátka, garáž na auta, auto s přívěsem na panáčky, houpačku a skluzavku pro panáčky = zájem asi tak 5%. taky tu máte takový mega lego ( do dlaně se vejdou tak 4 kostky ) = zájem tak 1%.
    mám takovej dojem, že stavitel z ní nebude.
    zato oblečky na panenky + kočárek = zájem tak 99% :oD
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    VERONIKA22: Starsi dcera dostala prvni sadu (nejakou zakladni krabici se dvema postavickama) v roce a deviti mesicich. Hrala si s tim vicemene od te doby, nejdriv po jedne rozebirala a pak skladala kostky, pak jsme zacali stavet spolecne veze, ted (4 roky) stavi s Duplem porad a je to snad nejoblibenejsi a nejhranejsi 'hracka', co mame. Za ta leta dostala ruzne dalsi dily na staveni, spoustu postavicek (kazda ma sve jmeno), spoustu zviratek. Miluje to. Zrovna dneska jsme stavely dlouhy vlak, na kterem se vezla vsechna zvirata a pak druhy pro lidi... :-)
    Druha dcera (rok a pet mesicu) si s tim uz take nekolik mesicu hraje. Umi kostky rozdelovat od sebe, jestli neumi skladat nebo stavet, ale rada se v tome hrabe, rozebira veze, bori sestre stavby jako Godzila a okusuje panacky.

    Urcite si myslim, ze to je vdecna hracka pro kluky i holky. A nevim, jestli zrovna je dulezite, jestli jsou tam princezny nebo zvirata, pro dalsi staveni je dulezite mit vic stavebniho materialu (k vanocum dostala i nejake jen stavebni sady kostek prave proto, aby mohla stavet), ale s panackama si hraje na 'rodinu', povidaji si, sedi u stolu, atd...

    Mozna by te prekvapilo, kdyby to mela doma...

    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Ještě dodám pro ty, kteří by chtěli fakt hádat, pohled zblízka, kde jsou líp vidět:

    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Opět se pochlubím tím, co tatínek postavil synkovi z Lega - tentokrát jsou u nás v kurzu tanky z 2. světové. A jestli uhodnete, které to jsou tanky, máte u nás bod. :-)

    TIMA
    TIMA --- ---
    KEYA: Tu nemocnici máme a je bezvadná. Akorát si s ní nehraje na nemocnici, ale staví z toho všechno možné, hlavně garáže a domečky pro furbíky :). Myslím si tudíž, že je vpodstatě jedno, jakou sestavu člověk koupí, protože dítě pak stejně vymyslí něco úplně jiného.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEYA: já bych klidně právě brala něco obrovského aspoň nebudu ty prachy tak oplakávat :oD
    KEYA
    KEYA --- ---
    VERONIKA22: Nemocnici mají i v menším - tohle je největší, co jsem našla :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEYA: no teda to jsem předtím nikde neobjevila! tak to by asi úspěch mělo!!!! a ta nemocnice díky těm paňďulákům a příslušenství taky nevypadá marně!!
    ale teda ty ceny mě dost vyděsily - i elektronický klávesy stály polovinu
    - teď mě ale napadá, že díky tomu, že je to duplo tak jsou to možná dost obrovský domečky co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam