• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXFigura DIY

DIY kresba

FAQ

Kdo kurzy vede?

Kurzy jsou pořádány na principu sdílení dovedností, což v praxi znamená, že více zkušení účastníci vedou ty méně zkušené. Opravy se dávají o pauzách kolektivně, protože si myslíme, že i ten, kdo s kresbou teprve začíná může mít zajímavý a přínosný pohled na věc. Záměrem je vytvořit platformu, v níž se každý bude cítit bezpečně a zároveň se bude posouvat pomocí soustavné práce dál.

Proč se to jmenuje DIY kresba?

Na kurzech kresby obvykle lektor nekreslí a pouze dává opravy. My si myslíme, že pokud vás někdo opravuje, měli byste mít možnost vědět, z jaké pozice to dělá, tzn. jak kreslí. Proto každý, kdo na kurzy chodí, kreslí. Organizátor kurzů tak má spíš funkci "moderátora", a ne učitele.

Kdy to je?

Zatím každý pátek od 18 hodin (3 hodiny). Pokud to bude jinak, dáme vám vědět.

Kde to je?

V atelieru u TOY_BOX v Mánesově ulici čp 70 na Vinohradech. Nejblíž je stanice metra Jiřího z Poděbrad. Na zvonku je "44 print", což je tiskárna, která prostor pronajala. V ideálním případě přijdete před dům, prozvoníte na tel. 755 51 77 11 a přijdeme vám otevřít.

Kolik to stojí?

Příspěvek je povinný, ale jeho výše je dobrovolná (doporučujeme 50 korun pro studenty a 100 pro pracující nebo něco mezi tím za tři hodiny kreslení). Výhodou je, že platíte jen za dny, kdy přijdete.

Můžu přijít i když jsem úplný začátečník?

Ano! Právě pro ty, kteří s kresbou nemají velké zkušenosti a chtějí si to "jen vyzkoušet" představují naše kurzy ideální prostor. Ručíme vám za to, že se vám nikdo nebude smát a dělat na vás ramena.

Co si mám vzít s sebou?

Nejlepší je se o sebe postarat co nejlépe sám a nespoléhat na to, že tam "něco bude". Vezměte si vše, co potřebujete pro svoji tvorbu, ideálně to, čím se vám nejlépe dělá. Pastely, oblíbený druh papíru, vodovky, tuš, tužky, pastelky - všechno je dovoleno. Na místě jsou židle, nějaké defaultní papíry a podložky.

Těšíme se na vás!
    rozbalit záhlaví
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    STEPIK: supr, tak ja bych snad dorazila :)
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: ano, jsi zde vitan(a), my nejsme zadne kapitalisti...
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    STEPIK: forma nemas nic, neplat nic by se mi dneska docela sikla, jelikoz mam v kapse z pulky plnou krabicku cigaret a drobny asi tak na dva braniky :)
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    hele, nic osobniho, ale jsem hodne proti, aby se modelum(kam) platili jakekoli penize. Mam pro to nekolik duvodu:
    -Musi se platit elektrika
    -muze se za zbyle penize nakoupit material (papir, sojany, etc,etc.)
    -kurz probiha formou, jakou probiha (nemas nic, neplat nic) tzn ze ucast neni podminovana penezi, a to u kohokoli (modelky, cmarala)
    -na figuru, kde se plati vstupne a kde je placeny model(ka) si muzete zajit opravdu kamkoli, to NENI cilem prostoru v truhlarske (uctovat si za odpracovane hodiny).

(-jestli se opravdu stane tradici platit modelkam a modelum, tak jako samozvany predak odboroveho svazu pozduji zplaceni usleho zisku me a nekolika dalsim, kteri tu sedeli uplne zadarmo a radi.)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    TOY_BOX: čím scén, tím líp, ne? jsem zvědavá..
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    hele je to pro zmenu do rockcafé, moji roli je asi zabydlovat svou scenografii nejruznejsi hudebni kluby v praze .) a dozvite se vic brzo, v lednu to bude mit premieru.
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    TOY_BOX: tak ať to jde..a o co že jde (pro zajímavost)? není to zas něco do Crossu?
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    ja bohuzel dneska nejdu mam naky vymejsleni divadla, achjo :/
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    psala jsem původně Lídě, že můžu až od půl pátý, ale nakonec můžu už na čtvrtou, tak to trochu komplikuju.. :)
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    dneska od čtyř ?
    DOJTA
    DOJTA --- ---
    pridu taky ve4
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    jj figura je.. kazdej si sice mysli, ze od dvou, nicmene ve ctyri tu budem taky..
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    já taky ... doufám že od čtyř
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    a dneska tam jste nekdo?
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    OT:jak sme se bavili o ty animaci...
    http://www.vimeo.com/1690174
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    jeste na nastence by melo byt: Muzu prijit i kdyz nemam penize? Ano...
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    ano, kresli se od ctyr:) Mozna budu sedet modelem i ja:)
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    já doufám že ano. jestli platí vše z minulého týdne tak v pátek by se mělo kreslit od čtyř
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    Tenhle pátek se ktreslit bude? Taky bych si zase ráda zakreslila.. ale záleží dost na čase.
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    Zítra se kreslí od dvou hodin
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam