• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXFigura DIY

DIY kresba

FAQ

Kdo kurzy vede?

Kurzy jsou pořádány na principu sdílení dovedností, což v praxi znamená, že více zkušení účastníci vedou ty méně zkušené. Opravy se dávají o pauzách kolektivně, protože si myslíme, že i ten, kdo s kresbou teprve začíná může mít zajímavý a přínosný pohled na věc. Záměrem je vytvořit platformu, v níž se každý bude cítit bezpečně a zároveň se bude posouvat pomocí soustavné práce dál.

Proč se to jmenuje DIY kresba?

Na kurzech kresby obvykle lektor nekreslí a pouze dává opravy. My si myslíme, že pokud vás někdo opravuje, měli byste mít možnost vědět, z jaké pozice to dělá, tzn. jak kreslí. Proto každý, kdo na kurzy chodí, kreslí. Organizátor kurzů tak má spíš funkci "moderátora", a ne učitele.

Kdy to je?

Zatím každý pátek od 18 hodin (3 hodiny). Pokud to bude jinak, dáme vám vědět.

Kde to je?

V atelieru u TOY_BOX v Mánesově ulici čp 70 na Vinohradech. Nejblíž je stanice metra Jiřího z Poděbrad. Na zvonku je "44 print", což je tiskárna, která prostor pronajala. V ideálním případě přijdete před dům, prozvoníte na tel. 755 51 77 11 a přijdeme vám otevřít.

Kolik to stojí?

Příspěvek je povinný, ale jeho výše je dobrovolná (doporučujeme 50 korun pro studenty a 100 pro pracující nebo něco mezi tím za tři hodiny kreslení). Výhodou je, že platíte jen za dny, kdy přijdete.

Můžu přijít i když jsem úplný začátečník?

Ano! Právě pro ty, kteří s kresbou nemají velké zkušenosti a chtějí si to "jen vyzkoušet" představují naše kurzy ideální prostor. Ručíme vám za to, že se vám nikdo nebude smát a dělat na vás ramena.

Co si mám vzít s sebou?

Nejlepší je se o sebe postarat co nejlépe sám a nespoléhat na to, že tam "něco bude". Vezměte si vše, co potřebujete pro svoji tvorbu, ideálně to, čím se vám nejlépe dělá. Pastely, oblíbený druh papíru, vodovky, tuš, tužky, pastelky - všechno je dovoleno. Na místě jsou židle, nějaké defaultní papíry a podložky.

Těšíme se na vás!
    rozbalit záhlaví
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    SIIMA: ty nás v pátek zanecháš bez "dozoru" ?? nemáš strach že zvlčíme ?? :-)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    TOY_BOX: tak mám smůlu, musím do práce.
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    TOY_BOX: super, akorát ta hlava, no. tělo je krásně plastický.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Chtěl sem se minule přijít, ale musel sem na doučování matiky a další doučo mám zase v pátek. :-( Já se tam k vám asi nedostanu chjo :-(
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    TOY_BOX:
    TOY_BOX: pekne figury
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    TOY_BOX: jeslti se něco nevyse* tak dorazím určitě :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TOY_BOX: ta druha je uplne uuuuuuuuuuuuuuuuuu
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    mam pro vas i dalsi figuralkz co jsem nafotila na akade, ale ty ukazu jen tem, co prijdou v patek :P
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---

a dalsi.
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    TOY_BOX: šikulka :-)
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---

moje vcerejsi od orieska
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---

nejaka moje posledni prace / navrh ilustrace do novyho prostoru (nakonec to tak vubec nebude:)
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    TOY_BOX: jsi milá ... ale je to věcí pohledu na věc:-) btw nechceš sem nahodit nějaký obrázek ? když to tady má být o kreslení ?
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    NAMORNICEK: nejses postarsi imho :)
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    SIIMA: já vím .. postarší sebestřední týpkové jsou na ránu :-)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    NAMORNICEK: ale no tak, Tebe přece nikdo nemyslel :)
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    SIIMA: nestydím se ani trochu ... omlouval jsem se dostatečně dopředu a ještě jsem se na vás přišel podívat :-)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    styďte se, krom TB jen jeden čl.
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    tak bohužel se zítra nezastavím........rodinka si vyžádala mojí přítomnost
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    ..s přestávkami ;-))
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    BARBARKA: držím!