• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    OMI
    OMI --- ---
    BREBER: předpokládejme že americkou větičku "tohle doma nezkoušejte" známe všichni.

Každá delaborace nese s sebou riziko nevratného zičení. Zvlášť když je jednou něco elektricky odpálenýho, je risk si to vůbec dávat do compu. Toto riziko holt podstupujeme, někteří, celkem často a běžně.

BREBER
    BREBER --- ---
    Tenhle klub je myslenkou dobry napad, ale mirne dvousecny (ac to autor nemel v umyslu).

Chtel bych timto vsechny varovat pred neuvazenou vymenou elektroniky!!! Muzete ten disk touto operaci totiz poslat pekne a totalne do kopru a data z toho uz nedostane nikdo.
    Jde o to, ze pokud Vam odejde elektronika na disku za behu, muze se stat, ze se nezaparkuji hlavy do parkovaci oblasti, ale skonci kdesi v datove oblasti a po zastaveni ploten se "prilepi". Nasledna vymena elektroniky pak zpusobi to, ze disk se treba zapne, motor zabere (a ma peknou silu) a ty hlavy utrhne. Zustanou tam pak jen raminka, ktera odrou povrch disku, ze vypada jak gramofonova deska a to je totalka :-(
    To nemluvim o tom, ze zejmena u Westernu Vam ta elektronika nebude s nejvetsi pravdepodobnosti (ne vzdy) nic platna bez dalsich ukonu (znalosti). Disk se sice treba roztoci, ale bude cvakat a stejne se nerozjede, protoze vam nebude sedet FW apod...
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    OMI: Přifotím, ale chvíli strpení nenám moc času.
    T6MA
    T6MA --- ---
    jj.praha.to by bylo supr. aspon bych vedel zda si delat nadeje.)
    OMI
    OMI --- ---
    TM6A: Praha? Protože to je přesně jeden ze dvou, se kterými mám problém já, ale u mě to spíš vypadá na partišnu v háji. Pak tu mám těch WD podobnejch pár, ale asi taky desky kaput. Tak to sprubnem, ne?

JEZEVCIK: Tak se přifoť a přidej, ne?
    T6MA
    T6MA --- ---
    ahoj.presne takovejhle klub sem hledal. vyhorel mi pocitac kdyz byl vyplej asi pred dvema lety a typek co to zkoumal rikal ze by disk mohl byt ok a ze mozna je spatna jen elektronika.ale nikde se mi nepovedlo sehnat nahradni. tak mozna nekdy z vas by neco mel. myslim ze to byl celkem standartni disk. western digital 120 giga. vice na fotce http://t6ma.sweb.cz//disk.jpg je to tak velky aby se to dalo precist. nevim co presne je potreba ze vsech tech specifikaci. de mi hlavne o ty data a na nejakou zachranu pres firmu nemam penize. kdyby ste nahodou nekdo meli funkcni elektroniku na pujceni a vedeli co s tim tak bych se vam rad odvdecil klido i financne. dik moc
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    Zdravím. Ten odkaz na fotky (rajce) by bylo dobré dát na nástěnku. Jelikož za pár týdnů už ho těžkoněkdo najde.
    Taky mám pár nefunkčních disků (vadné bloky), možná by se hodila elektronika.
    OMI
    OMI --- ---
    Na stránku přidány první disky. Předně sháním desky na vyzkoušení.
    Jsou to moje disky, vím co na nich tak asi je, takže plotny nikomu neposkytnu :-)
    OMI
    OMI --- ---
    jo, srpen je vostrej měsíc.
    Napřed mi odešly dva archivovací disky, pak začly zlobit dva pracovní a pak... no, řekněme že hodně práce.
    Teď jsem dodělal pro policajty přehled toho, co mi předvčírem ukradli, takže mohu přejít konečně k původnímu úmyslu -- nafotit neukradený zbytek "sbírky zvadlejch kůží".
    Budu to sázet sem: http://oneiroid.rajce.idnes.cz/HW-srot/
    Nejlépe k osobnímu předání v Praze a někdy i okolí (Beroun, Příbram, Kladno).
    Ale po víkendu letí.
    http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/2/2441/2441979_169b0f995025886b7426412bf751e50c/images/Samsung_MyJet_MJ630A.JPG

Případně jeslti někdo na nějakej ART chcete vykuchaný mainboardy a rozkřáplej 21' monotir, ale to jen tak naokraj, to sem nepatří.

Teď jdu nafotit ty HDD-desky.
    První věcí je tiskárna, na kterou spadly při tom šacuňku dva monitory.
    OMI
    OMI --- ---
    Tak zeprvé změna.
    Moje fantasie nepostihla rozmanitost reality a v návrhu k založení jsem to omezil jen na HDD, což by stejně za chvíli přineslo žádost o CD/DVD a pk další.

Takže politocké vymezení:
    Zamýšlenou ideou je forum, kde lidi dají do palcu, co mají za haprující HW, na kterém jim tolik už nezáleží (těžko někdo poskytne svůj digiťák či pracující disk někomu na pokusy).
    Ne nutně přímo jako inzerát, jenom obecně "nabídku+poptávku" a někdo má možná podobnej vrak a dáte to dohromady. Jestli to pak někdo koupí... to je vedlejší.
    Další se bude řešit za pochodu, jde o to, jeslti se to vůbec chytne, takže nějaká omezení vymejšlejme až když (jestli) budou vadit.
    -------------
    Na mých forech se banuje jen když někdo vytrvale opruzuje a odmítá jinou možnost seberealizace. Cenzuruje se tak, že se pošle autoru do pošty smazaný příspěvek nazpět z odůvodněním, proč se tak stalo. Když se nic neděje a vládne mlčení, toleruje se flame v rozumné míře.
    --------
    Děkuji za spolupráci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam